Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#401055 man jau daug geriau :))) turiu viena pakuote tai mazinimui uzteks. gydytoja daugiau neraso nes bus kaip anksciau- kazkada buvau nusprendus gerti 4 tabletes po 2 mg o svarbiausia kad panikos vistiek nenueme.
vynas sujauke smegenis ir issauke panika,nerima. tai ta nerima malsinau clozepam. buciau apskritai atsisakius vyno tai nebutu panikos. ligoninej man buvo sake jei noriu kad baime dingtu turiu apskritai mesti alkoholi. tik dabar susimasciau :D
Vartotojo avataras
Parašė western
maumau15 rašė:man jau daug geriau :))) turiu viena pakuote tai mazinimui uzteks. gydytoja daugiau neraso nes bus kaip anksciau- kazkada buvau nusprendus gerti 4 tabletes po 2 mg o svarbiausia kad panikos vistiek nenueme.
vynas sujauke smegenis ir issauke panika,nerima. tai ta nerima malsinau clozepam. buciau apskritai atsisakius vyno tai nebutu panikos. ligoninej man buvo sake jei noriu kad baime dingtu turiu apskritai mesti alkoholi. tik dabar susimasciau :D

o tai tau tokius dalykus turi pasakyt liginininej, pati to nejauti, kad jis skandina. Ar per mazai pasaulyje depresuotu praskydusiu alkoholiku, kad dar reiktu kazkokias naujas teoremas kurti?:)
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
western rašė:
maumau15 rašė:man jau daug geriau :))) turiu viena pakuote tai mazinimui uzteks. gydytoja daugiau neraso nes bus kaip anksciau- kazkada buvau nusprendus gerti 4 tabletes po 2 mg o svarbiausia kad panikos vistiek nenueme.

o tai tau tokius dalykus turi pasakyt liginininej, pati to nejauti, kad jis skandina. Ar per mazai pasaulyje depresuotu praskydusiu alkoholiku, kad dar reiktu kazkokias naujas teoremas kurti?:)

ligoninej lb grieztai pasake alkoholiui ne. per sventes negeriau ne laso :)))
Vartotojo avataras
Parašė western
#401061 Jei jauti kad turi polinki alkoholiui, tai isvis jo atsisakyk. Ne per Kaledos nei laso, bet isvis nei laso:) Arba tik su draugais kai buni. As jau 10m. nei vieno lasi nesu isgeres budamas namuose. Is principo, nors turiu visa alkoholio buteliu kolekcija, alaus saldytuve ir t.t. Bet tik tam, kad galeciau viena isimest, kai pas kazka susitinki, kad nelandziot po parduotuves, neziurinet i laikrodi ir dar namo parvairuoti. Isvis, alkoholikams jokiu pasiteisinimu nera ir but negali. Zemiausias imanomas lygis. Saudymas tiesiai sau per kelius.
Parašė vitamin9
#401081 sake clonezepama uzdraudineja israsinet tik labai sunkeis atvejais rasys tiesa?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
western rašė:
HappyAngel rašė:Energetiniai irgi turi šalutinius. Po kiek laiko širdelei bus sunku.

Dėl clonazepamo metimo sutinku. Bet kai labiau yra psichologonė priklausomybė, tai sudėtingiau.
O tas tik nerimas rai čia irgi nekažkas. Pvz man taip užkyla nerimas, kad iššaukia panikos atakas arba savižalą. O tada jau padėkdievuli. :oops:

O tai kada jis uzkyla? Vaziuoji auto, klausai M-1 ir kaip koks insultas uzpuola lygioj vietoj?

Nerimas pas mane gali kilti iš oro, be priežastis. Puikus palyginimas. Kaip insultas. Esu labai jautri. Nekalbu apie menkiausią stresą. Taip, lygioj vietoj. Pvz nuėjau į polikliniką išsirašyti AD. Belaukiant pajutau, kad kyla nerimas. Daug žmonių laukė. Bandžiau dar kvėpuoti. Bet nieko nesigavo. Pradėjo dusinti, širdis kalti, tik aš kitaip nei tie, kurie per panikos ataką bijo numirti. Aš nebijau. Būtų rami galva. Tik vat pojūčiai fiziniai bjaurūs. gydytoja liepė iškart dėt po liežuviu raminamųjų, nes pykino taip, kad jau žiaukčioti vertė.
Teko sutikti nemažai žmonių su generalizuotu nerimo sutrikimu ir panikos atakomis. Tai jie sakė, kad vairuojant užeina panikos ataka. Tada tenka sustoti kažkur, nes nežinia kaip būtų. Vat aš ir nevairuoju.
O niekad neteko patirti siaubingo nerimo, kai dreba rankos, pila karštis/šaltis ir širdis per gerklę atrodo išlįs?
Nes tada nieks nesupranta. Sako, aj nerimas, baisus čia daiktas. Panikos išvis vos ne pačių kaltė. Žodž, sunkus tas gyvenimas. :oops:
Vartotojo avataras
Parašė western
HappyAngel rašė:
western rašė:
HappyAngel rašė:Energetiniai irgi turi šalutinius. Po kiek laiko širdelei bus sunku.

Ejimas i poliklinika ar auto vairavimas turi siek tiek sasaju su itampa, o kartais ir nemenku. Turiu galvoj tokia situacija, kai pvz skaitai knyga pries miega, po normalios dienos. Ar tokiais atvejais irgi panika gali uzatakuot?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#401136 Western, taip, ir dar kaip. Pas mane pasireiškia skirtingos panikos atakos. Kaip minėjau - situacinės. Kitos, kaip man psichoterapeutė sako, iš pasąmonės kylanti. Būtent ta baisiausia prasideda tik vakare. Kai sau ramiai paimu knygą į rankas ir skaitau tai kas patinka. Ir tada prasideda keisti pojūčiai. Lyg turėčiau temperatūros savijauta. Tada gumulas skrandyje, tarsi nevirškintų, galiausiai, jei delsiu - imu žiaukčioti, nes tokiu metu maistas būna suvirškintas. Tik diafragma traukosi. Žiauriai skauda ir bjaurus pojūtis, kai pykina iki vėmimo. Pradžioj galvojau, kad skrandžio bėdos, bet pasirodo ne. Ir tik išgerdavau raminamą vaistą - po truputį praeidavo panika. Psichoterapeutė aiškino, kad nugula pasąmonėj daug dalykų, kad ir dienos bėgyje buvę potyriai. Dabar tokios vakarinės panikos atakos sumažėjo. Labai retai būna. Bet labai jų bijau.
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Western, taip, ir dar kaip. Pas mane pasireiškia skirtingos panikos atakos. Kaip minėjau - situacinės. Kitos, kaip man psichoterapeutė sako, iš pasąmonės kylanti. Būtent ta baisiausia prasideda tik vakare. Kai sau ramiai paimu knygą į rankas ir skaitau tai kas patinka. Ir tada prasideda keisti pojūčiai. Lyg turėčiau temperatūros savijauta. Tada gumulas skrandyje, tarsi nevirškintų, galiausiai, jei delsiu - imu žiaukčioti, nes tokiu metu maistas būna suvirškintas. Tik diafragma traukosi. Žiauriai skauda ir bjaurus pojūtis, kai pykina iki vėmimo. Pradžioj galvojau, kad skrandžio bėdos, bet pasirodo ne. Ir tik išgerdavau raminamą vaistą - po truputį praeidavo panika. Psichoterapeutė aiškino, kad nugula pasąmonėj daug dalykų, kad ir dienos bėgyje buvę potyriai. Dabar tokios vakarinės panikos atakos sumažėjo. Labai retai būna. Bet labai jų bijau.

Kokius vaistus geri ?
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
vitamin9 rašė:sake clonezepama uzdraudineja israsinet tik labai sunkeis atvejais rasys tiesa?

Taip, tiesa, net ir privatiems psichiatrams uždraudė, dabar cloniką tik neurologai gali išrašyt, tai jei tau labai jo reikia gali tavo gydytojas nukreipt pas neurologą, kad išrašytų:)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Mersas rašė:
HappyAngel rašė:Western, taip, ir dar kaip. Pas mane pasireiškia skirtingos panikos atakos. Kaip minėjau - situacinės. Kitos, kaip man psichoterapeutė sako, iš pasąmonės kylanti. Būtent ta baisiausia prasideda tik vakare. Kai sau ramiai paimu knygą į rankas ir skaitau tai kas patinka. Ir tada prasideda keisti pojūčiai. Lyg turėčiau temperatūros savijauta. Tada gumulas skrandyje, tarsi nevirškintų, galiausiai, jei delsiu - imu žiaukčioti, nes tokiu metu maistas būna suvirškintas. Tik diafragma traukosi. Žiauriai skauda ir bjaurus pojūtis, kai pykina iki vėmimo. Pradžioj galvojau, kad skrandžio bėdos, bet pasirodo ne. Ir tik išgerdavau raminamą vaistą - po truputį praeidavo panika. Psichoterapeutė aiškino, kad nugula pasąmonėj daug dalykų, kad ir dienos bėgyje buvę potyriai. Dabar tokios vakarinės panikos atakos sumažėjo. Labai retai būna. Bet labai jų bijau.

Kokius vaistus geri ?

Dabar ryte geriu 150 mg bupropiono ir 60 mg duloxetino. Ir beveik iškart 1 mg clonazepamo. :oops: Apsidraudimui. Per dieną svyruoja išgeriama raminamų dozė. Būna, kad užtenka tik to 1 mg. Būna reikia visos tabletės. Kai labai blogai - 6 mg bromazepamo ir pasnaudžiu. Nes tokia dozė mane pradžioje migdo. Vėliau aišku ne.
Vakare 400 mg kvetiapino XR prailginto veikimo. Kartais nebūnu sąžininga ir geriu tik 200 mg. Bijau dėl svorio, užzombinimo.
Miegui 50-75 mg paprasto kvetiapino. Kai anksčiau pakako 25 mg pusytės. Ir dar sako - prie kvetiapino nepriprantama. Ryte labai labai sunku atsikelti.
Šiaip dėl panikos atakų, stipraus nerimo ar isterijų tai bandau clonazepamą keisti į bromazepamą. Kartais diazapamą. Bet poveikis silpnas. Jei visus raminamuosius lyginčiau, tai man idealiai nerimą sutvarkė tik clonazepamas. Kol nesupratau, kad patys psichiatrai man juos ir įkišo. Pamenu dar tą dieną, kai atsisakiau jų. Nors sakė, kad po ketvirtuką triskart dienoje labai gerai. Kitą kartą sutikau pabandyti ir va tau. Priklausomybė nuo vaistų. Visada save laikiau žmogumi, kuriam nelimpa priklausomybės. Neturiu jokių žalingų įpročių, bet kai prasidėjo depresija prieš 13 metų, tai vat beveik visus juos gyvenu su vaistais. Ir nieko gero. Psichoterapijai pasirodo aš atspari, tai klaustukas, kiek ji man padėtų. Dar asmenybės bruožas - emociškai nestabili - dar vienas spyglys dėl psichoterapijos. Nes tokie pacientai yra patys blogiausi. Ir tikrai žinau, kodėl. Per terapijas pas psichologę-psichoterapeutę poliklinikoje tai patyriau.
Vauuuu išsipasakojau.
P.s. dabar žiūriu naujus Vilas ir Greisė serialo sezonus. Laimei, kad nesu dar nusiritusi iki Karen lygio :D Ir šiandien pastebėjau, kaip verčiama į lietuvių kalbą. Greisė sako Karen- aš tau net atsiunčiau spurgų apibarstytų migdomaisiais. O originalo kalboje girdisi - spurgų apibarstytų xanaxu. Ir pačiame seriale herojė kalba apie mėlynas tabletytes. Tokia cenzūra oho. Na kas žiūrėjo ar žino šį serialą tai supras. Beje visai man patinka nuotaikai pakelti. O kad padėtų kaip vaistas vietoj clonazepamo.
Vartotojo avataras
Parašė western
Amelie rašė:
vitamin9 rašė:sake clonezepama uzdraudineja israsinet tik labai sunkeis atvejais rasys tiesa?

Taip, tiesa, net ir privatiems psichiatrams uždraudė, dabar cloniką tik neurologai gali išrašyt, tai jei tau labai jo reikia gali tavo gydytojas nukreipt pas neurologą, kad išrašytų:)

Skaitau ir ima juokas. Nejaugi tai tiesa:) Paskutinis neurologas is BAK kliniko sake, "as nieko nesuprantu psichotropiniuose vaistuose, as gydau kraujagysliu sutrikimus, insultai ir t.t.". Pramete mane velniop. Sakau is jusu naudos nulis, tai bent recepta xanax'ui israsykit. Bet ir tiek nepadare, sake tam "neigaliotas", gydo tik organika ir pasiule kreiptis pas psichiatrus. Visiskas facepalm:) Ir visi pries tai buve neurologai mazai ka raukia apie psichotropija. Nejau Veryga taip feilina, juk jis kaip tik turetu kirst gerai tuos niuansus, zinant jo profesija. Na ok, patikslinsiu as iki galo sita info, bent jau del privaciu PSI, kiek teisybes visame tame, noris is pirmu lupu isgirst.
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
western rašė:
Amelie rašė:

Skaitau ir ima juokas. Nejaugi tai tiesa:) Paskutinis neurologas is BAK kliniko sake, "as nieko nesuprantu psichotropiniuose vaistuose, as gydau kraujagysliu sutrikimus, insultai ir t.t.". Pramete mane velniop. Sakau is jusu naudos nulis, tai bent recepta xanax'ui israsykit. Bet ir tiek nepadare, sake tam "neigaliotas", gydo tik organika ir pasiule kreiptis pas psichiatrus. Visiskas facepalm:) Ir visi pries tai buve neurologai mazai ka raukia apie psichotropija. Nejau Veryga taip feilina, juk jis kaip tik turetu kirst gerai tuos niuansus, zinant jo profesija. Na ok, patikslinsiu as iki galo sita info, bent jau del privaciu PSI, kiek teisybes visame tame, noris is pirmu lupu isgirst.

Aš išgirdau daugiau nei iš pirmų lūpų, mano psichiatrė yra psichiatrų asociacijos prezidentė ir ji buvo grįžus mano konsultacijai iš posėdžio su ministru, tai tada ir pasakė tas naujienas...
Vartotojo avataras
Parašė western
Amelie rašė:
Aš išgirdau daugiau nei iš pirmų lūpų, mano psichiatrė yra psichiatrų asociacijos prezidentė ir ji buvo grįžus mano konsultacijai iš posėdžio su ministru, tai tada ir pasakė tas naujienas...

Benzodiazepina klonazepama israsines neurologas, xanaxa psichiatras, na o bromazepama psichologas. Kas dar lieka.. lorazepan - na tebunie dermatologas :)
Na as is praktikos turejes nemazai reikalu su neurologais visvien sunkiai suvokiu kaip ten viskas vyks:) Pirmiausia jie patranko plaktuku, tada butinai pasidaryt tomografine nuotrauka, zinoma... paziures kaip pirstu pataikai i nosi.. ir jei viskas gerai, sakys, okej, imk klono... ar jei i nosi nepataikysi, sakys imk klono. Juk ju specializacija visokie paralyziai, kaklo arteriju susisiaurejimai, uzsikisimai ir panaiai. Netikiu as ta Mazaliauskiene. Visi labai megsta viska hiperbolizuot pastaruoju metu, uztenka tik i vaistine nueit, jau pradeda sekt pasakas, kaip cia visas jas gaudo slapti klientai 24val/para/365d./metu. Jei tikrai viskas, ka sakot yra tiesa, nusiimu kepure ir atsiimu kiekviena zodi:) :kaltas Tikiuos tai nesusipratimas, kuris jei ir bus patvirtintas, tai tik laikinai ir kiekvienas toliau dirbs, ta ka moka, o ne kas jam primesta is salies, nes sitoj vietoj sveiko proto ribos yra jau perzengiamos.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#401194 Cia kaip suprantu clonazepamo indikacija nori keisti, padaryti ji isimtinai antiepileptiku, nors turetu buti kazkokios reguliacijos ir panikos sutrikimams. Privaciai ji rasant dar kita situacija. Kai pats negeriu, tai nelabai ir liecia, tik idomu kuo gristi apribojimai eilinio benzodiazepino, kuris nuima nemazos dalies psichiatriniu pacientu simptomus.