Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė kenny
Arturas 69 rašė:Tiek bėgimas, tiek sportas nuima nerimą. Bėda, kad kartais būni be fizinių ar dvasinių jėgų tai padaryti. Dėl apetito, tai man prasidėjus klinikinės depresijos epizodui buvo praktiškai dingęs skonio pajautimas. Jausdavau tik pagrindinius skonius be jokių niuansų ir galėdavau valgyti kad ir poroloną :) Racionas buvo tragiškas ir toks pat, realiai junk'as: trikampiai sumuštiniai su aštriu įdaru, užpilami makaronai, geriausiu atveju papietauti į kokį Hesburgerį nueidavau. Po pusantro mėnesio gydymo atsirado noras valgyti normalų maistą, bet ne visokį ir galiu suvalgyti gerokai mažiau, nei anksčiau. Plius labai išrankus pasidariau ir visokių saldumynų, kurių anksčiau mažai valgiau, dabar nesveikai noriu. Gydytojas sako, kad turiu stabdyti saldėsių naikinimą. Pirmi pusantro menesio pradejus vartoti Cipralex buvo visai prasti mitybos atžvilgiu, bet ką suvalgius po 10-15 min eidavau triesti.

Pas survivalistus, kur gamtoje ar zombių apokalipsę bando išgyventi, yra toks posakis: survival rule no 1 - cardio. Pagal mane tai čia viso gyvenimo taisyklė nr. 1 turėtų būti - ir nerimą bėgimas ar kita kardio veikla gerai nuima, ir širdžiai sveika :run:
Vartotojo avataras
Parašė kenny
biggie rašė:as venlafaxino niekaip nutraukt negaliu. Maziau 37.5mg ir suicidines mintys bei depresija isivyrauja, ligoninej 300mg is kart nutrauke ir problemu nebuvo isvis be jo. Niekaip neikertu kas cia per reiskiniai :(

Aš kažkaip nelabai gerai žiūriu į psichoterapiją ir psichoanalizę, nes, jeigu psichiatrija gali moksliškai pažvelgti, kas ir kur smegenyse vyksta, tai čia toks plaukiojimas ir būrimas gaunasi. Bet kiek teko domėtis ar bandyti, turiu pripažinti, kad kartais tie vyrukai randa gerų dalykų ar metodų, ypač, jei dar kuris į neurochemiją būna pasigilinęs, ne tik dvasios ligų ieško.

Man atrodo, turi dabar tokią teoriją tarp psichatrijos ir psichoanalizės išsikėlę, kad kartais smegenys taip prisitaiko prie lengvo nerimo ar depresijos, kad ima kone automatu suicidines mintys, kaip OCD. Tada gal ir padėtų psichoterapija, maždaug tokiu principu: ar noras žudytis turi pagrindą? Jei ne, tai kam apie tai svarstyti? Jei pagrindas yra, tai ar galima jį pakeisti ir kaip? Jei negalima, kaip su tuo susigyventi, mindfullness praktika.

Pats labai nenoriu psichoterapija užsiimti, nes bjaurus užsiėmimas, kaip žaizdų krapštymas, bet, matyt, reikės prisiversti.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#402526 Psichoterapijos esmė yra tai, kad tau psichoterapeutas neatsako į tavo klausimus - tu pats turi ieškoti atsakymų. Kartais tų atsakymų nereikia. Faktas tas, kad elgesys dažniausiai sukasi ratais, ir iš to rato reikia išeiti, t.y. kai pakeiti požiūrį bent milimetrą - jau gaunasi spiralė. T.y. pasikartojus tai pačiai situacijai būsi jau šiek tiek kitoje vietoje.

Be to, jis tave pristabdo, kai pradedi šliaužti ne į tą pusę - pvz., link savinaikos. Arba jei užsistagnuoji kaltindamas kitus.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Daidzho rašė:
Milita99 rašė:Oj patikek man su skrandziu buvo ziauru keliau labai ilgai zode gal 3 menesius kao pripratau viskas ciki :DD bet est tao norisi pakiles apetitas man nervina :oops:

Ko as neizdandziau... Ir daktare patare trint gert istirpinta vandeny tik pavalgius, galiausiai vaistininke patare gert daug kisieliu, tai pradejau varyt linu semenu kisielius iskart ant tabletes ir dabar tfu tfu jau gal savaite kaip aprimo tas baisus skausmo edimas, geriu pagaliau ir po pilna tablete, tikiuosi gal pagaliau prisipratinau prie ju, bet tie pacios dozes koregavimai ir nervai nepridejo nieko gero, menesis virs kaip geriu bet nuotaika siubuoja labai :bloga o dabar pastebejau, kad daug lengviau nei anksciau melynes ant koju susidaro demes didziausios... :(

Matyt krauja gerai paskystino pasidaryk tyrima....o mano skrandi ir semenu uzpilas ishelbejo tapo pusryciais su tablete :D
Vartotojo avataras
Parašė western
#403036 Po nepilniu metu Jau trecia diena nebegeriu Cipralex. Nejauciu jokio nei teigiamo nei neigiamo nutraukimo efekto. Geriau kelis menesius 40mg, numeciau iki 20, o po keliu menesiu is 20mg iki nulio. Vienintelis geras jausmas kuri jauciau, tai buvo pirmos dvi savaites, kai tik ji pradejau gert. Daktaru daznai kalami i galva mitai, kad antidepresantas pradeda veikti po puses metu virto pelenais:) Zinoma, galiu tik apie save kalbet.
Pasilikau tik xanax pries miega. Sito mest tikrai nesiruosiu. Forever.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#403167 Tai gerai kad tau jo israso...bet ar su laiku dozes nedides? Atsparus nemanau kad patapsi? As po 1.5 metu cipralexo jauciu kad depresijos nera nerimo to jauciamo irgi nu bet jau neuroze sakes nepadeda nuo oks visai..suds zodziu bet siziku vaistu nenoriu as bandyt o keitalioti nesiryztu nea nemanau kad nuo neurozes aplamai vaistai padet gali...
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:Tai gerai kad tau jo israso...bet ar su laiku dozes nedides? Atsparus nemanau kad patapsi? As po 1.5 metu cipralexo jauciu kad depresijos nera nerimo to jauciamo irgi nu bet jau neuroze sakes nepadeda nuo oks visai..suds zodziu bet siziku vaistu nenoriu as bandyt o keitalioti nesiryztu nea nemanau kad nuo neurozes aplamai vaistai padet gali...

Uz pinigus visko israso. Gerai pamasciau, xanax gert pradejau nuo 2016m vasaros, tai jau ziurek trejeta meteliu. Doze nei dideja nei mazeja, 1mg arba 0.5mg. Pasaliniu - nulis. Visi tie vaistai neuroleptikai ir antidepresantai sukele arba blogus jausmus iskart, blogus padarinius veliau arba...tiesiog beveik nieko, kaip siuo atveju cipralex. Prisiminus praeiti, nuo tu vaistu net purto, ypac nuo fluanxolio ir haloperidolio, kuriu pradzia tarsi ir nieko buvo, taciau po kiek laiko viskas nuejo i liuna. Ziauroka patirtis man teko, labai sudetingai juos prieme organizmas, nuo suicidu iki kazkokio nudebilejimo. Zinau tik viena, daugiau nei vienos tabletes neimsiu. Cia forever, cia savo paties sveikatos labui. Medicina siai dienai toj srity yra beveik nuline. Kazkada man taip sake vienas fizikas/medikas, taciau netikejau juo, turejau patikrint tai savo kailiu. Isvada - sunku ji apkaltint, kad buvo neteisus... . Deja tokia mano asmenine patirtis.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#403220 Na man senasis psichiatras diagnozavo ikyrumu neuroze t.y. ikyrios mintys ir veiksmai joms nuimti...perejus pas kita diagnoze - obsesinis kompulsinis sutrikimas. Tai ar cia ne tas pats?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403319 Sveiki,

Ar buvę kam nors, jog šis vaistas sukeltų hiperaktyvumą? 15mg dozė. Nenustygstu vietoj, šoku, dainuoju, be galo sunku susikaupti. Ar čia kažin reiškia, jog tai manija ir jog panašu į bipolinį?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Sveiki,

Ar buvę kam nors, jog šis vaistas sukeltų hiperaktyvumą? 15mg dozė. Nenustygstu vietoj, šoku, dainuoju, be galo sunku susikaupti. Ar čia kažin reiškia, jog tai manija ir jog panašu į bipolinį?

Tokios reakcijos daznos bipolinio spektro sutrikimuose. Nera ko stebetis, paprastos, vienpoles, depresijos simptomai panasus ir i bipolines ir daznai klaidingai buna bandoma antdepresanto monoterapija, kuri gali sukelti ar bent jau pabloginti tuos dalykus, apie kuriuos rasei.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403322 Ačiū labai už atsakymą!