Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#395956 Ir vieni, ir kiti daugmaz skirti simptomams valdyti, tikro gydymo gal daugiau turi neuroleptikai, bent jau atipiniai, o kas liecia benzodiazepinus, tai normaliom, terapinem dozem nieko jie per daug ne blogis, nebent tie atvejai, kai valgoma po dezute i diena ar kartu geriamas alkoholis
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#395958 Na bet aš kaip suprantu ilgai benzodiazepinų geriau nevartot ar galima?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Nesuprastas rašė:Na bet aš kaip suprantu ilgai benzodiazepinų geriau nevartot ar galima?

kaip cia pasakius, su jais problema tame, kad issivysto tolerancija ir pradine doze gali jau nebenumalsinti simptomu, todel atsiranda poreikis kelti doze arba paciam pradeti gydytis didesniu kiekiu vaisto, taip ir issivysto polinkis piktnaudziaut. Yra duomenu, kad pakankamai ilgi benzodiazepinu vartojimo periodai turi itakos atminciai ir kai kurioms lengvesnems demencijos formoms, taciau jei SSRI ir kiti budai nerima ar panika malsinti nepadeda, vis gi einama prie benzodiazepinu kelio, nes, paprasciausiai, nelabai yra pasirinkimu.
Parašė Mersas
biggie rašė:
Nesuprastas rašė:Na bet aš kaip suprantu ilgai benzodiazepinų geriau nevartot ar galima?

kaip cia pasakius, su jais problema tame, kad issivysto tolerancija ir pradine doze gali jau nebenumalsinti simptomu, todel atsiranda poreikis kelti doze arba paciam pradeti gydytis didesniu kiekiu vaisto, taip ir issivysto polinkis piktnaudziaut. Yra duomenu, kad pakankamai ilgi benzodiazepinu vartojimo periodai turi itakos atminciai ir kai kurioms lengvesnems demencijos formoms, taciau jei SSRI ir kiti budai nerima ar panika malsinti nepadeda, vis gi einama prie benzodiazepinu kelio, nes, paprasciausiai, nelabai yra pasirinkimu.

:))) nuo nerimo , kurie geresni, ar paroxsetinas ar cipralex?
Parašė feniksas
#402932 jau 6men vartoju Tiapridali, geriu pries miega vakare 3 tabletes 300mg, man ji israse nemigai, nes pas mane didele nemiga. svorio neaugina, ir tikrai migdo, atpalaiduoja, sakyciau neblogas vaistas
Vartotojo avataras
Parašė Lemonada
#403880 Sveiki. Tiapridal vartoju jau gerus 3mėn. Po pusę tabl ryte ir vakare. Savijauta buvo geresnė. Turiu nerimo sutrikimą. Geriant atsirado ir motyvacija judėti, kažką veikti, o ne tik namie užsidaryti. Bet visgi.. paskaičiau apie juos ir neigiamų pusių.. nusprendžiau nutraukti. Nebegeriu jų jau ketvirta diena, bet savijauta blogėja. Nerimas grižta. Apatija. Noras nieko neveikt tik gulėt.. esu kiek pasimetus.. tai dabar visą gyvenimą pumpuot į save tiapridalį??
Vartotojo avataras
Parašė kenny
Lemonada rašė:Sveiki. Tiapridal vartoju jau gerus 3mėn. Po pusę tabl ryte ir vakare. Savijauta buvo geresnė. Turiu nerimo sutrikimą. Geriant atsirado ir motyvacija judėti, kažką veikti, o ne tik namie užsidaryti. Bet visgi.. paskaičiau apie juos ir neigiamų pusių.. nusprendžiau nutraukti. Nebegeriu jų jau ketvirta diena, bet savijauta blogėja. Nerimas grižta. Apatija. Noras nieko neveikt tik gulėt.. esu kiek pasimetus.. tai dabar visą gyvenimą pumpuot į save tiapridalį??

Retas daktaras pasako, bet, kol vaistai veikia, reikia ieškoti ligos priežasčių, ar psichologinės traumos, ar kokia skydliaukė. Jei tik vaistukus gersit ir tikėsitės, kad viskas praeis ir toliau gyvens ir po senovei, gali tekti ir visą gyvenimą pumpuoti
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Lemonada rašė:Sveiki. Tiapridal vartoju jau gerus 3mėn. Po pusę tabl ryte ir vakare. Savijauta buvo geresnė. Turiu nerimo sutrikimą. Geriant atsirado ir motyvacija judėti, kažką veikti, o ne tik namie užsidaryti. Bet visgi.. paskaičiau apie juos ir neigiamų pusių.. nusprendžiau nutraukti. Nebegeriu jų jau ketvirta diena, bet savijauta blogėja. Nerimas grižta. Apatija. Noras nieko neveikt tik gulėt.. esu kiek pasimetus.. tai dabar visą gyvenimą pumpuot į save tiapridalį??

Turbut bloga ideja buvo is karto nutraukti, pripranta organizmas prie vaisto ir, norint atsisakyti, ta reiketu daryti po truputi mazinant doze
Vartotojo avataras
Parašė Lemonada
#403887 Taip ir pagalvojau kad bloga mintis buvo staigiai nutraukt.. pradėsiu gert įprastai ir kažkaip mažint..
Parašė Graikas
#404475 Padekite suprasti.Kodel tiapridal skiria gerti vakare,jei psichoze vargina diena?Ar ne diena reiketu gerti, kad mumalsinti psichozes sukeliamus simptomus?Suprasciau,jei tiapridal veikimo laikas butu 24 val,bet kad jo aktyvumo laikas yra viso labo 3.5-4 val.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:Padekite suprasti.Kodel tiapridal skiria gerti vakare,jei psichoze vargina diena?Ar ne diena reiketu gerti, kad mumalsinti psichozes sukeliamus simptomus?Suprasciau,jei tiapridal veikimo laikas butu 24 val,bet kad jo aktyvumo laikas yra viso labo 3.5-4 val.

man tai ji duodavo diena
Parašė Graikas
biggie rašė:
Graikas rašė:Padekite suprasti.Kodel tiapridal skiria gerti vakare,jei psichoze vargina diena?Ar ne diena reiketu gerti, kad mumalsinti psichozes sukeliamus simptomus?Suprasciau,jei tiapridal veikimo laikas butu 24 val,bet kad jo aktyvumo laikas yra viso labo 3.5-4 val.

man tai ji duodavo diena

As ,kai pasakiau,kad vargina apatija,mieguistumas,kuno sastingis,pasake gerti vakare.Bet psichozes simptomai vargina diena. Nesuprantu sitos "logikos' :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:
biggie rašė:

man tai ji duodavo diena

As ,kai pasakiau,kad vargina apatija,mieguistumas,kuno sastingis,pasake gerti vakare.Bet psichozes simptomai vargina diena. Nesuprantu sitos "logikos' :)

Nera apie teaprida internete tiek daug informacijos, bet jei jis tik tiek teveikia, ji gerti reiktu 3-4 kartus dienoj, kad issilaikytu pakankama dopamino receptoriu blokada. Bent as rinkciaus kazka is labiau tradiciniu neuroleptiku, teaprida ir vaikam su tikais duoda, kaip pagrindinis antipsichotikas jis nieko vertas.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#407142 siuos vaistus as geriu kaip pagrindini antipsichotika.viena tablete ryte kita vakare.dar papildomai isgeriu resperidon 1mg vakare.