Moderatorius: signs

Parašė Vardauskas
#403347 Nes man jau 4 savaite prasidejo, o jauciu tiktai, kad mieguistas ir sunkus kvepavimas po ju atsiranda, prasysiu, kad didintu ar keistu i kitus, nes is lovos neatsikeliu praktiskai
Vartotojo avataras
Parašė SantaMonica
Vardauskas rašė:Nes man jau 4 savaite prasidejo, o jauciu tiktai, kad mieguistas ir sunkus kvepavimas po ju atsiranda, prasysiu, kad didintu ar keistu i kitus, nes is lovos neatsikeliu praktiskai

Taip, pasitark su gydanciu gydytoju del keitimo. Nors as ir prasiau keisti pradzioj, bet man paliko, matyt dar laiko reikejo.
Vartotojo avataras
Parašė SantaMonica
Vardauskas rašė:o tuo laikotarpiu tave migde? ar jautei astenijos simptomus?

Nemigde. Man tik nerimas buvo pasunkejes pradzioj.
Parašė jurgita1983
#403938 O gal kas yra susidure su situacija kai teko pereiti nuo paroxetino prie venlafaksino arba mirtazapino,vartoju5metus parixetina ir skyre mirtazapina bet bijau ji gert del svorio todel noriu venlafaksino,man leido pasirinkt,kaip atrodo tas perejimas,kokie salutiniai venlafaksino poveikiai,man isvis siulo gert kartu venlafaksina su mirtazapinu kazkaip keista,esme ta kad man skyre vaistus depresijai gydyt kuri pasireiskia nuotaiku nebuvimu,apatija,nerimu,jautrumu ir letines migrenos profilaktikai nes kamuoja kasdieniai galvos skausmai,o gal nuo depresijos itampos skausmai,dabar panika nes bijau priaugt nuo mirtazapino svorio ir bijau daktarei pasakyt kad ju negersiu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
jurgita1983 rašė:O gal kas yra susidure su situacija kai teko pereiti nuo paroxetino prie venlafaksino arba mirtazapino,vartoju5metus parixetina ir skyre mirtazapina bet bijau ji gert del svorio todel noriu venlafaksino,man leido pasirinkt,kaip atrodo tas perejimas,kokie salutiniai venlafaksino poveikiai,man isvis siulo gert kartu venlafaksina su mirtazapinu kazkaip keista,esme ta kad man skyre vaistus depresijai gydyt kuri pasireiskia nuotaiku nebuvimu,apatija,nerimu,jautrumu ir letines migrenos profilaktikai nes kamuoja kasdieniai galvos skausmai,o gal nuo depresijos itampos skausmai,dabar panika nes bijau priaugt nuo mirtazapino svorio ir bijau daktarei pasakyt kad ju negersiu

As pats vartoju venlafaxino - mirtazapino kokteili, tai viena is stipriausiu moderniu vaistu kombinaciju depresijai gydyt. Del perejimo, kokia paroxetino doze? Jei 20mg, tai paprasciausiai nusimesk ji ir pradek nuo 37.5 ar 75mg venlafaxino, neturetu kazkas labai nutikt, blogiausiu atveju 3-4 dienas po 10mg pagerk paroxetino.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
biggie rašė:
jurgita1983 rašė:O gal kas yra susidure su situacija kai teko pereiti nuo paroxetino prie venlafaksino arba mirtazapino,vartoju5metus parixetina ir skyre mirtazapina bet bijau ji gert del svorio todel noriu venlafaksino,man leido pasirinkt,kaip atrodo tas perejimas,kokie salutiniai venlafaksino poveikiai,man isvis siulo gert kartu venlafaksina su mirtazapinu kazkaip keista,esme ta kad man skyre vaistus depresijai gydyt kuri pasireiskia nuotaiku nebuvimu,apatija,nerimu,jautrumu ir letines migrenos profilaktikai nes kamuoja kasdieniai galvos skausmai,o gal nuo depresijos itampos skausmai,dabar panika nes bijau priaugt nuo mirtazapino svorio ir bijau daktarei pasakyt kad ju negersiu

As pats vartoju venlafaxino - mirtazapino kokteili, tai viena is stipriausiu moderniu vaistu kombinaciju depresijai gydyt. Del perejimo, kokia paroxetino doze? Jei 20mg, tai paprasciausiai nusimesk ji ir pradek nuo 37.5 ar 75mg venlafaxino, neturetu kazkas labai nutikt, blogiausiu atveju 3-4 dienas po 10mg pagerk paroxetino.

Ar yra kažkas stipresnio iš kombinacijų?
Parašė jurgita1983
#403951 Paroxetina geriu5metus metus po 10mg ir gal daugiau nei pusmeti po 10mg ir bandziau kas antra diena,jei neisgeriu lomkes,kuriu is pradziu nesupratau net i ligonine variau,ikvepiant ora apsvaigsta galva ir galvoj toks jausmas lyg ten smegenys vartosi lyg tave staigiai i ora issauna arba nuo kokio atrakciono paleidzia zemyn dideliu greiciu,silpna,karstis pila,alpulys ima,tai ir neina nutraukt,tai daktare sako bandom nuo asthntadalio mirtazapino dvi savaites poto pridesim venlafaksina ir tuo tarpu po savaites paroksetina mazinsim labai mazom dozem pridengdami bromazepamu,beda ta kad man dabar panika kad svorio priaugsiu nes nuo paroxetino arba kaip speju nuo raminamuju miegui bet ne nuo kventepino priaugau 10kg,tai jei nuo mirtazapino priaugsiu isvis bus panika,dabar vien tik apie tai galvoju,o rugpjucio pradzioj i kelione varau tai bijau salutinio poveikio,ir dar beje lektuve tokia pat busena kylant lektuvui kaip ir bandant but be paroxetino,atrodo smegenys lauk lipa,tai smegenys neisnesa ka daryt ar man pakaktu venlafaksino,beja sako jis sirdaplaki sukelia labiau nerima padidins,o mirtazapinas svori didina tikrai bijau sustoret sveriu 60 ir man gerai
Parašė jurgita1983
#403954 Man vienas daktaras buvo israses haloperidolio sako nu jei nieks nepadeda sako tas pades bet neurologe sako keisk daktara tai gal kam reikia dvieju buteliuku haloperidolio vienas naujas viename 6lasai isbandyti atiduosiu jei siuntima apmokesite jei reiktu as klp
Vartotojo avataras
Parašė biggie
kenny rašė:
biggie rašė:

Ar yra kažkas stipresnio iš kombinacijų?

Nelabai, tos pacios kombinacijos labai ribotos, SSRI/SNRI + bupropionas ar mirtazapinas pagal depresijos profili. Yra dar nortriptylinas, kuris kaip ir pilnai "prisotintu" NET blokada, bet jis triciklis ir turi savu salutiniu. JAV turi daugiau opciju, nes stimuliantai nemazai kam padeda kai bupropionas per silpnas buna, ta pati modafinila galima siustis. Ne klasikiniai antidepresantai, bet kai yra nuovargio, apatijos ir kognityviniu sutrikimu simptomu - jie irgi padeda pasiekt remisija.
Vartotojo avataras
Parašė SantaMonica
#403989 As priaugau svorio, tik nezinau ar nuo Alventos ar nuo Lyricos, net nezinau ko griebtis, atrodo tikrai nedaug valgau...Gal prasyti Alventa pakeisti? Bet paniskai bijau salutiniu. Ar buna AD, kurie ir gydytu GNS su panikos atakom ir svorio neaugintu? Cipralexas man sukele daug salutiniu, nu Mirtazapino irgi buvau priaugus...Kosmaras kazkoks :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
jurgita1983 rašė:Sakykite,o kodel raso kad negalima mirtazapino su venlafaksinu vartoti bet ji skiria kartu,nieko nesuprantu,kas gali nutikti

Cia greiciausiai del "mistinio" serotonino sindromo, kuri teoriskai galetu sukelti abu antidepresantai, nes abu veikia serotonina skirtingais mechanizmais, bet praktiskai kazin ar yra kam taip atsitike.