Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#403788 Paskutiniu metu blogai miegu - miegas negilus, daznai prabundu ir t.t. Kas ish vaistu galetu pagerinti sita dalyka..? :?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#403799 O ką esi išbandęs?
Mirtazapinas kiek girdėjau geras, nors pats nebandžiau. Trittico retard bandžiau, nėra labai stiprus vaistas, bet su juo prasibundu mažiau. Man asmeniškai geriausiai veikia olanzapinas + 5mg melatonino, nors ir užmigt su juo sunkiau nei su kvetiapinu, bet prasibudinėjimų mažiau. Kvetiapinas man asmeniškai veikia max dvi valandas, nuvožia, o tada atsikeliu po kelių val.
Jeigu niekas iš paminėtų nepadeda, tada hipnotikai, zolpidemas.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
#403818 Jeigu nesinori iškart prie vaistų šokti ar neina gauti, galima pabandyti teaniną. Tik reikėtų ne iš vaistinės imti, nes ten tik po 100 mg būna, bet kaip sporto papildą užsisakyti, po 200 mg tabletes. Kitas variantas - melatoninas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#403819 agomelatinas? Jis stipriau stimuliuoja melatonino receptorius nei naturalus melatoninas, reguliuoja cirkadinius ritmus ir turetu kazkoki teigiama poveiki turet kognicijai, nes didina noradrenalino ir dopamino lygi uz analitini mastyma atsakingose smegenu srityse
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#403820 Agomelatinas yra brangus ir gali sukelti migrena... Mirtazapina bandziau, bet man nuo jo skysciai susilaikydavo, del to teko nutraukt. O siaip, paskutinem dienom geriau miegu, gal ir bus apsieita be papildomu vaistu.
Parašė feniksas
#403836 rekomenduoju miegui is vaistu, tai SOMNOLS. neblogas vaistas, is papildu miegui super - PHENIBUT. Pats asmeniskai db geriu miegui - Tiapridali, nors jis skirtas ne miegui pagrinde, taciau tikrai migdo, atpalaiduoja ir uzmiegi. kazkada miegui gerdavau bromazepamum, taciau atejo laikas ir nebeveikia. dar gana neblogas vaistas miegui diazepamum - relaniumas.
Parašė Vardauskas
#405681 Man ziauriai sutriko miegas po neuroleptiku ir antidepresantu. Jauciu neramiu koju sindroma pastoviai, neeina naturaliai isvis uzmigt, ko pasekoje isvis energijos nera ryte. Kuom patartumet stabilizuot situacija be ad ir tuo labiau slamstinu neuroleptiku, psichiatras paskyre tritico, bet jis ten kazkaip kaip tik neleidzia dopamino receptoriam atsigaut, nors su juo uzmiegu, bet kita ryta turiu ziauru neramuma ir praktiskai pusei dienos. Gal kas tvarketes su tokia problema, kaip sprendet? Geriu dabar lorafen ir valerijono lasus bandau, bet silpnet poveikis pradeda ir man reik kazko kito. Skaiciau inete, kad labai geras dalykas gabapentinas tinka siem reikalam pagydyt, ka manot? Ar dar kokiu vaistuku, kurie pagelbetu?
Parašė Tuštuma
Vardauskas rašė:Man ziauriai sutriko miegas po neuroleptiku ir antidepresantu. Jauciu neramiu koju sindroma pastoviai, neeina naturaliai isvis uzmigt, ko pasekoje isvis energijos nera ryte. Kuom patartumet stabilizuot situacija be ad ir tuo labiau slamstinu neuroleptiku, psichiatras paskyre tritico, bet jis ten kazkaip kaip tik neleidzia dopamino receptoriam atsigaut, nors su juo uzmiegu, bet kita ryta turiu ziauru neramuma ir praktiskai pusei dienos. Gal kas tvarketes su tokia problema, kaip sprendet? Geriu dabar lorafen ir valerijono lasus bandau, bet silpnet poveikis pradeda ir man reik kazko kito. Skaiciau inete, kad labai geras dalykas gabapentinas tinka siem reikalam pagydyt, ka manot? Ar dar kokiu vaistuku, kurie pagelbetu?

Šiaip jeigu situacijai stabilizuoti, realiausias variantas man atrodo valdoxanas, nors ir nenorit antidepresantų, o eksperimentuoti gal geriau jau būnant normalios būklės....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vardauskas rašė:Man ziauriai sutriko miegas po neuroleptiku ir antidepresantu. Jauciu neramiu koju sindroma pastoviai, neeina naturaliai isvis uzmigt, ko pasekoje isvis energijos nera ryte. Kuom patartumet stabilizuot situacija be ad ir tuo labiau slamstinu neuroleptiku, psichiatras paskyre tritico, bet jis ten kazkaip kaip tik neleidzia dopamino receptoriam atsigaut, nors su juo uzmiegu, bet kita ryta turiu ziauru neramuma ir praktiskai pusei dienos. Gal kas tvarketes su tokia problema, kaip sprendet? Geriu dabar lorafen ir valerijono lasus bandau, bet silpnet poveikis pradeda ir man reik kazko kito. Skaiciau inete, kad labai geras dalykas gabapentinas tinka siem reikalam pagydyt, ka manot? Ar dar kokiu vaistuku, kurie pagelbetu?

Kazkaip kyla dvi mintys - mirtazapinas ir pregabalinas. Mirtazapinas antidepresantas, bet jis veikia visiskai kitaip nei kiti ir turetu didinti dopamina per serotonino receptoriu blokada. Pregabalinas tai stipresne gabapentino versija, as pats gabapentino nejauciau, bet pregabalinas savo darba padaro.
Parašė Vardauskas
#405686 Siryt nuo to nenustygstamumo paemiau 1/2 ciklodolio, nes jau atsibodo ir nebeeina kentet, tai kaip tesiasi sitas n menesiu. Rodos lengveja, bet norisi kokio saugesnio vaisto, kaip minejote pregabalinas arba gabapentinas, prasysiuos, kad kuo greiciau israsytu ka nors, nes jau kentejimas per psichika duoda
Parašė Mersas
Vardauskas rašė:Siryt nuo to nenustygstamumo paemiau 1/2 ciklodolio, nes jau atsibodo ir nebeeina kentet, tai kaip tesiasi sitas n menesiu. Rodos lengveja, bet norisi kokio saugesnio vaisto, kaip minejote pregabalinas arba gabapentinas, prasysiuos, kad kuo greiciau israsytu ka nors, nes jau kentejimas per psichika duoda

Bandyk lyrica, kitiem padeda
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vardauskas rašė:O tas pregabalinas kazkaip veikia per dopamina?

Ne, pregabalinas mazina kito neuromediatoriaus, gliutamato neurotransmisija. Kazkoks poveikis dopaminui yra, nes kol neissivysto tolerancija, didesnes dozes gali buti euforiskos, panasiai kaip benzodiazepinu. Butent del tolerancijos tai gali buti ne pats tinkamiausias sprendimas.

Neramiu koju sindromas, kaip ir kiti ekstrapiramidiniai simptomai, kyla del nepakankamos dopamino veiklos nigrostriataliniame dopamino take. Dopaminas turi stabdanti poveiki acetylcholinui, todel kai jo pritruksta, acetylcholinas nera prilaikomas ir atsiranda judesiu sutrikimai. Butent del to anticholinergikai, kaip parkopanas veikia - jie blokuoja acetylcholino receptorius. Vienas is budu pakelti dopamino veikla nigrostriataliniame take yra blokuoti serotonino 2A receptoriu. Ji blokuoja beveik visi atipiniai neuroleptikai, del to judesiu sutrikimu rizika mazesne nei senu, tipiniu neuroleptiku, bet ji vistiek islieka, nes taip pat blokuojamas D2 dopamino receptorius. Ko tau reikia, tai serotonino 2A blokados be D2 blokados, ka suteiktu mirtazapinas. Jis taip pat yra alfa 2 ir H1 antagonistas, kas suteiktu slopinanti poveiki nakciai, bei budruma dienai.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#405697 Tiesa, yra dar vienas vaistas pavadinimu "Pimavanserin", tik jis naujas ir galbut dar jo nera rinkoje, bet tyrimai lyg vyksta ar bent jau vyko. Jis is esmes yra neuroleptikas be EPS, net gi duodamas salia kitu neuroleptiku, kad mazintu judesiu sutrikimus, nes yra grynas serotonino 2A antagonistas be jokio neigiamo poveikio dopaminui.
Parašė Mersas
#405700 Gal Biggie gali patart ar verta lamiktal gert? Nes israse, bet nakciai sirdalut. Turiu zema spaudima, o visi vaistai daZniausia zemina. Mano diagnoze funkciniai sutrikimai ir jautrumas