Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
kenny rašė:
biggie rašė:Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu. Sorry, bet kas sako arbata ar kava blogai ar provokuoja kazkokias ligas - yra viskas atvirksciai. Energetiniai gerimai gal kiek kitaip, bet as pats juos geriu ir nieko neigiamo nepastebejau. Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Čia rimtai? Žmogus, kuris šiame forume turi turbūt daugiausiai žinių apie ligas ir medikamentus, nežino, kad kofeinas sukelia psichikos sutrikimus?

Atsiverčiame Sisteminį ligų katalogą, 5 skyrius, Psichikos ir elgesio sutrikimai:
http://ebook.vlk.lt/e.vadovas/index.jsp ... 66564.html

Nuo F.15 galima rasti maždaug 10 diagnozių, kuriuose figūruoja kofeinas - tarp jų ir abstinencija su delyru, ir psichozė. Ties kiekviena kofeinas eina paeiliui su amfetaminu.

Nelabai man aisku, is kur tos kalbos, kad susivarys sirdis ar dar kazkas.

Kofeinas verčia antinksčių liaukas išskirti adrenaliną ir kortizolį, pastarieji verčia širdį greičiau plakti, sutraukia kraujagysles. Vykstant kofeino metabolizmui ir šalinimui organizmas naudoja magnio ir kalio, reikalingo širdies darbui, atsargas. Rezultate širdis turi stipriau dirbti esant didesniam spaudimui dėl sutrauktų kraujagyslių, neturėdama reikalingų mineralų - iš čia ir atsiranda širdies sodinimas ir širdies raumens pervargimas.

Kava ir arbata yra ne vien kofeinas, bet ir didziulis kiekis polifenoliu, kurie teigiamai veikia riebalu apykaita, yra stiprus antioksidantai ir turi kruva kitu teigiamu savybiu.

Ne bullshit, bet manipuliavimas faktais - tokie patys kiekiai polifenolių ir antioksidantų randami ir vaisiuose ar daržovėse. Maža to, bent jau kava stabdo geležies ir daugelio kitų maistingųjų medžiagų įsisavinimą žarnyne, todėl tie polifenoliai taip ir lieka neįsisavinti.

Kažkur reddite buvau radęs gerą išsireiškimą: sakyti, kad chemikalais nupurkštos, chemiškai apdorotos ir skrudintos pupelės, kurių svarb. veiklioji medžiaga yra stimuliuojantis psichoanaleptikas, turi kažkokių naudingų savybių, tolygu sakyti, kad naudinga leistis heroiną, nes didelėmis dozėmis jis skystina kraują ir tirpdo cholesterolį.

Negeriu kavos su cukrum, geriu zalia arbata stipria, kuri turi pakankamai kofeino. Gal trumpu laikotarpiu kofeinas ir kelia cortisoli, bet:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880318/

Our study is the first to provide evidence that the health benefits of green tea and its polyphenolic compounds may be attributed to an inhibition of the cortisol producing enzyme 11β-HSD1.

Taip iseina, kad zalioji arbata (esu skaites ir juodoji) mazina cortisolio release'a, tuo paciu stabdo ir HPLA streso asies veikla. Be to, kad kofeinas dopaminerginis nereiskia, jog jis zalingas, gali susidaryti iprotis prie kofeino, bet medicinines diagnozes lipinimas stipriai perlenktas reikalas.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28899506

Ta pati kava turi kazka idomaus:

https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/tip-drink-this-much-coffee-to-repair-dna
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#401634 Kaip ad veikia atminti jums? Man toks jausmas kad trumpalaike stringa pamirstu dazniau neatidumas toks gal labiau issiblaskymas..siaip visa gyvenima pasizymejau itin gera atmintim...idomu liga ar vaistai blogina?
Parašė vitamin9
#401650 Sveiki,geriau escitalopram 3 savaites niekaip nepraejo pilvo skausmai tai meciau,esme kad pilvo skausmai apacioj ir liko,valgyt nesinori,pilvas negyvas buna kartais atsigauna bet vel bloga virskinimui zodziu sakes.Tai tesiasi jau turbut apie 4-5 menesius po escitalopram,gal kam yra taip buve?
Parašė vitamin9
#401651 Beje kai geriau clonezepama skausmai buvo lyg ir visai praeje,bet paskiau pasake kad juos uzdraus paprastam vartojimui tai nustojau.Zodziu vaistai lyg ir padedavo nuo pilvo visu negalavimu.Su virskinimu gal biski problemu visada turejau bet taip tai tikrai ne ir butent to ciraplexo juolab ji anksciau buvau geres ir taip padare...nezinau net ka daryt svorio priaugt noriu o pilvas...nezinociau kad nuo cipralex galvociau kad jau koki vezi turiu..
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#401653 Vienas is serotonino receptoriu, pavadinimu 5HTP 3, reguliuoja skrandzio veikla, virskinima ir vemimo mechanizmus. Cipralex'as didina serotonino veikla, tuo paciu ir siame receptoriuje, o butent sito recepto blokavimas yra vienas is mechanizmu sumazinti skrandzio jautruma, pvz. sukeltus vezio chemoterapijos. Vienintelis man zinomas antidepresantas, kuris blokuoja si receptoriu, yra mirtazapinas, tai butu viena is opciju. Ji taip pat blokuoja kai kurie neuroleptikai, bet jie jau eina su savo atskirais salutiniais ir tokiam dalykui turbut per stiprus.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
vitamin9 rašė:Sveiki,geriau escitalopram 3 savaites niekaip nepraejo pilvo skausmai tai meciau,esme kad pilvo skausmai apacioj ir liko,valgyt nesinori,pilvas negyvas buna kartais atsigauna bet vel bloga virskinimui zodziu sakes.Tai tesiasi jau turbut apie 4-5 menesius po escitalopram,gal kam yra taip buve?

Na kad tiek ilgai isliktu poveikis nemanau...o tu ilgai gerei? As pirma karta meciau po poros savaiciu del skrqndzio ir po keliu dienu praejo....tada vel pradejau ir keliau labai pamazu gal 3 menesius jauciau skrandzio dirginima tarpais nezmoniska bet su laiku apsiramino...gal tau koks dirglus skrandis nuo nerimo ar depresijos o ne nuo vaisto :oops:
Vartotojo avataras
Parašė emar
#401667 Mano atmintis nuo Cipralex pablogėjo. Tai buvo vienintelis mano gertas vaistas, todėl galiu šį reiškinį priskirti jam.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
emar rašė:Mano atmintis nuo Cipralex pablogėjo. Tai buvo vienintelis mano gertas vaistas, todėl galiu šį reiškinį priskirti jam.

Nutraukus atsistate?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#401675 Nea, neatsistatė :) Bet manau, kad reikia daugiau dirbti ta linkme, nes visgi šitie dalykai ne savaiminiai, o daugiau įgūdžiais formuojami (ir paprastai vaikystėje-paauglystėje). Nedirbau, nes priėmiau tai kaip duotybę.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
emar rašė:Nea, neatsistatė :) Bet manau, kad reikia daugiau dirbti ta linkme, nes visgi šitie dalykai ne savaiminiai, o daugiau įgūdžiais formuojami (ir paprastai vaikystėje-paauglystėje). Nedirbau, nes priėmiau tai kaip duotybę.

Serotonina veikiantys antidepresantai man labai dvejopa poveiki duoda. Nuotaika lyg geresne, bet toks paklydes buni, atmintis, koncentracija prastesni ir dar itampa sukelia.
Parašė Mersas
biggie rašė:
emar rašė:Nea, neatsistatė :) Bet manau, kad reikia daugiau dirbti ta linkme, nes visgi šitie dalykai ne savaiminiai, o daugiau įgūdžiais formuojami (ir paprastai vaikystėje-paauglystėje). Nedirbau, nes priėmiau tai kaip duotybę.

Serotonina veikiantys antidepresantai man labai dvejopa poveiki duoda. Nuotaika lyg geresne, bet toks paklydes buni, atmintis, koncentracija prastesni ir dar itampa sukelia.

Man is vis jie netinka nei vienas. Nzn kuom pskeist
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:
biggie rašė:

Man is vis jie netinka nei vienas. Nzn kuom pskeist

Nesikankinciau tavo vietoje. Lyg tai tau testas rode, kad netinka nei vienas? Tas testas terodo vaistu virskinima, tai jei esi greitas vaistu virskintojas, tiesiog didesne doze galima vartot, cia bullshit, kad nei vienas netiks, nes jie ne per viena enzima visi virskinasi, netikiu, kad nei paroxetinas, nei escitalopramas abu netiktu, nes jie salinasi is organizmo kiek skirtingai
Parašė Degas93
#401734 man tai kaip tik labai pataike gydytoja su situo. Ta prasme veikia tobulai, gaila tik kad as labai priklausomas nuo ju- mazinau doze metus, kol nedaejau iki 1 diena 5m kita diena 0- toliau 5, po to 0 ir tt. Po menesio grizo depresija, noras zalotis atsirado pirmakart gyvenime, pyktis, neracionalus veiksmai, demesio sutrikimai, atminties ir tt. Man siaip kaip tik kai pasaulis nusvito spalvom ir maziau parinaus del visokiu nesamoniu lengviau susikoncentruot ties tam tikrais dalykais tapo, ir pagerejo ir atmintis ir siaip taip sakant smegenu panaudojimo galimybes. Nes negeriant jos buvo 24/7 kankinamos paranoiniu idejo, per didelio kiekvieno momento analizavimo ir tt.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Degas93 rašė:man tai kaip tik labai pataike gydytoja su situo. Ta prasme veikia tobulai, gaila tik kad as labai priklausomas nuo ju- mazinau doze metus, kol nedaejau iki 1 diena 5m kita diena 0- toliau 5, po to 0 ir tt. Po menesio grizo depresija, noras zalotis atsirado pirmakart gyvenime, pyktis, neracionalus veiksmai, demesio sutrikimai, atminties ir tt. Man siaip kaip tik kai pasaulis nusvito spalvom ir maziau parinaus del visokiu nesamoniu lengviau susikoncentruot ties tam tikrais dalykais tapo, ir pagerejo ir atmintis ir siaip taip sakant smegenu panaudojimo galimybes. Nes negeriant jos buvo 24/7 kankinamos paranoiniu idejo, per didelio kiekvieno momento analizavimo ir tt.

Nu cipralexas ir obsesijose naudojamas, tai ikyrumus vis gi mazina, be to, jei kognityviniai gebejimai pakrike del depresijos, gali ir jie sustipret