- 2018 11 03, 21:19
Kokia būtų Kvetiapino optimazli doės sergant šizofrenija ir OCD..?
Escitalopram 20 mg, Olanzapine 15 mg, Aripiprazole 15 mg, Cyclodol 2 mg
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: signs
SecretOfSteel rašė:Kokia būtų Kvetiapino optimazli doės sergant šizofrenija ir OCD..?
biggie rašė:SecretOfSteel rašė:Kokia būtų Kvetiapino optimazli doės sergant šizofrenija ir OCD..?
400-800mg, greiciausiai 600mg XR ir 400mg IR
SecretOfSteel rašė:biggie rašė:SecretOfSteel rašė:Kokia būtų Kvetiapino optimazli doės sergant šizofrenija ir OCD..?
400-800mg, greiciausiai 600mg XR ir 400mg IR
Koodėl prailginto veikimno kvetiapino reikalinga didesnė dozė..?
KunigaikštisMyškinas rašė:Man sakė gyd., kad mano geriami 600mg XR nuo įtarumų ir paranojiškumų nelabai ką ir padeda, dėl to rašo antrą neuroleptiką.
Sprandą vis taip pat skauda nuo įtampos, vis bijau keisti pozas, tarsi sustingstu...
SecretOfSteel rašė:biggie, gali konkreciai parasyt, kokie yra Olanzapino pranasumai prie Kvetiapina..?
HappyAngel rašė:Pabandžiau dėl svorio sumažinti kvetiapina XR. Nuo 400 mg iki 200 mg. Kurį laiką nuotaika buvo stabiloka. Bet svoris nekrenta visai. Ir valgiau mažai, judėjau. Nieko. O dabar dar prasidėjo kažkokia gal priešventinė depresija, liūdna, nesinori gyventi su ta kančia. Gydytoja nežinojo, kad taip žaidžiau su kvetiapinu, tai pasiūlė kelti iki 600 mg xr. Išsigandau. Sakau - dar pažiūrim mėnesį su nauju AD.
Ligoninėje man sakė, kad man gali kelti max iki 600 mg XR. O apskritai praktikoje paskiria ir didesnes dozes?
biggie rašė:HappyAngel rašė:Pabandžiau dėl svorio sumažinti kvetiapina XR. Nuo 400 mg iki 200 mg. Kurį laiką nuotaika buvo stabiloka. Bet svoris nekrenta visai. Ir valgiau mažai, judėjau. Nieko. O dabar dar prasidėjo kažkokia gal priešventinė depresija, liūdna, nesinori gyventi su ta kančia. Gydytoja nežinojo, kad taip žaidžiau su kvetiapinu, tai pasiūlė kelti iki 600 mg xr. Išsigandau. Sakau - dar pažiūrim mėnesį su nauju AD.
Ligoninėje man sakė, kad man gali kelti max iki 600 mg XR. O apskritai praktikoje paskiria ir didesnes dozes?
600mg XR yra vos ne minimali antipsichoziniam veikimui, naudojama ir 800, ir 1200mg sunkiais atvejais. Jei 400 geriau veikia, nei 200 tai tokia ir reik palaikyt. Svori kelia quetiapinas, tas tiesa, bet ne taip ziauriai kaip olanzapinas, su quetiapinu buvau numetes didziaja dali olanzapino priauginto svorio.
olanzapino ilgai tarpais negeriau tarpais tik issimiegot savaite,budavo vaziuoji saule sviecia ziuri i dangu ir tokia ramuma galvoji grazu,ir galvoju ar cia suka kaip narkotikai ar cia tikrove be nerimo kaip sveiko
bet ir blogumu daug,aisku gal juos reik pagert pora menesiu norm o ne retkarciais.qvetapino bijau bet pora pakeliu guli gal tiesiog tie baisus neigiami praeitu ir jis butu geriau nezinau galvoju.
vitamin9 rašė:quetiapinas or olanzapinas miegui? qvetapino 2 kart isprase po tablete isgerta nes kaskart isgerus atjungineja viska ir kita diena tragedija,su olanzapinu kitos dienos panasei bet ramei grazei nusiramini ir uzmiegi.eisiu pas daktare jauciu paprasysiu kad israsytu kazkuri is situ ilgiau pavartot,kuris geriau jei abu gerei? man reik kad pamiegociau ir pasaliniu maziau butu,kuo maziau emocijas numustu ir kuo daugiau sitam pasaulyje likciauolanzapino ilgai tarpais negeriau tarpais tik issimiegot savaite,budavo vaziuoji saule sviecia ziuri i dangu ir tokia ramuma galvoji grazu,ir galvoju ar cia suka kaip narkotikai ar cia tikrove be nerimo kaip sveiko
bet ir blogumu daug,aisku gal juos reik pagert pora menesiu norm o ne retkarciais.qvetapino bijau bet pora pakeliu guli gal tiesiog tie baisus neigiami praeitu ir jis butu geriau nezinau galvoju.
Nežinau, kaip ištversiu. Anąkart užėjo belaukiant siaubinga panikos ataka. Aišku reiks apsirūpinti raminamaisiais.
HappyAngel rašė:Na man kvetiapinas prailgintas labiau nuotaikai stabilizuoti, tai gal dėl to pasakė gyd kad iki 600 mg xr galim kelti. Gal kitokioms diagnozėms jo daugiau reikia. Esu girdėjusi, kad depresiją ir šizotipinį gydė 800 mg paprasto kvetiapino plius AD.
Tik va liūdna, kad visai pradėjau nepakelti stresinių situacijų. Iškart panikos ataka paukš. Aišku pirma nerimas sukyla iki begalybės. Gal per daug tų aktyvinančių AD. Jau nebežinau. Nors bupropiono nenoriu mesti. Dar laukia komisija šį mėn NDNTNežinau, kaip ištversiu. Anąkart užėjo belaukiant siaubinga panikos ataka. Aišku reiks apsirūpinti raminamaisiais.