Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė western
emar rašė: Na, kol kas pagrindinė išvada - reikia keisti darbą :D Kadangi neišeina visko staigiai mesti ir traukti kitu keliu, bandau tai daryti pamažu.

O darbe patiri daug stresiniu situaciju? Jei taip, sutinku, taciau jei kalba eina tarkim apie kazkokia savirealizacijos trukuma, tai cia jau didelis klausimas kiek tai gali itakot nerimui ar siaip psichologinei buklei. Darba nera taip paprasta pakeist ir geru nervu zmonem. Bet as kiek kalbejau su savais darbuotojais, kurie darbinosi, tai visi brauke prakaita is nervu pirmom dienom, nors tai ka mes dirbam, tai toli grazu nera BBC zurnalisto darbas LIVE TV :) Net keista girdet tokias ju nuomones buvo. Tiesiog jungtis i visiskai nauja kolektyva, turet greitai persiorientuoti prie 2 nauju programu, kurios tau yra naujos ir t.t. tai jau savaime aisku, kad nervu siek tiek kainuos. Nors visumoj, isidirbus viskas yra paprasta kaip 2x2. Zinoma, viskas priklauso nuo asmenybes. Jei esi stiprus, samojingas imlus, tai mesk tave nors ir i Donbasa, tu ten isiliesi ir jausies kaip zuvis jau per pirma diena:)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#398916 Aš per penkiolika metų nesugebėjau pritapti jokiam šito darbo kolektyve (o jis keitėsi, nes skyrius jungė ir jungė). Jaučiuosi be ryšio, demoralizuoju kolegas, nes man nepatinka valdžios filosofijos. Dirbu vertėja pagal IDV papildomai (nes kitaip kiekvieną centą tektų skaičiuoti) ir noriu išeiti į IDV programavimą. Jokių žmonių ir kolektyvų.
Vartotojo avataras
Parašė western
emar rašė:Aš per penkiolika metų nesugebėjau pritapti jokiam šito darbo kolektyve (o jis keitėsi, nes skyrius jungė ir jungė). Jaučiuosi be ryšio, demoralizuoju kolegas, nes man nepatinka valdžios filosofijos. Dirbu vertėja pagal IDV papildomai (nes kitaip kiekvieną centą tektų skaičiuoti) ir noriu išeiti į IDV programavimą. Jokių žmonių ir kolektyvų.

Tikiuos bus priimtas geriausias sprendimas;)

Griztant prie temos. Pries savaite pakeliau cipralex iki 30mg. Negaliu patiket, bet situacija keiciasi aiskiai i geraja puse. Gal pradejo veikti pries menesi pradeti vartoti 20mg, bet realybe ta, kad tai tikrai veikia. Awesome. Ir nei vieno salutinio. Planavau kelt iki 40mg, taciau stabtelsiu dar savaite kita ir su 30mg. Tikriausiai per pastaruosius 8 metus dar nesijauciau taip gerai, kaip per pastarasias kelias dienas. Nebeverzia galvos, nerimas okej, nuovargis dingsta, soc fobija dingsta, apetitas puikiai, net i trasa nebuvau isbeges, simuliuot pradejau. Kita vertus, jau pora sykiu buvau nusivyles, kai po trumpo pagerejimo grizdavau i pradine faze, todel OP dar anksti sakyti. Bet siaip labai smagu grizt i normalu gyvenima nors ir keliom dienom.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
western rašė:
emar rašė:Aš per penkiolika metų nesugebėjau pritapti jokiam šito darbo kolektyve (o jis keitėsi, nes skyrius jungė ir jungė). Jaučiuosi be ryšio, demoralizuoju kolegas, nes man nepatinka valdžios filosofijos. Dirbu vertėja pagal IDV papildomai (nes kitaip kiekvieną centą tektų skaičiuoti) ir noriu išeiti į IDV programavimą. Jokių žmonių ir kolektyvų.

Tikiuos bus priimtas geriausias sprendimas;)

Griztant prie temos. Pries savaite pakeliau cipralex iki 30mg. Negaliu patiket, bet situacija keiciasi aiskiai i geraja puse. Gal pradejo veikti pries menesi pradeti vartoti 20mg, bet realybe ta, kad tai tikrai veikia. Awesome. Ir nei vieno salutinio. Planavau kelt iki 40mg, taciau stabtelsiu dar savaite kita ir su 30mg. Tikriausiai per pastaruosius 8 metus dar nesijauciau taip gerai, kaip per pastarasias kelias dienas. Nebeverzia galvos, nerimas okej, nuovargis dingsta, soc fobija dingsta, apetitas puikiai, net i trasa nebuvau isbeges, simuliuot pradejau. Kita vertus, jau pora sykiu buvau nusivyles, kai po trumpo pagerejimo grizdavau i pradine faze, todel OP dar anksti sakyti. Bet siaip labai smagu grizt i normalu gyvenima nors ir keliom dienom.

Escitalopramas - puikus vaistas :da
Vartotojo avataras
Parašė western
#398974 Kodel vieniems juos skiria rytais (dazniausiai), o kitiems pries miega? Juk Half-life apie 30val, tai ar yra tame skirtumas?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
western rašė:Kodel vieniems juos skiria rytais (dazniausiai), o kitiems pries miega? Juk Half-life apie 30val, tai ar yra tame skirtumas?

Jei kuri ir gerciau vakare, tai nebent paroxetina, bet ir tai nelabai. Bent as tai jauciu kelios valandos po dozuotes lengva stimuliacija, nors organizme jau nusistovejes vaistas, tikrai nemanau, kad vakare reiktu gert.
Vartotojo avataras
Parašė western
biggie rašė:
western rašė:Kodel vieniems juos skiria rytais (dazniausiai), o kitiems pries miega? Juk Half-life apie 30val, tai ar yra tame skirtumas?

Jei kuri ir gerciau vakare, tai nebent paroxetina, bet ir tai nelabai. Bent as tai jauciu kelios valandos po dozuotes lengva stimuliacija, nors organizme jau nusistovejes vaistas, tikrai nemanau, kad vakare reiktu gert.

Butent, as irgi jauciu lengva stimuliacija, tai ta cipralex doze, kuri yra nemaza, padalinau i dvi dalis - viena tik atsikeles, o kita, - per pietus, apie 12val , pavalges. Gal tam kad tolygiau pasiskirstytu tolygiau? Bent jau taip mano fantazija isnesa:) Siaip cia pats prisigalvojau, nelabai kur esu skaites, kad ji dalintu i dvi dalis. Bet ar tame yra kazkokiu niuansu, kad jis gali veikti kaip nors ne taip, kaip turetu ?
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#399974 Labas buvo visai neblogai ar atostogu buvau tai isvis faina saules gavau bet vat stresine situacija vel palaidojau bendradabe nuo vezio ir vsio ismuse visai mane uzejo slopinimas depresucha nerimas uzkilo...liepe doze kelti..eina sau bet vaistai kokie bejegiai pries stresa biski kas ir atrodo kad nebeveikia...o kaip paciam?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Labas buvo visai neblogai ar atostogu buvau tai isvis faina saules gavau bet vat stresine situacija vel palaidojau bendradabe nuo vezio ir vsio ismuse visai mane uzejo slopinimas depresucha nerimas uzkilo...liepe doze kelti..eina sau bet vaistai kokie bejegiai pries stresa biski kas ir atrodo kad nebeveikia...o kaip paciam?

O, kaip su doze? Kiek geri? As kai meciau cioralexsa, tada tik atsigavau. Nera viskas blizganciai, bet tas vaistas man tikrai netiko
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Labas buvo visai neblogai ar atostogu buvau tai isvis faina saules gavau bet vat stresine situacija vel palaidojau bendradabe nuo vezio ir vsio ismuse visai mane uzejo slopinimas depresucha nerimas uzkilo...liepe doze kelti..eina sau bet vaistai kokie bejegiai pries stresa biski kas ir atrodo kad nebeveikia...o kaip paciam?

Na tikriausiai visvien geresne savijauta juos geriant, nei negeriant. Bet rezultato kokio norejau, visvien nesulaukiu :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:

O, kaip su doze? Kiek geri? As kai meciau cioralexsa, tada tik atsigavau. Nera viskas blizganciai, bet tas vaistas man tikrai netiko

Kaip metei? Nutitravai doze, ar is karto numetei? Mane nervuoja antidepresantu sukelta itampa, juos numetus, kelias dienas buna labai gerai ir ramu, bet veliau atsiranda suicidiskumas ir depresija. Norisi ant stabilizatoriu tik likti, ta pati lamotrigina vel pameginti, nes visi SSRI nepagerina situacijos, vienintelis AD, kuri labai gerai toleruoju yra mirtazapinas, bet alki sukelia svolacius :D
Parašė Mersas
biggie rašė:
Mersas rašė:

Kaip metei? Nutitravai doze, ar is karto numetei? Mane nervuoja antidepresantu sukelta itampa, juos numetus, kelias dienas buna labai gerai ir ramu, bet veliau atsiranda suicidiskumas ir depresija. Norisi ant stabilizatoriu tik likti, ta pati lamotrigina vel pameginti, nes visi SSRI nepagerina situacijos, vienintelis AD, kuri labai gerai toleruoju yra mirtazapinas, bet alki sukelia svolacius :D

Nerima jie nueme, bet po to kazkaip pradejo slopint, tai sake mazint ir nuraukt. Finlepsina geriu.
Vartotojo avataras
Parašė western
#400012 o jauciasi koks nors finlepsino poveikis ? as ji pats pries kelias dienas gert pradejau, bet nieko nesuprantu, nei silta nei salta :)
Parašė Mersas
western rašė:o jauciasi koks nors finlepsino poveikis ? as ji pats pries kelias dienas gert pradejau, bet nieko nesuprantu, nei silta nei salta :)

Kaip cia pasakius, kazkiek jaucias, nors nezymiai, bet man jis patinka.kiek geri jo?