Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#401452 Dėl ko klausiu, nes pažįstu žmonių, kurie tiesiog laka kavas, energinius gėrimus, o po to stebisi, kad nerimas kyla. :bloga Aš ne dozę koreaguočiau o būtent kas šalia to eina, pvz kavą. Bet čia mano nuomonė.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
KunigaikštisMyškinas rašė:Dėl ko klausiu, nes pažįstu žmonių, kurie tiesiog laka kavas, energinius gėrimus, o po to stebisi, kad nerimas kyla. :bloga Aš ne dozę koreaguočiau o būtent kas šalia to eina, pvz kavą. Bet čia mano nuomonė.

Visiškai pritariu. Man pačiam abu depresijos ir nerimo sutrikimų epizodai kilo dėl priklausomybės nuo kofeino ir per didelio vartojimo. Kas iki šiol labai keista, kad labai nedaug žmonių suvokia, kokį poveikį kūnui, psichikai ir miego architektūrai turi kofeinas, teobrominas, chloro rūgštys ir kiti kavoje esantys junginiai.
Vartotojo avataras
Parašė western
#401472 Kaip tik geriu daug energetiku ryte ir kavos i antra dienos puse. Na isvis jokio poveikiu, tik greiciau pasijauciu darbingas ir tiek. Ir taip gana ilga laika. Apie nerima sukelta kavos ... na jei is vakaro gerei viskio ar dzino, tai suprantu, kad gali atsirast nerimas, bet nuo kofeino abejoju. Musu darbe stovi kavos aparatai ir ten vien darbuotoju eiles:) Na nebent jie visi su depresijos pozymiais, sunku pasakyt. Tada ir visa skandinavija, kuri megsta ypac daznai gert kava:) Bet tikiu, kad yra mokslines literaturos tai patvirtinancios. Taciau, kad nuo to issivystytu rimtas nerimas ar depresija, tai tokiu nepazistu ir to negirdejau:)
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Pasididinau cipralexa iki 10 pagaliau ir maziau nerimo tikrai bet pradejau prabusti 1.5 per anksti vietoj 7.30 ..6val... :bloga vartausi paryciais dauh sapnuojju..bet nesinori dar miegui vaisto gerti ir nuodytis ir papildomus salutinius kesti :bloga sakau gal uzaktyvina jis per daug? :verkiu

O kokiu metu geri cipralex? As ji geriu tik prabudes. Zinau puikiai kas yra tie naktiniai prabudimai, sapnai ir kosmarai NUO VAISTU, tai vienas is mano salutiniu, kuriuos man sukelia sita suknista chemija. Bet cipralex vienas is tu, kuris smarkiai nekanda, bet nezinau kaip butu jei ji permesciau i vakara.
Kol kas neskubek daryt isvadu, leisk organizmui prisitaikyt. Dazniausiai buna, kad viskas susityguoja.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
western rašė:Kaip tik geriu daug energetiku ryte ir kavos i antra dienos puse. Na isvis jokio poveikiu, tik greiciau pasijauciu darbingas ir tiek. Ir taip gana ilga laika. Apie nerima sukelta kavos ... na jei is vakaro gerei viskio ar dzino, tai suprantu, kad gali atsirast nerimas, bet nuo kofeino abejoju. Musu darbe stovi kavos aparatai ir ten vien darbuotoju eiles:) Na nebent jie visi su depresijos pozymiais, sunku pasakyt. Tada ir visa skandinavija, kuri megsta ypac daznai gert kava:) Bet tikiu, kad yra mokslines literaturos tai patvirtinancios. Taciau, kad nuo to issivystytu rimtas nerimas ar depresija, tai tokiu nepazistu ir to negirdejau:)

Svetimas gyvenimas ne mano reikalas, bet jeigu jau geri energinius ir kavã tokiais kiekiais, iš kur esi toks tikras, kad ne nuo to nerimas tavo? Kad darbe prie aparatû darbuotojų eilės, tai keisto - kol gauni kavos, gali nedirbt, dar ir nuotaiką užkelia. O Skandinavijos šalyse kavos ir alkoholio vartojimas jau seniai pandemijos lygius siekia. Kai šalta ir tamsu, tik šitie nuodai padeda nenudurnėti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#401478 Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu. Sorry, bet kas sako arbata ar kava blogai ar provokuoja kazkokias ligas - yra viskas atvirksciai. Energetiniai gerimai gal kiek kitaip, bet as pats juos geriu ir nieko neigiamo nepastebejau. Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
western rašė:
Milita99 rašė:Pasididinau cipralexa iki 10 pagaliau ir maziau nerimo tikrai bet pradejau prabusti 1.5 per anksti vietoj 7.30 ..6val... :bloga vartausi paryciais dauh sapnuojju..bet nesinori dar miegui vaisto gerti ir nuodytis ir papildomus salutinius kesti :bloga sakau gal uzaktyvina jis per daug? :verkiu

O kokiu metu geri cipralex? As ji geriu tik prabudes. Zinau puikiai kas yra tie naktiniai prabudimai, sapnai ir kosmarai NUO VAISTU, tai vienas is mano salutiniu, kuriuos man sukelia sita suknista chemija. Bet cipralex vienas is tu, kuris smarkiai nekanda, bet nezinau kaip butu jei ji permesciau i vakara.
Kol kas neskubek daryt isvadu, leisk organizmui prisitaikyt. Dazniausiai buna, kad viskas susityguoja.

As geriu su pusryciai apie 9 ryto kartais 10. Dar prasidejo naktinis prakaitavimas pabundu slapia slapia net tenka keisti nakti pizama :D sapnuoju belen kiek bet ne tai kad kosmarus o bet kokias nsm..kokia cia lempa tas prakaitavimas..o tavo tao doze nemaza tai tikiu kad miega gali trikdyti bet mano tai vos 10 mg
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
biggie rašė:Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu. Sorry, bet kas sako arbata ar kava blogai ar provokuoja kazkokias ligas - yra viskas atvirksciai. Energetiniai gerimai gal kiek kitaip, bet as pats juos geriu ir nieko neigiamo nepastebejau. Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Aš tai turėjau minty tą posakį "kas per daug, tas nesveika". Apie bet ką kalbant, taip pat ir kavas, arbatas. Aš pagal save sprendžiu, kad kai padauginu kofeino, man net rankos drebėt pradeda. Kažkada kalbėjau su psichiatre apie tai, tai sakė jai panašiai būna.
P.S. man rods reik sakyt energinis, ne energetinis. Ne energetikos suteikia. Sorry, negalėjau neįkišt trigrašio. :?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:
western rašė:

As geriu su pusryciai apie 9 ryto kartais 10. Dar prasidejo naktinis prakaitavimas pabundu slapia slapia net tenka keisti nakti pizama :D sapnuoju belen kiek bet ne tai kad kosmarus o bet kokias nsm..kokia cia lempa tas prakaitavimas..o tavo tao doze nemaza tai tikiu kad miega gali trikdyti bet mano tai vos 10 mg

:))) tai tu dar su tais paciais vaistais? Tai jau senai reikejo keist, jei per 3 men nepasijunti gerai. Koks tikslas su jais vargt. Nejau pati nesupranti
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#401488 Kad buvo labai neblogai man su 7.5 mg ir nenoriu ju keisti as visai adapticija man su jais ilga ir sunki bet kai suveikia jokiu salutiniu nebuna...o kas is to kad 10 bandysiu ir kankinsiuosi..mano toks pasirinkimas..Bet taip adaptacinis periodas labai bjaurus kol keli doze...kas man lieka seroxatas- aciu ne! Storesiu ir depresuosiu del to...geriau jau prakaituosiu naktim