Moderatorius: signs

Parašė Mersas
biggie rašė:
western rašė:Biggie, ar buvo koks nors efektas kai prie cipralex pridejai finlepsin ? Finlepsin esu kazkada bandes vartot viena, efekto nejauciau. Bet gal sumiksavus atsirastu kokia nors sinergija.....

Itampa siek tiek nuime, bet tada gan stipri manija buvo, gal del to pacio cipralexo, nezinau, bet stebuklu man nepadare nei 400 nei 600mg, teko griebtis olanzapino.

Jei ieskot sinergiju, kad 1+1=3, tai carbamazepinas nera labai tinkamas vaistas kombinacijose, nes labai musa vaistu koncentracija organizme, jis greitina net savo paties metabolizma, panasiai kaip paroxetinas letina savo. Finlepsinas turetu manija ar misrias busenas nuimti bei stabdyti nuotaiku kaitas, tik kiek jis apsaugo nuo depresines fazes sunku pasakyt. Jei duotu pakankama stabilizuojanti ir raminanti poveiki butu gerai, nes salutiniai visvien mazesni nei neuroleptiku, ypac kas liecia svorio prieaugi.

Tie deriniai gal ir gerai, bet kaip rasti gydytoja, kuris zino ka ir kaip parinkt.
Vartotojo avataras
Parašė western
#399864 Nera tokio gydytojo.
Pridejau prie cipralex vakar 200mg finlepsin. Rytais/vakarais po 200 gersiu. Man jis patiko bent tuo, kad 0 salutiniu. Ziuresim.
Vartotojo avataras
Parašė western
Mersas rašė:Tie deriniai gal ir gerai, bet kaip rasti gydytoja, kuris zino ka ir kaip parinkt.

Turejau daug psichiatru ir tikrai geru, bent pagal pavardes. Man tik keista, kad mazai jie gilinasi i tuos atrodo smulkius niuansus, kaip tau koks vaistas veike, kiek ilgai veikem, niekas detaliai neanalizavo salutiniu, o tai tarsi turetu buti vienas is esminiu momentu. Dazniausiai keliais sakiniais pasakai, ta geriau, netiko, tas nedave poveikio tas dar kazka ir viskas tuom baigta. Na tai pabandyk sita. Net nepasako aiskiai ka daryt jei prasides panikos atakos, ar gert ar ne. Na kazkaip labai atbulom rankom viskas daroma. Tarsi patys suprastu, kad nieko cia nenuspesi, gerk ko dar negeres ir gal pataikysim.
Parašė Mersas
western rašė:
Mersas rašė:Tie deriniai gal ir gerai, bet kaip rasti gydytoja, kuris zino ka ir kaip parinkt.

Turejau daug psichiatru ir tikrai geru, bent pagal pavardes. Man tik keista, kad mazai jie gilinasi i tuos atrodo smulkius niuansus, kaip tau koks vaistas veike, kiek ilgai veikem, niekas detaliai neanalizavo salutiniu, o tai tarsi turetu buti vienas is esminiu momentu. Dazniausiai keliais sakiniais pasakai, ta geriau, netiko, tas nedave poveikio tas dar kazka ir viskas tuom baigta. Na tai pabandyk sita. Net nepasako aiskiai ka daryt jei prasides panikos atakos, ar gert ar ne. Na kazkaip labai atbulom rankom viskas daroma. Tarsi patys suprastu, kad nieko cia nenuspesi, gerk ko dar negeres ir gal pataikysim.

:bloga kitas dalykas, kad daznai pagal formules skiriami vaistai, kas su kuo tinka, gerai jei patenki i tuos standartinius laiminguosius, kuriems tinka tie deriniai, bet jei nedi is ju, tai sakes. Kaip as, kad uzburtam rate
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mizantropas rašė:man tai patinka finlepsinas, pastiprina kitų vaistų veikimą, ciklodolio ir kvetiapino XR.

Jis gan stipriai mazina quetiapino lygi organizme, nors veikia abu ir sinergiskai
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mizantropas rašė:a nežinojau, bet man tai pojūtis vistiek atrodo, kad pastiprintas nuo jų abiejų, o sinergiškai, nežinau ką tai reiškia.

na kai vienas kita papildo, 1+1=3. Normatimikai daznai rasomi salia atipiniu neuroleptiku, nes veikia skirtingai, bet vienas kita papildo ir gaunasi geresnis atsakas. Tik tiek kad carbamazepinas kramto beveik visus likusius vaistus pagreitindamas ju salinima is organizmo, vieniem tai turi reiksmes, kitiems gal nelabai.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#410981 Sveiki, norėjau paklaust , gal kas žino ar vartojant karbamazepiną reikia tirtis kraują?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
ciaupas rašė:Reikia tirtis kepenų fermentus, bet nėra privaloma.

ačiū
Parašė Hausas
#411595 Gavau as siandien ir sio vaisto.bet gyditoja sake kazkodel si vaista geriant,negert kvetepino,miegui parase zopiklonum,nors minejo kad jai finlepsinas migdys ir zopiklono negert
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Hausas rašė:Gavau as siandien ir sio vaisto.bet gyditoja sake kazkodel si vaista geriant,negert kvetepino,miegui parase zopiklonum,nors minejo kad jai finlepsinas migdys ir zopiklono negert

Ziurint kam israsytas quetiapinas. Karbamazepinas beveik visa quetiapina suvalgo, tai gali dingti antipsichozinis neuroleptiko veikimas.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29369597/

Taip iseina, kad quetiapino apskritai nelieka, kai vartojamas kartu karbamazepinas. Kitur raso 86% mazina koncentracija, tai vistiek praktiskai nulis.
Parašė ciaupas
#411597 Su ta koncentracija yra įdomiai. Buvo laikas kai negeriau visai finlepsino bet kitų vaistų dozių nereikėjo mažinti. Torių omeny nei bupropiono nei benzu nei pregabalino. Keistai gaunasi. O kad kvetiapinas valgomas tai tikrai, nes buvo vienąkart taip blogai nuo to kventax tai isgeriau 800mg carbamazepino ir nuėmė iškart.