Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
maumau15 rašė:taip:) biski pakilo nerimas. kiek mazdaug laiko truks nutraukimo simptomai?

sunku pasakyti, antiepileptikai yra ilgo poveikio vaistai, nors del abstinencijos nesu tikras. Gal kuri laika 1000 pamegink, tada susimazink, man paciam 1000 kaip ir norma
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
biggie rašė:
maumau15 rašė:taip:) biski pakilo nerimas. kiek mazdaug laiko truks nutraukimo simptomai?

sunku pasakyti, antiepileptikai yra ilgo poveikio vaistai, nors del abstinencijos nesu tikras. Gal kuri laika 1000 pamegink, tada susimazink, man paciam 1000 kaip ir norma

1000 negersiu. net 750 kele apetita. staigiai pamazinau nuo 1500 iki 500 tai dabar visa slapia nuo nerimo. gal raminantis gelbes. per kiek laiko gaba prisitaiko?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
maumau15 rašė:
biggie rašė:

1000 negersiu. net 750 kele apetita. staigiai pamazinau nuo 1500 iki 500 tai dabar visa slapia nuo nerimo. gal raminantis gelbes. per kiek laiko gaba prisitaiko?

Depakinas ne vien GABA veikia, bet ir natrio kanalus, kurie reguliuoja glutamato neurotransmisija ir veikimo potenciala. Jei nenori kelti depakino, tai aisku raminantys su tuo kazkiek padetu, bet tai irgi nera ilgalaikis sprendimas. Ar buvo kada nors vartotas carbamazepinas? Jie su depakinu gan panasus vaistai, tik carbamazepinas nelinkes didinti apetito ir, aisku, svorio.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403135 tik depakina esu vartojus. dabartinei buklei grieztai neleido nieko keisti. o as nenoriu liudet del persivalgimo priepoliu tai taip sugalvojau. stabilizatorius tik su receptu parduoda? nusipirkciau kitu
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403136 noreciau gerti Lamotrigine (Lamictal) tik nesuprantu kodel jie man netiktu? kokiem zmonems jie netinka? jie gi nekelia apetito?
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403137 vaistu keitimas bus tik po 8 dienu nes bus menuo praejes tai su raminanciais kazkaip prasilaikysiu iki tos dienos. su nuotaikom liux,energija normali ir darbinga,yra noras gyventi:)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
maumau15 rašė:noreciau gerti Lamotrigine (Lamictal) tik nesuprantu kodel jie man netiktu? kokiem zmonems jie netinka? jie gi nekelia apetito?

Kas sake, kad netiktu? Bipolinei depresijai cia yra pirmas ir efektyviausias vaistas, na pagal studijas po quetiapino. Tik tiek, kad lamictalis nelabai nuo maniju saugo, o tavo du AD jau ir taip depresija dengia.

Del recepto, tai antiepileptikai kazkaip neskaiciuojami, pas mane galinej datoj "ilgalaikiam vartojimui" parasyta ir galiu as ji pirkt kiek noriu. Esu gaves ir be recepto, bet parduoda nenoriai.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403148 ju tikslas supratau panaikinti manijas. man pradzioj net antidepresantu bijojo skirti :bloga
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403554 Sveiki,

Gal kažkas iš jūsų turi patirties pakeičiant trumpo poveikio depakiną į prailginto? Mačiau yra dozė tik viena - 500mg, o aš geriu 500mg 3 kart per diena. Tai ryte turėčiau 3 tabletes gerti, ar kaip?
Pas mane tie ciklai labai greiti, tai nesinori per dieną tų tokių bangavimų, galvojau prailginto veikimo sutvarkya
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Sveiki,

Gal kažkas iš jūsų turi patirties pakeičiant trumpo poveikio depakiną į prailginto? Mačiau yra dozė tik viena - 500mg, o aš geriu 500mg 3 kart per diena. Tai ryte turėčiau 3 tabletes gerti, ar kaip?
Pas mane tie ciklai labai greiti, tai nesinori per dieną tų tokių bangavimų, galvojau prailginto veikimo sutvarkya

As tai depakin chrono vartoju, tai, kaip suprantu, ilgo veikimo. Trumpo veikimo valproatus reikia dozuoti kelis kartus dienoj, ilgo veikimo galima ir pries miega visas sugerti, nes slopina, pats dar nezinau ka su rytine tablete daryt.

Tiesa, prailginto veikimo valproatai pasiekia mazesne koncentracija organizme, +- keli simtai mg gali svyruoti tinkama doze
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403564 Kiek kartu per dieną depakiną geriat? Kažkaip 3 man atrodo per daug, nes po 2 dozės bloga darosi. Jei tik ryte-vakare bandyt?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403565 Beje, cia apie depakine chrono kalba eina. Jie prailginto veikimo ar ne? Nlb suprantu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#403566 Taip, chrono reiskia prailginto. Jei tris geri, bandyk viena ryte, dvi - vakare. Realiai galetum visas tris saut nakciai, bet pasiziurek kaip geriau paciam
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403744 metai laiko nuo depakino gerimo man kazkoks tremoras.internete skaiciau kad depakinas sukelia tremora.tai tiesa? vel ji mazinsiu per puse.gersiu 500.uzkniso tos nesamones,iki depakino taip nebuvo. o dar raso kad traukulius naikina. :oops: bupropiom geriu 150.300 netiko nes pykti pravokuoja :bloga
Vartotojo avataras
Parašė 1z1
#405829 Norėčiau nuomonės/patarimų. Gydausi, nustatyta F33.2.

Paskirti vaistai:
    Venlafaxini 150 mg
    Fluanxol 1mg
    Trittico retard 150 mg
    Bromazepami 3 mg

Per trumpą laiką (1 mėnuo) priaugau 10 kg :verkiu

Tuomat pakeitė:
    Fluanxol 1mg -> Aripiprazoli 10 mg
    Trittico retard 150 mg -> Quetiapini 25 mg.

Ar šie du pakeitimai sustabdys svorio augimą? Sąmoningai prisižiūriu ką valgau ir kada.

Ačiū už atsakymus!