- 2019 01 05, 23:10
Mersas rašė:HappyAngel rašė:Western, taip, ir dar kaip. Pas mane pasireiškia skirtingos panikos atakos. Kaip minėjau - situacinės. Kitos, kaip man psichoterapeutė sako, iš pasąmonės kylanti. Būtent ta baisiausia prasideda tik vakare. Kai sau ramiai paimu knygą į rankas ir skaitau tai kas patinka. Ir tada prasideda keisti pojūčiai. Lyg turėčiau temperatūros savijauta. Tada gumulas skrandyje, tarsi nevirškintų, galiausiai, jei delsiu - imu žiaukčioti, nes tokiu metu maistas būna suvirškintas. Tik diafragma traukosi. Žiauriai skauda ir bjaurus pojūtis, kai pykina iki vėmimo. Pradžioj galvojau, kad skrandžio bėdos, bet pasirodo ne. Ir tik išgerdavau raminamą vaistą - po truputį praeidavo panika. Psichoterapeutė aiškino, kad nugula pasąmonėj daug dalykų, kad ir dienos bėgyje buvę potyriai. Dabar tokios vakarinės panikos atakos sumažėjo. Labai retai būna. Bet labai jų bijau.
Kokius vaistus geri ?
Dabar ryte geriu 150 mg bupropiono ir 60 mg duloxetino. Ir beveik iškart 1 mg clonazepamo.

Apsidraudimui. Per dieną svyruoja išgeriama raminamų dozė. Būna, kad užtenka tik to 1 mg. Būna reikia visos tabletės. Kai labai blogai - 6 mg bromazepamo ir pasnaudžiu. Nes tokia dozė mane pradžioje migdo. Vėliau aišku ne.
Vakare 400 mg kvetiapino XR prailginto veikimo. Kartais nebūnu sąžininga ir geriu tik 200 mg. Bijau dėl svorio, užzombinimo.
Miegui 50-75 mg paprasto kvetiapino. Kai anksčiau pakako 25 mg pusytės. Ir dar sako - prie kvetiapino nepriprantama. Ryte labai labai sunku atsikelti.
Šiaip dėl panikos atakų, stipraus nerimo ar isterijų tai bandau clonazepamą keisti į bromazepamą. Kartais diazapamą. Bet poveikis silpnas. Jei visus raminamuosius lyginčiau, tai man idealiai nerimą sutvarkė tik clonazepamas. Kol nesupratau, kad patys psichiatrai man juos ir įkišo. Pamenu dar tą dieną, kai atsisakiau jų. Nors sakė, kad po ketvirtuką triskart dienoje labai gerai. Kitą kartą sutikau pabandyti ir va tau. Priklausomybė nuo vaistų. Visada save laikiau žmogumi, kuriam nelimpa priklausomybės. Neturiu jokių žalingų įpročių, bet kai prasidėjo depresija prieš 13 metų, tai vat beveik visus juos gyvenu su vaistais. Ir nieko gero. Psichoterapijai pasirodo aš atspari, tai klaustukas, kiek ji man padėtų. Dar asmenybės bruožas - emociškai nestabili - dar vienas spyglys dėl psichoterapijos. Nes tokie pacientai yra patys blogiausi. Ir tikrai žinau, kodėl. Per terapijas pas psichologę-psichoterapeutę poliklinikoje tai patyriau.
Vauuuu išsipasakojau.
P.s. dabar žiūriu naujus Vilas ir Greisė serialo sezonus. Laimei, kad nesu dar nusiritusi iki Karen lygio

Ir šiandien pastebėjau, kaip verčiama į lietuvių kalbą. Greisė sako Karen- aš tau net atsiunčiau spurgų apibarstytų migdomaisiais. O originalo kalboje girdisi - spurgų apibarstytų xanaxu. Ir pačiame seriale herojė kalba apie mėlynas tabletytes. Tokia cenzūra oho. Na kas žiūrėjo ar žino šį serialą tai supras. Beje visai man patinka nuotaikai pakelti. O kad padėtų kaip vaistas vietoj clonazepamo.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.