Moderatorius: signs

Parašė Mersas
Milita99 rašė:Jei cipralexas pradeda migdyti reiskia per didele jau doze ir reik mazinti?

:))) kaip tau su vaistu sekas? Geri dar? Kaip makciai?
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#397156 Na jau 4 menuo kaip geriu. Paskutini menesi 3/4 jau realiai nuo sios dozes praejo man nerimas :DD tik kartais jauciu galvos skausma-migrena.Gyvenime neturejau to. :bloga o uzmiegu gerai tik kazkaip trumpokai miegu ypac kai i darba reikia pabundu kokia gera val anksciau tai miegu 7-8h bet mazoka man ju :))) laukiu gydytojo nurodymu gal kels iki tabletes nors del nerimo nereikia tikrai kelt nebent del depresijos nes tad ankstyvas pabudimas dar nepraejusios depresijos pozymis...nors savaitgaliais pamiefu ilgiau..nzn pradeje buvo kelias dienas slopinti kazkaip keistai..ir vakarais est noriu labai bet toks emocinis noras labiau :achtung Kaip tau sekas su seroxatu?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Na jau 4 menuo kaip geriu. Paskutini menesi 3/4 jau realiai nuo sios dozes praejo man nerimas :DD tik kartais jauciu galvos skausma-migrena.Gyvenime neturejau to. :bloga o uzmiegu gerai tik kazkaip trumpokai miegu ypac kai i darba reikia pabundu kokia gera val anksciau tai miegu 7-8h bet mazoka man ju :))) laukiu gydytojo nurodymu gal kels iki tabletes nors del nerimo nereikia tikrai kelt nebent del depresijos nes tad ankstyvas pabudimas dar nepraejusios depresijos pozymis...nors savaitgaliais pamiefu ilgiau..nzn pradeje buvo kelias dienas slopinti kazkaip keistai..ir vakarais est noriu labai bet toks emocinis noras labiau :achtung Kaip tau sekas su seroxatu?

:DD kaip ir normaliai, geriau nei su cipralexsu.O, kaio taves per daug neaktyvina cipralexsas? nes man buten buvo nuo jo tokia beda, del to sake ir miegas buvo sutrikes. Miegui nieko negeri?
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#397191 As noreciau kad labiau aktyvintu jis mane bet gal reik dozes didesnes...nes dabar kazkokia apdujus be motyvacijos o mieguo geriu visokius neuromed zolinius dar laukiu kazkiek miegas geresnis bet kai prisinervinu (nes gyvenu vos ne bek-kaukis :D salygom)tada geriu raminamus lexotanili :))) sakau pastaraja savaite visa laika noriu miegu ir ziovauju kazkoks kosmaras jegu nera nors issimiegu atrodo...o kokia doze tave aktyvint pradejo?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:As noreciau kad labiau aktyvintu jis mane bet gal reik dozes didesnes...nes dabar kazkokia apdujus be motyvacijos o mieguo geriu visokius neuromed zolinius dar laukiu kazkiek miegas geresnis bet kai prisinervinu (nes gyvenu vos ne bek-kaukis :D salygom)tada geriu raminamus lexotanili :))) sakau pastaraja savaite visa laika noriu miegu ir ziovauju kazkoks kosmaras jegu nera nors issimiegu atrodo...o kokia doze tave aktyvint pradejo?

:))) kai visa geriau pilna, bet paskui irnuo mazesnes buvo sudirgimas per didelis
Parašė Elas
#397571 Sveiki,as cipralexa buvau atgeres virs 10metu,buvo neblogai,po to jis man visiskai nustojo veikt.Pradejau gert Zoloft ir Eglonyl,buvo vel neblogai,bet jau 3-4menesiai man kaip vel blogeja,jauciu nepagrista itampa,baime.Snd isgeriau cipralex 20mg,iskart savijauta pasikeite,pabandziau nes turejau uzsilikusiu cipralex tableciu,ziuresiu kas cia bus.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398250 Geriu cipralex jai turbut 4-5 menesius lyg ir neblogai buvo paskutinius du nebejauciau salutiniu beveik tik va keista kad vel pradejau jaustis taip lyg keldama doze skrandzop grauzimas pakyla nerimas iki piet biski zapsai...gal persisotinau serotoninu? Ar gali buti kad jai mazint reiktu? Ar atvirksciai?
Vartotojo avataras
Parašė western
Elas rašė:Sveiki,as cipralexa buvau atgeres virs 10metu,buvo neblogai,po to jis man visiskai nustojo veikt.Pradejau gert Zoloft ir Eglonyl,buvo vel neblogai,bet jau 3-4menesiai man kaip vel blogeja,jauciu nepagrista itampa,baime.Snd isgeriau cipralex 20mg,iskart savijauta pasikeite,pabandziau nes turejau uzsilikusiu cipralex tableciu,ziuresiu kas cia bus.

Idomu viskas. Ar gali buti kardinalus skirtumas tarp 10mg ir 20mg ? Nuo 10 nejutau beveik nieko, o 20mg pradejo veikt ir labai aiskiai i gera puse.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398615 Tai aisku kad gali dviguba gi doze. Nesuprantu kaip jus salutiniu nuo sio vaisto nejauciat...as kankinuosi :bloga ne tas tai anas... bet gydytojas sake kiti dar daugiau tures salutiniu :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#398617 Man tai išvis pirmą k. bandant AD paskyrė escitalopramą... Tai kokias dvi savaites drebėjo rankos ir pykino, jaučiausi kaip daužta. Po to visokius kitokius AD bandžiau ir kai vėl grįžau prie šio, tai jokių šalutinių nebuvo. Nei dienos.
Vartotojo avataras
Parašė western
#398620 Percentage of patients in remission per visit, all patients (observed cases per visit). Visits (Week) 1 (0), 2 (2), 3 (4), 4 (6), 5 (8), 6 (12), 7 (16), 8 (20), 9 (24), 10 (28), 11 (32) and 12 (34)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3068950/

Radau toki grafika. Kaip suprantu, ten nurodytos 12 savaiciu ir koks procentas zmoniu pajaute pagerejima. Didzioji dalis tai pagerejima pradejo jausti nuo 6 savaites.
Psichiatre man sake, kad reikia pusmecio, kad pajausti veikima iki galo. Nelabai tikejau, pasiguglinai, bet jos zodziuose dalis tiesos yra.
Zinoma, bepigu metytis tokiom frazem, kai organizmas ji gerai priima. Jei man sakytu kalk Efexora pusmeti, tai galeciau jau dabar kreiptis i istaiga NUTRUKUSI STYGA, uzsisakyt sau tikslu laika:)
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398623 Effexoras toks ziaurus??? Man idomu jei geriau geriau cipalex jau pagaliau pripratau nejauciau salutiniu ir vel staiga tokia savijauta lyg kelciau doze...tai cia gal man jo prisikaupe per daug???
Ar tiesiog liga pasunkejo?
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Effexoras toks ziaurus??? Man idomu jei geriau geriau cipalex jau pagaliau pripratau nejauciau salutiniu ir vel staiga tokia savijauta lyg kelciau doze...tai cia gal man jo prisikaupe per daug???
Ar tiesiog liga pasunkejo?

Kiek teko skaityt info USA ar UK portaluose, visgi lexapro a.ka cipralex afisuojamas kaip tarp maziausiai salutiniu poveikiu turintis AD. Bent jau tarp SSRI. Kuris sunkesnis ar lengvesnis .. cia sunku pasakyt. Teko nemazai visko isbandyt, taciau klaida buvo ta, kad negaves efekto po keliu savaiciu, vaista keisdavau. Daug kas visiskai netiko, pvz tas pats Kvetiapinas - naktiniai kosmarai, baisi savijauta. Efexoras irgi NE. O escitalopramas yra butent tas vaistas, su kuriuo jauciu galima bandyt dirbt, kantriai laukt rezultato, nejausdamas kazkokiu rimtesniu salutiniu pojuciu, baimes del pablogejusios savijautos ir nauju savijautos siurprizu, kurie man jau tikrai pabodo ir jau pradedu pavargt beieskodamas to sventojo gralio:)
O kokie pas tave salutiniai? Skrandis kaip suprantu? bet kentet gi galima? Na cia ne ta situacija kai keliasi itampa, dideja nerimas. Bent man visko pasitaikydavo nuo ju. Kai kuriu salutiniu tiesiog neimanoma iskentet.