Moderatorius: signs

Parašė Mersas
western rašė:Geriu ryte viena tablete. Nedidele doze, bandau suprast ar jauciu ka nors nuo jo ar ne:)

As tik ketvirti arba puse, jis taip nezymiai veikia, bet veikia. As tris kartus geriu, kartais du
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#400038 As 7.5 geriau labai gerai buvo bet ar cia nuo rudenines depresijos ar nuo streso taip slopina dabar kad sakes vaikstau kaip zombis be minciu jauciu depresija pasunkejo...jei pusmeti gerai buvo tai kazi ar netinka gal doze jau mazoka man
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#400039 As tai cipralexa geriu...o tas finlepsinas padeda nuo depresijos? Man jauciu reik labiau aktyvinancio ad...kaip knisa tas glusumo ir be jegu pojutis
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:As tai cipralexa geriu...o tas finlepsinas padeda nuo depresijos? Man jauciu reik labiau aktyvinancio ad...kaip knisa tas glusumo ir be jegu pojutis

Finlepsinas stabdo nuotaiku kaita bipoliniuose sutrikimuose, bet kiek jis profilaktiskai apsaugo nuo depresiniu busenu sunku pasakyt. Is tikruju tai nematau jokios roles finlepsinui, jei depresija yra vienpole ir nera manijos/hipomanijos apraisku.

Jei yra energijos stygius vartojant cipralex'a logiskiausias sprendimas butu kombinuoti su bupropionu, kuris didina noradrenalino ir dopamino veikla bei yra aktyvinantis antidepresantas. Nebutina uzkrauti didelemis dozemis, tie patys 150mg - maziausia doze, gali sustiprinti pozityvu afekta, kaip energija, demesys, apatija ir pasitikejimas.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
biggie rašė:
Milita99 rašė:As tai cipralexa geriu...o tas finlepsinas padeda nuo depresijos? Man jauciu reik labiau aktyvinancio ad...kaip knisa tas glusumo ir be jegu pojutis

Finlepsinas stabdo nuotaiku kaita bipoliniuose sutrikimuose, bet kiek jis profilaktiskai apsaugo nuo depresiniu busenu sunku pasakyt. Is tikruju tai nematau jokios roles finlepsinui, jei depresija yra vienpole ir nera manijos/hipomanijos apraisku.

Jei yra energijos stygius vartojant cipralex'a logiskiausias sprendimas butu kombinuoti su bupropionu, kuris didina noradrenalino ir dopamino veikla bei yra aktyvinantis antidepresantas. Nebutina uzkrauti didelemis dozemis, tie patys 150mg - maziausia doze, gali sustiprinti pozityvu afekta, kaip energija, demesys, apatija ir pasitikejimas.

Kaip cia suprasti kaip galejo geriant cipralexa man atsirasti toks jegu neturejimas ir apatija?? Bet staigiai gryzau po atostogu cia tamsu salta ir bac nebeatsigaunu :bloga chebra help ka daryti gal savavaliskai keltis doze? Nes paa gydytoja kita sav tik...o kaip diena isbuti kai akys merkiasi? Kava neveikia visai o i vakara geriau zymiai ir taip jau savaite
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:
biggie rašė:

Kaip cia suprasti kaip galejo geriant cipralexa man atsirasti toks jegu neturejimas ir apatija?? Bet staigiai gryzau po atostogu cia tamsu salta ir bac nebeatsigaunu :bloga chebra help ka daryti gal savavaliskai keltis doze? Nes paa gydytoja kita sav tik...o kaip diena isbuti kai akys merkiasi? Kava neveikia visai o i vakara geriau zymiai ir taip jau savaite

escitalopramas yra labai selektyvus serotininui, jis nieko kito neveikia kaip serotonina, o padidejus serotonino kiekiui sinapseje, posinapsiniai receptoriai yra stipriau uzpildomi. Kai kuriuos is ju stimuliuojant blokuojasi noradrenalino ir dopamino isskyrimas tam tikrose smegenu vietose. Butent todel apatija yra vienas is SSRI antidepresantu bruozu ir daznai kombinuojami jie su papildomais antidepresantais kaip mirtazapinas ar bupropionas.

O siaip del pacios dozes, tai gali bandyt kazka 10-20mg ribose, man paciam 10mg geriausiai veike ir tai turbut universaliause doze.
Parašė Mersas

Man geriant cipralexsa buvo labai prasidejus kazkokia bloga nuoraika, slopinimas, visiskas pulso suretejimas ir toks jausmas uzejo lyg galva neveiktu is vis. Pakeite i kitus ir pridejo finlepsina.
Vartotojo avataras
Parašė western
#400056 rado, kad palaikomoji finlepsino doze 800-1200mg. As pradejau gert po 400, ty po 2 tabletes, tai rezultatas pagerejo. Dar geriu 40mg cipralex. Sitie abu vaistai man nekelia jokiu salutiniu, tai bent jau del to smagu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#400064 taip, 1200 mg naudojami, bet neverta is pat pradziu tiek imt. Carbamazepinas per laika pastiprina savo paties pasisalinima is organizmo, tai gali doze nustot veikt ir reiket kieki pakelt. Pliusas tas, kad blokuoja neurotransmisija sumazindamas gliutamato isskyrima - vienas is bipolines depresijos bruozu yra hyperaktyvi gliutamato neurotransmisija. Stimuliuojami vieni receptoriai, o NMDA receptoriai tampa ne tokie aktyvus. NMDA receptoriai per GABA interneuronus valdo visa iaudrinimo sistema. GABA yra organizmo stabdis, todel hipoaktyvus gliutamato receptoriai nebestabdo organizmo ir kyla inflamacija, nerimas, fizine itampa, galiausiai depresija. Carbamazepinas gali sita procesa atsukti, bet reikia laiko kaip ir su visais vaistais.
Parašė Mersas
biggie rašė:taip, 1200 mg naudojami, bet neverta is pat pradziu tiek imt. Carbamazepinas per laika pastiprina savo paties pasisalinima is organizmo, tai gali doze nustot veikt ir reiket kieki pakelt. Pliusas tas, kad blokuoja neurotransmisija sumazindamas gliutamato isskyrima - vienas is bipolines depresijos bruozu yra hyperaktyvi gliutamato neurotransmisija. Stimuliuojami vieni receptoriai, o NMDA receptoriai tampa ne tokie aktyvus. NMDA receptoriai per GABA interneuronus valdo visa iaudrinimo sistema. GABA yra organizmo stabdis, todel hipoaktyvus gliutamato receptoriai nebestabdo organizmo ir kyla inflamacija, nerimas, fizine itampa, galiausiai depresija. Carbamazepinas gali sita procesa atsukti, bet reikia laiko kaip ir su visais vaistais.

O jei yra tik stresaa su nerimo apraiskom, kas geriausia padeda nuimti ta busena, tiksliau jei zmogus turi labai jautria nervine sistema
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:

Man geriant cipralexsa buvo labai prasidejus kazkokia bloga nuoraika, slopinimas, visiskas pulso suretejimas ir toks jausmas uzejo lyg galva neveiktu is vis. Pakeite i kitus ir pridejo finlepsina.

O ka dar be finlepsino geri? Seroxata gal?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:
Mersas rašė:

O ka dar be finlepsino geri? Seroxata gal?

Bupriona
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:

Man siandien gydytojas sake kad cia tas slopinimaw ne nuo cipralex o tipo nuo "beviltiskumo jausmo"...nu del isgyvenimu organizmo apsaugine tipo reakcija...nu nzn gal..kelsiu doze ir ziuresiu kas toliai :bloga o kaip kazin tie antiepliepsiniai nuo oks? :? Ziuriu ruduo tai forumas atgijo :D as tai pirkau antidepresine lempa ziuresim kaip veiks :achtung
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:
Mersas rašė:
Milita99 rašė:Man siandien gydytojas sake kad cia tas slopinimaw ne nuo cipralex o tipo nuo "beviltiskumo jausmo"...nu del isgyvenimu organizmo apsaugine tipo reakcija...nu nzn gal..kelsiu doze ir ziuresiu kas toliai :bloga o kaip kazin tie antiepliepsiniai nuo oks? :? Ziuriu ruduo tai forumas atgijo :D as tai pirkau antidepresine lempa ziuresim kaip veiks :achtung

Daktarai pasakoja savo versijas, sakem ant vandens gristas, o nuo ju isvadu nei silta nei salta. Yra vaistas ir arba jis padeda arba ne. Viskas. Demagogijos cia nereikia:) Kiek turejau tokiu KOUCERIU, tiek rugstu burnoj nuo ju visu, tikriausiai net iki dabar. Gali pabandyt finlepsina prijungti prie cipralex, man efekta duoda. Gali lyrica pabandyt. Kaip viena daktare sake .. kartais lyrica daro stebuklus. Na, mano atveju to neivyko, bet pilnai tikiu kad daro. Tiesa, prie cipralex jos nejungiau, geriau atskirai. Na visvien reikia bandyt rasti kazkoki super-extra-vip-kokteili:) O ta lempa manai pades? Ar vasara tavo savijauta OK? Nes saules sviesai ir visiems tiems melatoninams ir seratoninams jokia lempa neprilygs