Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
biggie rašė:Ar yra vartojanciu quetiapina misrioms sizoafektinio/bipolinio busenoms?

Radau kur jum parasyt. Patarimo reikia. Geriu venlofaksina 300. Lexo diena. Finlepsin 400. Ketipinor nakciai 50.
Amitript 10 mg jei skauda galva.
Pakomentuokit. 50 mg ketipinor yra TIK miego doze?
Lexo neisrase nes uzdrausta. Vietoj jo fluanxol. Ramins? Cia juk visai kita.
Kaip mano vaistai tarpusavy? Amitript jau saket kad nesiderina cia. Daktare sako kad prie ketipinor nepriprantama. Tai kodel be jo isvis neuzmiegu? Aciu.

F33.2
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mellisa rašė:
biggie rašė:Ar yra vartojanciu quetiapina misrioms sizoafektinio/bipolinio busenoms?

Radau kur jum parasyt. Patarimo reikia. Geriu venlofaksina 300. Lexo diena. Finlepsin 400. Ketipinor nakciai 50.
Kaip mano vaistai tarpusavy? Amitript jau saket kad nesiderina cia. Daktare sako kad prie ketipinor nepriprantama. Tai kodel be jo isvis neuzmiegu? Aciu.

F33.2

Taip, Ketipinor 50mg dozese yra migdomasis ir neturi praktiskai jokio antipsichozinio poveikio, nors nesu tikras, ar neturi ir jokiu salutiniu, budingu neuroleptikams.
Fluanxol labai senas vaistas ir nera daug isstudijuotas kitiems dalykams, nei dideles dozes psichozei - dideles yra 7mg+, ne 1mg kaip rasoma depresijai ir nerimui. Kad ir kaip bebutu, tai nera raminamasis ir joks ne ju pakaitalas - veikia visiskai skirtingai. Kita vertus, yra zmoniu, kuriem siek tiek padeda, tai tas 1mg kaip ir nieko baisaus.
Finlepsinas yra antiepileptikas, mazina itampa ir nuotaiku svyravimus. Turi beda, kad stipriai mazina daugumos kitu vaistu koncentracijas organizme (ypac Ketipinor'o), bet pas tave quetiapinas ne antipsichoziniui veikimui israsytas, tai kaip ir nera taip svarbu, viso jo vistiek nesukramto.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
biggie rašė:
Mellisa rašė:

F33.2

Taip, Ketipinor 50mg dozese yra migdomasis ir neturi praktiskai jokio antipsichozinio poveikio, nors nesu tikras, ar neturi ir jokiu salutiniu, budingu neuroleptikams.
Fluanxol labai senas vaistas ir nera daug isstudijuotas kitiems dalykams, nei dideles dozes psichozei - dideles yra 7mg+, ne 1mg kaip rasoma depresijai ir nerimui. Kad ir kaip bebutu, tai nera raminamasis ir joks ne ju pakaitalas - veikia visiskai skirtingai. Kita vertus, yra zmoniu, kuriem siek tiek padeda, tai tas 1mg kaip ir nieko baisaus.
Finlepsinas yra antiepileptikas, mazina itampa ir nuotaiku svyravimus. Turi beda, kad stipriai mazina daugumos kitu vaistu koncentracijas organizme (ypac Ketipinor'o), bet pas tave quetiapinas ne antipsichoziniui veikimui israsytas, tai kaip ir nera taip svarbu, viso jo vistiek nesukramto.

Aciu labai uz issamu atsakyma. Tai gaunasi dabar be lexo neturiu raminancio poveikio nieko. Ketipinor25 mg? Jei miegui, tai turi ramint. Kai pradesiu selt. :DD Tai dabar tas fluanxol nesuprantama kam israsytas. Skaiciau aktyvina. O israse vietoj lexo! Pievos! :bloga Dar , ketipinor sukelia priklausomybe?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mellisa rašė:Aciu labai uz issamu atsakyma. Tai gaunasi dabar be lexo neturiu raminancio poveikio nieko. Ketipinor25 mg? Jei miegui, tai turi ramint. Kai pradesiu selt. :DD Tai dabar tas fluanxol nesuprantama kam israsytas. Skaiciau aktyvina. O israse vietoj lexo! Pievos! :bloga Dar , ketipinor sukelia priklausomybe?

Priklausomybe sukeliantiems vaistams vystosi tolerancija, tada reikia didesniu doziu, tam paciam efektui pasiekti arba nutraukus pasireiskia abstinencijos sindromas. Quetiapinas tokiais dalykais negarseja, ipratus su juo miegot tai gal ir pasijaustu neisgerus, bet tai normalu ir nera cia jokia priklausomybe.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
KunigaikštisMyškinas rašė:Geriu 600mg prailginto veikimo, vos vos ramint pradeda po kelių val. išgėrus, o šiaip kitą dieną nieko nejaučiu, visas jautrumas kaip padidėjęs, taip padidėjęs...

Na aš geriu 400 mg XR prailginto veikimo kvetiapiną. Išgėrus nejaučiu jokio poveikio. Visiškai nemigdo. Papildomai geriu paprasto kvetiapino 50 mg. Ir apetitą pastebiu man kelia tas paprastas miegui kvetiapinas. Išgėrus net tuos 400 mg xr nėra noro valgyti. O kas liečia jautrumą, tai ir man jis padidėjo, t.y. vėl grįžtu atgal kur buvau. Stebuklas baigėsi. Atrodo saujom geriu vaistus, o poveikis minimalus. Be raminamųjų niekaip.
Dar man įdomu, ar kvetiapinas labai veikia inkstų darbą. Nes kai kam po kelių ar dešimties metų jo vartojimo atsirado problemos su inkstų veikla.
Parašė delita
#399699 Kažkada 25 mg šio vaisto,duodavo saldu miega.per n..metu organizmas turbūt priprato ir net 600mg nakčiai tik slopina ir jokio miego mano daktarė susiejus už galvos,kad nemiegu su tokia doze neuroleptiku,del jų šalutinio poveikio,nors kvetiapinas tik svorį kelia.Gal kas jūsų nusimano sioj srity,rekomenduotu kokį nekalta neuroleptikai,kad mažiausia šalutinių būtų,svorio nekeltu, :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#399700 Olanzapinas gal tiktu. Pats geriu 600mg bet kadangi kitu variantu man nera, tai jau 2 metus kvetiapina geriu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
delita rašė:Kažkada 25 mg šio vaisto,duodavo saldu miega.per n..metu organizmas turbūt priprato ir net 600mg nakčiai tik slopina ir jokio miego mano daktarė susiejus už galvos,kad nemiegu su tokia doze neuroleptiku,del jų šalutinio poveikio,nors kvetiapinas tik svorį kelia.Gal kas jūsų nusimano sioj srity,rekomenduotu kokį nekalta neuroleptikai,kad mažiausia šalutinių būtų,svorio nekeltu, :bloga

mirtazapinas? Ne neuroleptikas, bet slopinantis antidepresantas, su quetiapinu jie veikia sinergiskai
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#399799 Na ne visiems su tuo svorio kėlimu vienodai. Man olanzapinas nekėlė apetito visiškai, priešingai quetiapine... :bloga Žiaurus alkis. Bet olanzapinas man ir šiaip poveikio teigiamo nedavė. :bloga
O nuo kokių simptomų tau reik neuroleptiko? :bloga
Parašė delita
#399824 Nemigai. Kažkuriam laikui padėtų gal koks clonazepam,bet čia reiktų ilgalaikiam vartojimui
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#399841 Maza doze quetiapino, trazodono ar mirtazapino is esmes daro ta pati, jei tokio tipo vaistai nepadeda, tada gal reiktu ziureti i zopiclona ar zolpidema, tie patys benzodiazepinai, tik nezinau ar cia tinkama strategija ilgu laikotarpiu.
Parašė lupena
#399842 Man bendradarbe davė quetiapinum darbe kai prasidėjo nerimas ir panika. Išgėriau nedaug, tačiau jis labai traukia link miego bet ramybės būsenos taip ir nesuteikia. Aš sėdėjau panikuodama ir daug žiovavau :oops: su miegu bėdų neturiu, kd ir kaip bebūtų keista, tai man atrodo čia grynai užmigt jie skirti.