Moderatorius: signs

Parašė corvo
#401991 Zinau kad geri, nes is daugybes tik sie du tiko. Tik kad po ilgesnio laiko zoloft neiveike taip kaip pusantru metu, teko keist i seroxata. Dabar panasu seroxatas nelabai padeda, plius svorio priaugau daug, noreciau gryst prie zolofto, tik norisi kad tas perejimas nesukeltu dar blogesnes busenos, kadangi dirbu ir nenoriu nedarbingumo imti. Aisku daktare sakys taip ar kitaip, bet noretusi isgirst is realiai ta perejusiu.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
corvo rašė:Zinau kad geri, nes is daugybes tik sie du tiko. Tik kad po ilgesnio laiko zoloft neiveike taip kaip pusantru metu, teko keist i seroxata. Dabar panasu seroxatas nelabai padeda, plius svorio priaugau daug, noreciau gryst prie zolofto, tik norisi kad tas perejimas nesukeltu dar blogesnes busenos, kadangi dirbu ir nenoriu nedarbingumo imti. Aisku daktare sakys taip ar kitaip, bet noretusi isgirst is realiai ta perejusiu.

nuo seroxat perejau prie zoloft staigiai. reikejo laukti dvi savaites kol naujas ad suveike. viskas gerai buvo
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#401995 Man tekę keisti daug antidepresantų. Pirmasis jų buvo sertralinas. Tačiau man irgi po kelių metų jo poveikis silpo, kol teko pereiti prie kitų. Paroxetinas irgi tiko. Mane ligoninėj dukart pervedinėjo nuo vieno prie kito antidepresanto. Tai pamenu pradžioj dengė paroxetiną sertralinu, t.y. davė po 5 mg paroxetino ir dar tiek pat kiek gėriau sertralino. Tada kas antra diena didino paroxetiną ir mažino sertraliną. Sako toks perėjimas organizmui mažiau šoko duoda. Manau, kad pereinant prue zolofto irgi galimas toks dengimas. Aišku geriausia pasikonsultuoti su gydytoja, susidaryti perėjimo planą. Nes kitą kartą neturėjo laiko tai man iškart davė 10 mg paroxetino, o sertralino mažiau, kitą dieną paroxetino 20 mg. Išties savijauta buvo prasta. Nes toks greitas perėjimas iššaukė šalutinius stiprius. Manau ir šiuo atveju, jei įmanona tai pereiti reikėtų pamažu, kad organizmas neliktų staigiai be nieko. Nors man teko ir tai patirti. Nuėmė vieną, paskyrė kitą. Sertralinas tada man kaip visad sukėlė lengvą pykinimą, skrandžio problemas, apsvaigimą lengvą. Tai praėjo po 3 dienų. Bet žinojau, kad tokius staigius šokinėjimus reikia nukelti į savaitgalį. Bet čia kiekvienam gali būti kitaip. Kitiems gydomasis poveikus būna po 2 savaičių. Man pasijaučia daug greičiau. Dingsta šalutiniai ir savijauta lyg stabilizuojasi. Ypač tai ryšku su paroxetinu, kuris labai staigiai man tiesiog užblokuodavo suicidines mintis. Būdavo keista, kaip aš galėjau galvoti apie mirtį. Bet mano organizmas kaip tik jaučia antidepresanto poveikį pačioje pradžioje, o su laiku mažėja.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#402012 SSRI veikimas tas pats abieju antidepresantu, autoreceptoriai jau bus nujautrinti, todel veikimas niekur nedings ir staiga perejus prie sertralino. Jei doze paroxetino 20mg, nieko ten blogo neatsitiks is kart prie 50mg sertralino nuejus. Butu 60mg paroxetino, gal tada ir verta titruoti nuo vieno i kita
Parašė corvo
biggie rašė:SSRI veikimas tas pats abieju antidepresantu, autoreceptoriai jau bus nujautrinti, todel veikimas niekur nedings ir staiga perejus prie sertralino. Jei doze paroxetino 20mg, nieko ten blogo neatsitiks is kart prie 50mg sertralino nuejus. Butu 60mg paroxetino, gal tada ir verta titruoti nuo vieno i kita

Biggie, labai aciu kad isijungei i sia diskusija.
Geriau po 30mg paroxetino, jau antra diena kaip perejau ant 50mg sertralino. Kazko tragisko nera kolkas, matysiu kaip toliau bus. Norejau taves paklaust ar tikrai paroxetinas gerokai svorio prideda, nes kol geriau sertralina taip neaugo svoris.
Ar rekomenduotum pagert soliano po 50mg kartu? Dar vartoju diazepeksa. Pagrindiniai simptomai - nerimas, baisi hipochondrija, energijos stoka, mieguistumas. Dar norejau paklaust, kazkur skaiciau kad paroxetinas kelia blogaji cholesteroli, ar butent sis vaistas, ar aplamai ssri grupe uzkelia? Dekui uz atsakymus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
corvo rašė:
biggie rašė:SSRI veikimas tas pats abieju antidepresantu, autoreceptoriai jau bus nujautrinti, todel veikimas niekur nedings ir staiga perejus prie sertralino. Jei doze paroxetino 20mg, nieko ten blogo neatsitiks is kart prie 50mg sertralino nuejus. Butu 60mg paroxetino, gal tada ir verta titruoti nuo vieno i kita

Biggie, labai aciu kad isijungei i sia diskusija.
Geriau po 30mg paroxetino, jau antra diena kaip perejau ant 50mg sertralino. Kazko tragisko nera kolkas, matysiu kaip toliau bus. Norejau taves paklaust ar tikrai paroxetinas gerokai svorio prideda, nes kol geriau sertralina taip neaugo svoris.
Ar rekomenduotum pagert soliano po 50mg kartu? Dar vartoju diazepeksa. Pagrindiniai simptomai - nerimas, baisi hipochondrija, energijos stoka, mieguistumas. Dar norejau paklaust, kazkur skaiciau kad paroxetinas kelia blogaji cholesteroli, ar butent sis vaistas, ar aplamai ssri grupe uzkelia? Dekui uz atsakymus.

Paroxetinas is visu SSRI labiausiai itakoja svori ji didindamas ir tai nera vien SSRI grupes problema, tiesiog paroxetinas blokuoja cholinerginius receptorius prie savo SSRI veikimo - tai papildomas mechanizmas nerimui nuimti, kuom paroxetinas ir pasizymi is kitu SSRI, bet kartu tai kelia svori, bet nera tos taisykles kaip su neuroleptikais, kad visi su juo priaugtu - siek tiek individualus reikalas. Sertralinas turetu buti is vis neutralus svoriui ir geriau veikti ta mieguistuma ir energijos stoka, ypac aukstesnemis dozemis, kai prasideda silpnas, bet reiksmingas dopamino veikimas.

Su solianu idomiai yra. Mazomis dozemis jis selektyvus dopamino autoreceptoriams, kuriuos blokuojant, didinama dopamino neurotransmisija, bet turbut 50mg cia jau didziausia doze su tokiu veikimu - didesnes dozes jau selektyvios posinapsiniams dopamino receptoriams ir veikia kaip labiau tradiciniai neuroleptikai. Todel, is esmes, 50mg soliano - daugiau antidepresantas, nei neuroleptikas. Kazkas panasaus vyksta su maza flupentixolio doze, nors duomenu tam sunkiau rasti. Sertralinas + amisulpridas visai idomi kombinacija, gali ir labai teigiamai suveikti.
Parašė Renata111
#402067 Sveiki,

Aš vartoju zoloft antra savaitė. Ir man labai pablogėjo atmintis. Tiesio per sekundę pamirštu ką norėjau daryt ar kur eit :(. Ar taip gali būt?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Renata111 rašė:Sveiki,

Aš vartoju zoloft antra savaitė. Ir man labai pablogėjo atmintis. Tiesio per sekundę pamirštu ką norėjau daryt ar kur eit :(. Ar taip gali būt?

Gali pasireiksti visokie dalykai, kol organizmas pripras prie vaisto. Dazniausiai praeina
Parašė Renata111
biggie rašė:
Renata111 rašė:Sveiki,

Gali pasireiksti visokie dalykai, kol organizmas pripras prie vaisto. Dazniausiai praeina

Ačiū. Kažkaip labai gąsdina ta savijauta :(
Parašė delita
#402479 Geriu trečią savaitė. Nuotaika geresnė, bet labai išaugo apetitas. Arba šis vaistas linkęs didinti svorį ?
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
delita rašė:Geriu trečią savaitė. Nuotaika geresnė, bet labai išaugo apetitas. Arba šis vaistas linkęs didinti svorį ?

Neturetu
Parašė delita
#402648 Man tiko. Iš pradžių buvo zoloftas 50mg, toliau geriu generika - stimuluton, bet dienos bėgyje jaučiasi didelis nuovargis, kažkaip jėgų trūkumas, nenudirbu svarbių darbų ir labai traukia ant miego, arba gali būti dėl originalo pakeitimo į generika?
Vartotojo avataras
Parašė tostancelis
#403562 Atgaivinsiu diskusiją. Žinok ir man buvo tas pats su perėjimu. Perėjau nuo genetinio prie Zoloft ir tą pačią dieną savijauta buvo tragiška. Bet dabar jau geriu Zoloft kokias 4 dienas. O apskritai vartoju jau apie apie 4 savaites. Negaliu sakyti, kad dar neveikia. Norimo pilno efekto dar nėra. Nors jau nebe tiek daug miegu, nuotaika čiut geresnė, aktyvesnis.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
KunigaikštisMyškinas rašė:O zoloft kompensuojamas dabar?

kompensuoja generika.orginalo nekompensuoja.