Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#401490 :))) tai tu dar su tais paciais vaistais? Tai jau senai reikejo keist, jei per 3 men nepasijunti gerai. Koks tikslas su jais vargt. Nejau pati nesupranti[/quote]
Mersai gal netaip mane supratai nes as vis salutinius akcentuoju forume bet nuo 7.5mg cipralexo mano busena per si pusmweti vos ne i sveiko zmogaus pasikeite neskaitant keleto nesklandumu ypac keliantis dar didesne doze taip busena pablogeja tad cia ir pradedu visiems guostis :bloga :D
Vartotojo avataras
Parašė kenny
biggie rašė:Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu. Sorry, bet kas sako arbata ar kava blogai ar provokuoja kazkokias ligas - yra viskas atvirksciai. Energetiniai gerimai gal kiek kitaip, bet as pats juos geriu ir nieko neigiamo nepastebejau. Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Čia rimtai? Žmogus, kuris šiame forume turi turbūt daugiausiai žinių apie ligas ir medikamentus, nežino, kad kofeinas sukelia psichikos sutrikimus?

Atsiverčiame Sisteminį ligų katalogą, 5 skyrius, Psichikos ir elgesio sutrikimai:
http://ebook.vlk.lt/e.vadovas/index.jsp ... 66564.html

Nuo F.15 galima rasti maždaug 10 diagnozių, kuriuose figūruoja kofeinas - tarp jų ir abstinencija su delyru, ir psichozė. Ties kiekviena kofeinas eina paeiliui su amfetaminu.

Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Kofeinas verčia antinksčių liaukas išskirti adrenaliną ir kortizolį, pastarieji verčia širdį greičiau plakti, sutraukia kraujagysles. Vykstant kofeino metabolizmui ir šalinimui organizmas naudoja magnio ir kalio, reikalingo širdies darbui, atsargas. Rezultate širdis turi stipriau dirbti esant didesniam spaudimui dėl sutrauktų kraujagyslių, neturėdama reikalingų mineralų - iš čia ir atsiranda širdies sodinimas ir širdies raumens pervargimas.

Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu.

Ne bullshit, bet manipuliavimas faktais - tokie patys kiekiai polifenolių ir antioksidantų randami ir vaisiuose ar daržovėse. Maža to, bent jau kava stabdo geležies ir daugelio kitų maistingųjų medžiagų įsisavinimą žarnyne, todėl tie polifenoliai taip ir lieka neįsisavinti.

Kažkur reddite buvau radęs gerą išsireiškimą: sakyti, kad chemikalais nupurkštos, chemiškai apdorotos ir skrudintos pupelės, kurių svarb. veiklioji medžiaga yra stimuliuojantis psichoanaleptikas, turi kažkokių naudingų savybių, tolygu sakyti, kad naudinga leistis heroiną, nes didelėmis dozėmis jis skystina kraują ir tirpdo cholesterolį.
Vartotojo avataras
Parašė western
kenny rašė:Svetimas gyvenimas ne mano reikalas, bet jeigu jau geri energinius ir kavã tokiais kiekiais, iš kur esi toks tikras, kad ne nuo to nerimas tavo? Kad darbe prie aparatû darbuotojų eilės, tai keisto - kol gauni kavos, gali nedirbt, dar ir nuotaiką užkelia. O Skandinavijos šalyse kavos ir alkoholio vartojimas jau seniai pandemijos lygius siekia. Kai šalta ir tamsu, tik šitie nuodai padeda nenudurnėti.

Skandinavai nenudurneja del visai kitu priezasciu, kava cia mazai ka groja. Energetinius gerimus kalu nuo tada, kada pastate saldytuva darbe - pries metus. Su liga kovoju apie 9 metus. So well:) Nereikia visko absoliutinti.
Vartotojo avataras
Parašė western
kenny rašė:
biggie rašė:Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu. Sorry, bet kas sako arbata ar kava blogai ar provokuoja kazkokias ligas - yra viskas atvirksciai. Energetiniai gerimai gal kiek kitaip, bet as pats juos geriu ir nieko neigiamo nepastebejau. Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Čia rimtai? Žmogus, kuris šiame forume turi turbūt daugiausiai žinių apie ligas ir medikamentus, nežino, kad kofeinas sukelia psichikos sutrikimus?

Is patirties galiu pasakyti, kad didziausius psichikos sutrikimus sukelia vaistai, apie kuriuos mes cia diskutuojame. Taip ir anotacijoj raso apie salutinius - depresija, nerimas, itampa, baime, svorio netekimas, svorio priaugimas, apetito netekimas, nemiga, persimiegojimas. Viskas 100% teisinga:) Tai gal meskim viska velniop.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
western rašė:
kenny rašė:

Is patirties galiu pasakyti, kad didziausius psichikos sutrikimus sukelia vaistai, apie kuriuos mes cia diskutuojame. Taip ir anotacijoj raso apie salutinius - depresija, nerimas, itampa, baime, svorio netekimas, svorio priaugimas, apetito netekimas, nemiga, persimiegojimas. Viskas 100% teisinga:) Tai gal meskim viska velniop.

Ne visai korektiškai išsireikšiu, bet čia palyginimas kaip bb su pirštu palyginti. Taip, vaistai nėra saldainiukai ir kai kurie tik pablogina situacija, todėl reikia atitaikyti medikamentus, bet jų veikimo mechanizmas toks, kad ilgainiui turi pagerėti. Kofeinas, kaip ir kiti stimuliantai, veikia priešingai - iš pradžių šalutinių gal nėra, bet ilgainiui formuojasi priklausomybė ir šalutiniai efektai kaupiasi. Aišku, čia ne visiems galioja - vienintelė gyva likusi močiutė mano tuoj 90 kals, dar šviesaus proto ir kasdien kavą geria. :samaliotai
Vartotojo avataras
Parašė emar
#401520 Aš pagėriau mėnesį energetinius vietoje kavos (nemiegodavau parom) ir labai jutau poveikį širdžiai :)
Parašė Mersas
Mersas rašė:
Milita99 rašė:Kas nors prakaitavot naktimis nuo padidntos dozes?

:))) mane prakaitas muse

Ps pasikankinau su jais, piaskui pakeite i kitus, nes nemiga buvo . Tiesiog man netinka jie
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:
Mersas rašė:
Milita99 rašė:Kas nors prakaitavot naktimis nuo padidntos dozes?

:))) mane prakaitas muse

Ps pasikankinau su jais, piaskui pakeite i kitus, nes nemiga buvo . Tiesiog man netinka jie

Nemiga tai visai nemiegodavai ar kaip? O kiek tu gerei? Kurie tau tiko?
Parašė mizantropas
#401526 Atsimenu kažkada labai senai gėriau cipralex'ą, tik poveikis man jo nulinis buvo, o po to kai vienas senas daktaras pasakė, kad antidepresantai nuodas ir apskritai nereikalingi psichinių ligų gydyme, tada atsisakiau betkokių antidepresantų, tai buvo kažkur 2009 metais.
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:As sutinku kad tai nuodas 100 prc. Bet jei labai blogai negali blaiviai mastyti kaip gyventi? O kaip tu be vaistu jautiesi?

Chemija kaip su seimo rinkimais. Renkies ne geriausia, o maziausiai bloga varianta:)
Parašė Mersas
mizantropas rašė:Atsimenu kažkada labai senai gėriau cipralex'ą, tik poveikis man jo nulinis buvo, o po to kai vienas senas daktaras pasakė, kad antidepresantai nuodas ir apskritai nereikalingi psichinių ligų gydyme, tada atsisakiau betkokių antidepresantų, tai buvo kažkur 2009 metais.

O gerei kaxkokius vaistua ar ne?