Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#397323 Ar yra vartojanciu quetiapina misrioms sizoafektinio/bipolinio busenoms?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#397324 Na man gal iki manijos neužkyla, bet tokių kaip hipomanijų buvo. Vartojau ir litį ir depakiną, nors rašo f25,1... Bet šiaip dabar užtenka quetiapine. :) Vartoju pagal poreikį. Turiu minty, kad kinta dozės laiks nuo laiko. Kurį laiką užteko ir 300mg, dabar grįžau prie 600mg kventiax ilgo veikimo.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:Ar yra vartojanciu quetiapina misrioms sizoafektinio/bipolinio busenoms?

Gryžti prie Kvetiapino ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
biggie rašė:Ar yra vartojanciu quetiapina misrioms sizoafektinio/bipolinio busenoms?

Gryžti prie Kvetiapino ?

Jo, bandysiu. Pastaraji karta labai daug vaistu vienu metu nusimeciau, tai labai blogai buvo, dabar bandysiu kazka konstruot po maza zingsneli. Su olanzapino veikimu viskas tvarkoj, taciau netenkina virsvoris. Quetiapinas, aisku, irgi nera nekaltas su svoriu, taciau buvo man ir 30kg nukrite padarius tokia variacija, is esmes be jokiu sportu ir mytybos pokyciu. Dabar 100kg, tai jei, per kuri laika, pakristu bent iki ~85kg, buciau labai patenkintas, aisku sitam procese ir pastangu idesiu, kad greiciau viskas vyktu. Turiu kaip tik XR'o uzsilikusio, tai per savaite ar kiek daugiau padarysiu perejima, gal savijauta labai nesuprastes, juolab, kad dabar viskas kaip ir ok atrodo. Quetiapino antipsichozinis langas kaip ir 400-800mg, bandysiu taikyt i 600mg, be to mano vartojamas depakinas siek tiek kelia quetiapino koncentracija, tai turetu pakakt pagal viska.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
Phurriz rašė:

Gryžti prie Kvetiapino ?

Jo, bandysiu. Pastaraji karta labai daug vaistu vienu metu nusimeciau, tai labai blogai buvo, dabar bandysiu kazka konstruot po maza zingsneli. Su olanzapino veikimu viskas tvarkoj, taciau netenkina virsvoris. Quetiapinas, aisku, irgi nera nekaltas su svoriu, taciau buvo man ir 30kg nukrite padarius tokia variacija, is esmes be jokiu sportu ir mytybos pokyciu. Dabar 100kg, tai jei, per kuri laika, pakristu bent iki ~85kg, buciau labai patenkintas, aisku sitam procese ir pastangu idesiu, kad greiciau viskas vyktu. Turiu kaip tik XR'o uzsilikusio, tai per savaite ar kiek daugiau padarysiu perejima, gal savijauta labai nesuprastes, juolab, kad dabar viskas kaip ir ok atrodo. Quetiapino antipsichozinis langas kaip ir 400-800mg, bandysiu taikyt i 600mg, be to mano vartojamas depakinas siek tiek kelia quetiapino koncentracija, tai turetu pakakt pagal viska.

Nu jo, svorio tai reiktų pamest biški, o su Olanzapinu tai sunkiai eis mest :) Tai matysi, jei pakeitus į Kvetiapiną, sveikata blogės, gryši prie Olanzapino vėl.
O iš benzų dar vartoji kažką ? Ar nusimetei benzus ? Manau būtų persunku mest, nes pastoviai ėjo Lorafenas pas tave.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Biggie, o dėl ko pačiam Abilify netinka..? Per silpnas..?

Ne per silpnas, tiesiog pas mane problemos su nerimu, tai man reikia daugiau raminancio poveikio, o dvieju neuroleptiku tikrai nevartosiu. Esu geres abilify gal 10 dienu, jauciausi gan idomiai, bet uzmetus antidepresanta akatizija sukilo, daugiau tikrai nenoriu taip jaustis, nes vos ne sienom lipau. Buvo neseniai kalba del abilify, bet svarstysiu tik tada, jei slopinimas bus, be to vis dar mastau del lamotrigino, nes tai turbut antras labiausiai padejes vaistas po olanzapino.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Nu jo, svorio tai reiktų pamest biški, o su Olanzapinu tai sunkiai eis mest :) Tai matysi, jei pakeitus į Kvetiapiną, sveikata blogės, gryši prie Olanzapino vėl.
O iš benzų dar vartoji kažką ? Ar nusimetei benzus ? Manau būtų persunku mest, nes pastoviai ėjo Lorafenas pas tave.

Vis dar 1mg ryte, 2.5mg vakare. Is bedos galeciau nusimesti rytine, ar vakarui iki 1mg sumazinti, bet nenoriu bereikalingai makaluotis kolkas, juolab kad nera toks jau didelis kiekis, palyginus kai kaldavau 2.5mg 3x dienoj :D
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
Phurriz rašė:Nu jo, svorio tai reiktų pamest biški, o su Olanzapinu tai sunkiai eis mest :) Tai matysi, jei pakeitus į Kvetiapiną, sveikata blogės, gryši prie Olanzapino vėl.

Vis dar 1mg ryte, 2.5mg vakare. Is bedos galeciau nusimesti rytine, ar vakarui iki 1mg sumazinti, bet nenoriu bereikalingai makaluotis kolkas, juolab kad nera toks jau didelis kiekis, palyginus kai kaldavau 2.5mg 3x dienoj :D

Nu jo B) Aš ketvirtį Cloziko laikau, užtenka visai dienai :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#398179 Aš pradėjau gerti vakare po 400 mg kvetiapino XR. prailginto veikimo. Vieni sako, kam tau prie depresijos. Bet gydytoja pasakė, kad depresija pas mane nėra švari, yra mišrių bipolinių formų užuomazgų. Man tai pasireiškia per dideliu nuotaikų svyravimu. Nors niekada nebuvo manijos epizodo. Bet sako gali būti ir be stipriai išreikštos manijos. Įdomu bus, ar svoris labai augs. Nes kartu geriu elontrilį (bupropion) 150 mg, kuris kaip ir mažina apetitą.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Aš pradėjau gerti vakare po 400 mg kvetiapino XR. prailginto veikimo. Vieni sako, kam tau prie depresijos. Bet gydytoja pasakė, kad depresija pas mane nėra švari, yra mišrių bipolinių formų užuomazgų. Man tai pasireiškia per dideliu nuotaikų svyravimu. Nors niekada nebuvo manijos epizodo. Bet sako gali būti ir be stipriai išreikštos manijos. Įdomu bus, ar svoris labai augs. Nes kartu geriu elontrilį (bupropion) 150 mg, kuris kaip ir mažina apetitą.

Jav naujoj ligu klasifikacijoj prie MDD, kitaip sakant depresijos, pridetas misrumo tipas, pasizymintis labai greita nuotaiku kaita (Ultradian Cycle). Beje bupropionas turbut daugiausiai turi duomenu nepabloginti tos kaitos is antidepresantu.
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
#398263 Guliu ligoninėj. Atvažiavau su 45 mirtazapino ir 100 ketipinoro. Baisiai nemiegu. Pakelė ketipinorą iki 300 still jokio poveikio. Dabar šiai nakčiai bus 400. Sakė čia jau didžiausia man leistina dozė, tai jei ir tai neveiks??? Sako yada mirtazapiną keisim, bet tai kuo? Gi jis pagrindinis ad nemigai?

Beje sergu sunkia depresija su nerimo sutrikimais.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Amelie rašė:Guliu ligoninėj. Atvažiavau su 45 mirtazapino ir 100 ketipinoro. Baisiai nemiegu. Pakelė ketipinorą iki 300 still jokio poveikio. Dabar šiai nakčiai bus 400. Sakė čia jau didžiausia man leistina dozė, tai jei ir tai neveiks??? Sako yada mirtazapiną keisim, bet tai kuo? Gi jis pagrindinis ad nemigai?

kaip ir turetu mygdyt siti du, gal benzodiazepina koki prides, kartais jie geriausiai uzmigdo
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
biggie rašė:
Amelie rašė:Guliu ligoninėj. Atvažiavau su 45 mirtazapino ir 100 ketipinoro. Baisiai nemiegu. Pakelė ketipinorą iki 300 still jokio poveikio. Dabar šiai nakčiai bus 400. Sakė čia jau didžiausia man leistina dozė, tai jei ir tai neveiks??? Sako yada mirtazapiną keisim, bet tai kuo? Gi jis pagrindinis ad nemigai?

kaip ir turetu mygdyt siti du, gal benzodiazepina koki prides, kartais jie geriausiai uzmigdo

Aš užmigt tai greit užmiegu, bet nuo kokių keturių ryto jau viskas