Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#400164 Zolpidemas geri vaistai ,bet brangūs .
Vartotojo avataras
Parašė western
Amelie rašė:Tai man pvz zolpidemą irgi išrašė, kitus irgi išrašytų, tik clonazepamo ne:)

Juk tai stilnox, migdomasis:) Cia ir seimos daktare tikriausiai israsineja.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#400166 Z-drugs'ai nepriskiriami benzodiazepinams, bet veikimo principas labai nesiskiria, gal tik labiau selektyvus hipnotiniams GABA receptoriu subtipams, tai geriau migdo nei itampa nuima.
Vartotojo avataras
Parašė western
biggie rašė:Z-drugs'ai nepriskiriami benzodiazepinams, bet veikimo principas labai nesiskiria, gal tik labiau selektyvus hipnotiniams GABA receptoriu subtipams, tai geriau migdo nei itampa nuima.

Gal veikimo principas teorijoje nesiskiria, bet praktikoje bent jau man skirtumas radikalus. Nuo stilnoxo jausdavaus kaip is medzio iskrites jau po savaites vartojimo. Su xanax nieko panasaus net ir du metus geriant.
Profaniskai tariant, stilnox tave tik atjungia, kaip su maisu per galva, o xanax atpalaiduoja ir tu pats uzmiegi:) Man xaxan tobulas vaistas nuo nemigos, gaila, kad ji atradau taip velai. Visi daktarai ji kone su purvu maisydavo, ranka nekildavo jo gert.
Parašė Mersas
western rašė:
biggie rašė:Z-drugs'ai nepriskiriami benzodiazepinams, bet veikimo principas labai nesiskiria, gal tik labiau selektyvus hipnotiniams GABA receptoriu subtipams, tai geriau migdo nei itampa nuima.

Gal veikimo principas teorijoje nesiskiria, bet praktikoje bent jau man skirtumas radikalus. Nuo stilnoxo jausdavaus kaip is medzio iskrites jau po savaites vartojimo. Su xanax nieko panasaus net ir du metus geriant.
Profaniskai tariant, stilnox tave tik atjungia, kaip su maisu per galva, o xanax atpalaiduoja ir tu pats uzmiegi:) Man xaxan tobulas vaistas nuo nemigos, gaila, kad ji atradau taip velai. Visi daktarai ji kone su purvu maisydavo, ranka nekildavo jo gert.

Na xanax kaip ir lexso nerekomenduoja vartot ilgai, nes priiratimas. O kaip tau su tuo?
Vartotojo avataras
Parašė western
#400176 [/quote]
Na xanax kaip ir lexso nerekomenduoja vartot ilgai, nes priiratimas. O kaip tau su tuo?[/quote]

Kazkas is sito forumo buvo gerai parases. Tai maziausiai salutiniu poveikiu turintis vaistas:)
Sitai minciai pilnai pritariu. Gal kazkas i juos ziuri kaip i narkotika, nuo kurio galima atsijungti, bet as jo poveikio net ir nespeju pajaust kaip uzmiegu:) Tai net ir kaip veikia negaleciau paaiskint. Man asmeniskai kaip individui, tai geriausias vaistas, ka yra siai dienai sukure medikai:) Nepripratau prie jo. Galiu ir negert, tik miegas bus sudetingas. Kaip viena medike sake, tau atmintis i sentave gali pradet streikuot. As jos paklausiau ar tai tik tiek ?:) Tuomet tikrai gersiu ji iki senatves, nes su nemiga kovoju jau nuo univeros laiku. Dabar is principo ji trigubai pamazinau iki 0,5mg, tai kazkokiu ale nerimu visiskai nejauciau.
Parašė Mersas
western rašė:

Na xanax kaip ir lexso nerekomenduoja vartot ilgai, nes priiratimas. O kaip tau su tuo?[/quote]

Kazkas is sito forumo buvo gerai parases. Tai maziausiai salutiniu poveikiu turintis vaistas:)
Sitai minciai pilnai pritariu. Gal kazkas i juos ziuri kaip i narkotika, nuo kurio galima atsijungti, bet as jo poveikio net ir nespeju pajaust kaip uzmiegu:) Tai net ir kaip veikia negaleciau paaiskint. Man asmeniskai kaip individui, tai geriausias vaistas, ka yra siai dienai sukure medikai:) Nepripratau prie jo. Galiu ir negert, tik miegas bus sudetingas. Kaip viena medike sake, tau atmintis i sentave gali pradet streikuot. As jos paklausiau ar tai tik tiek ?:) Tuomet tikrai gersiu ji iki senatves, nes su nemiga kovoju jau nuo univeros laiku. Dabar is principo ji trigubai pamazinau iki 0,5mg, tai kazkokiu ale nerimu visiskai nejauciau.[/quote]
As ir uz tai, kad isgert kazka kas padeda, as lexusa anksciau geriau. Ir nera kokiu ad ar kito sss kas pakeistu xanaxs ar lexusa. Visgi jie geriausi, niekas neisrado dviracio dar. Klausimas kas geriau ar eiti is proto ar isgert tablete
Vartotojo avataras
Parašė western
#400185 As pamenu zodzius aprasyme, kad ji galime gerti tik dvi savaites. O jau vartojau apie menesi ir vis laukiau, tai kas cia bus, kas cia prasides. Psichozes, drebuliai, lomkes ar dar koks galas. Bet kaip niekas neprasidejo, taip neprasidejo... Savo metu didziausia panika kele ne pats vaistas, o tas nusistovejes stereoptimas, kad tuoj tuoj ir tau KUKU :) Nei kuku, nei ka, tiesiog jei laukia rimtesne diena, ikalu daugiau, jei lengvesne ikalu maziau. Pagal poreiki. Nes geriant po 2mg organizmas ji tiesiog uztoleruos. Zodziu, turiu sistemele kaip ji vartot ir ji puikiai veikia, mest net nesiruosiu. Manau niekada jo nemesiu:)
Parašė Mersas
#400187 :super
western rašė:As pamenu zodzius aprasyme, kad ji galime gerti tik dvi savaites. O jau vartojau apie menesi ir vis laukiau, tai kas cia bus, kas cia prasides. Psichozes, drebuliai, lomkes ar dar koks galas. Bet kaip niekas neprasidejo, taip neprasidejo... Savo metu didziausia panika kele ne pats vaistas, o tas nusistovejes stereoptimas, kad tuoj tuoj ir tau KUKU :) Nei kuku, nei ka, tiesiog jei laukia rimtesne diena, ikalu daugiau, jei lengvesne ikalu maziau. Pagal poreiki. Nes geriant po 2mg organizmas ji tiesiog uztoleruos. Zodziu, turiu sistemele kaip ji vartot ir ji puikiai veikia, mest net nesiruosiu. Manau niekada jo nemesiu:)
ok, gerai darai
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#400190 as irgi su lorazepamu varijuoju 3.5 - 7.5 mg pagal poreiki, kada daugiau streso ar kokybisko miego reikia, tada pasikeliu
Parašė Mersas
biggie rašė:as irgi su lorazepamu varijuoju 3.5 - 7.5 mg pagal poreiki, kada daugiau streso ar kokybisko miego reikia, tada pasikeliu

:))) o, ka daryt kai nepadeda jokie ad ir visas kitas geris. Man pagal ta farmakologiji tyrima, netinka jokie ad, iskyrus bupriona ir trutico retard.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:
biggie rašė:as irgi su lorazepamu varijuoju 3.5 - 7.5 mg pagal poreiki, kada daugiau streso ar kokybisko miego reikia, tada pasikeliu

:))) o, ka daryt kai nepadeda jokie ad ir visas kitas geris. Man pagal ta farmakologiji tyrima, netinka jokie ad, iskyrus bupriona ir trutico retard.

Nekreipt demesio i testa (kad ir daug kainavo) ir ieskot, kas tinka. Nelabai zinau ka ten matuoja, nes nesidariau jo, bet nedaryciau tokiu isvadu, kad niekas tikrai nepades
Parašė Mersas
biggie rašė:
Mersas rašė:

Nekreipt demesio i testa (kad ir daug kainavo) ir ieskot, kas tinka. Nelabai zinau ka ten matuoja, nes nesidariau jo, bet nedaryciau tokiu isvadu, kad niekas tikrai nepades

:super ok, aciu uz patarima
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
western rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:Jo... dabar yra... super Verygos instrukcija. :death "Sukis kaip išmanai" vadinasi... :bloga

O ten yra kazkokios aiskios kvotos? ar kiekvienas psichiatras burs is lempos, kam kiek jo reikia? Ar ne reiks grizti prie dovaneliu laiku:)
Keista, degtines nors ir priekaba gali nusipirkt, o kur kas maziau pavojingo vaisto nei velnio. Gelezine logika. Bet ar tai nera eilinis verygos komunikacijos fuck'up'as. Kad liaudis, iskaitant ir psichiatrus, vel ne taip kazka suprato :)

Na va, šiandien buvau pas savo psichiatrę. Ji man sako - psichiatrams uždraudė rašyti clonazepamą. Tai dabar galvokim, kuo jį pakeisti, visus kitis gali rašyti, pvz siūlė rudotel, tranxene, bromazepam, diazapam, lorafeną (xanax nesiūlė). Sakau, kad aš metų metus jį geriu, kaip taip imti ir nutraukti, ypač kai pas mane panikos atakos dažnos. Tai išrašė (rašo visus receptus dar ant popierinių lapų išskyrus kompensuojamus) clonazepamo ir bromazepamo, kad bandyčiau mažinti clonazepamą, jį keisdama bromazepamu. Ji aiškino, kad clonazepamo indikacija pasikeitė - dabar jis skiriamas tik epilepsijai gydyti ir yra kompensuojamas epilepsija sergantiems. Nuo šiol jo kaip raminamojo naudojimas psichiatrijoje uždraustas. Nepaklausiau, bet labai įdomu, kas nutarė, kad clonazepamo jau negalima skirti nuo nerimo, kad jo indikacija dabar - tik epilepsijai? Gal googlinti, koks nutarimas yra. Oj tas Veryga. :ubju Aš savo psichiatrei ir pasakiau, kad jei neleis raminamųjų vartoti panikai ir stipriam nerimui, tai žmogui teliks pirktis alkoholį, ir dar nežinia, ar tai dar nepablogins būklės. Viską uždraudžia, aš suprasčiau, kad ribotų kiekį, kad nebūtų piknaudžiavimo, o čia. Alkoholiui - ne, originaliems antidepresantams ne, pirkite tik generikus (beje čia didelė bėda, nes žinau daug žmonių, kurie tarp generikų neranda sau tinkamo, šalutiniai siaubingi - daugiausiai su venlafaxinu), dabar bus uždrausta raminamieji. Kažin, o šokolado valgymą uždraus tik vaikams ar ir suaugusiems? Nežinau, kur žmonės Lietuvos, kaip gali taikstytis su tokiomis reformomis :ubju
Vartotojo avataras
Parašė western
#400346 Labai gerai, kad riboja alkoholio prieinamuma ir laika. Nera cia Lietuva draudimu salis, tik ispustas defio burbulas ir nieko daugiau. Kazkada ir rukyma draude, pats rukiau tuomet pilnu tempu, pats piktas buvau. O dabar.. baisu net prisimint kokia smoge kavinese sedejom. Beje, net cekai ar serbai vis dar sedi. Del klonazepamo aisku jau perlenke lazda, nes tai visgi medikamentas, siek tiek kita paskirtis, nei melynanosiu uz kiosku. O kodel nenori xanaxo ? Jis turi geriausia reitinga. Na bromazepamas visiskai silpnas, vos ne kaip ramuneliu arbata :)