Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė western
boruzyte rašė:Sveiki,ar kam skyre haloperidolio nuo itampos galvos skausmu,esme ta kad kasdien skauda galva,neurologu isvada migrena,psichiatro itampa,geriau4metus paroxetina,dabar ji liepe nutraukt ir pereit ant halo po3lasus 3kart per diena.Nu pasalinis poveikis cia baisus aprasytas tai bijau ir gert

O kazkokios formos nerima ar baime jauti, ar tik somatini galvos skausma?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#401064 Haloperidolis galvos skausmams? Gali keisti daktara is karto, haloperidolis turi buti naudojamas tik sizofrenijai kaip papildomas vaistas sumazinti haliucinacijas, cia jau greiciau kokia lyrica ar duloxetina reikia naudot, depakinas lyg galvos skausmus irgi veikia
Parašė Kanarka1
HappyAngel rašė:Noriu paklausti vyrų, kuriems pvz suleidžia haloperidolio mėnesiui ar kurie ilgą laiką jį vartoja. Ar jis nuslopina libido? :aciu

As ne vyras, bet man jis libido numarino visiskai...
Parašė Kanarka1
#404258 Sveiki, ar kam nors haloperidolis sunaikino libido? Jei taip, per kiek laiko ir ar isvis libido atsistate?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#404266 Kanarka1, o tu tab geri ar leidies? Ir kokią dozę, jei ne paslaptis?
Aš geriu 10mg tab, tai man nieko, bet kai leidaus, tai irgi nieko nesinorėjo. Bet gali būt kad man labai skirtingos dozės buvo, negaliu palygint. :bloga
Parašė feniksas
#404275 realiai visi neuroleptikai musa libido ir konkreciai, haloperidolis taip pat
Vartotojo avataras
Parašė Vision
#407514 Vaistas ganėtinai kontravertiškas, tačiau tikrai turi savo vietą psichiatrijoje. Reikia atkreipti dėmesį, kad naujesnės kartos taip vadinami - atipiniai neuroleptikai turi gerokai prastesnį neurofiziloginį profilį, nes veikia labai daug receptorių (baltymų) neuronuose, sutrinka skydliaukės ir hormonų pusiausvyra. Pastebėkite kiek problemų turėjo risperidonas dėl farmacinės kompanijos agresyvios reklamos skirti off-label ligomis malšinti, aripiprazolis taip pat. Daugelyje atliktų lyginamųjų tyrimų buvo pastebėta, jog atipiniai neuroleptikai nėra efektyvesnis už tipinius. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/-compar ... -analysis/
Tai ką dabar daryti su tipiniais, kurius aš daugiau palaikau, nei atipinius.
Pirmiausia dozė! Dozė yra itin svarbus kriterijus skiriant psichotropinius vaistus, o ypač turinčius gan didelę potenciją - stiprią blokadinį efektą dopaminui. Seniai pastebėta, kad minimalios haloperidolio ar chlorpromazino, tiaprido dozės yra itin efektyvios ir geriau toleruojamis nei rekomendacinės, kurios ilgainiui sutrikdo sąmonę, sukelia nepakenčiamos ekstrapiramindinius simptomus ir sunkias distonijas. Taigi, kodėl dozė?
Pasirodo haloperidolio galima įsigyti lašiukų forma, arba bent jau tab. 1,5 mg masės forma. Esu pastebėjas, kad haloperidolis nuo 0,5 mg gerokai pagerina savijautą esant įkyrioms mintimis ir klaidingiems suvokimams, o šalutinių poveikio beveik nejausti. Taip pat pastebėjau, kad minimalios dozės iki 1,5 mg per parą efektyviai malšina nerimą ir mažina benzodiazepinų poreikį/arba sėkmingai slopina benzodiazepinų nutraukimo sindromą (withdrawal). Deja negaliu pasidalinti patirtimi apie haliucinacijų slopinamąjį poveikį vartojant minimalias haloperidolios dozes, nes paprasčiausiai tokių simptomų netenka patirti. Tai tik mano asmeninė patirtis, rekomenduoju patiems atlikti savo research šiuo klausimu, nes kiekvieno smegenys skirtingos ir reikalaujančios individualaus požiūrio. Bet niekas kitas jums negali padėti taip, kaip Jūs sau.
Bus daugiau komentarų šiuo klausimu.
:)))
Parašė artas
#409259 O kaip depresijos gydymui , stipriai prislegta nuotaika sutvarko bent kiek ?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409263 Aš kiek mačiau stacionaruose, tai tie, kas vartojo haloperidolį labai pasikeitė.. Visai kiti žmonės, ir ne į gerąją pusę. Na jis skirtas šizofrenijai gydyti, ir taip antipsichotikai turi daug šalutinių poveikių. Mano patirtis.
Parašė Mersas
#409276 Man atrodo
To tipo vaistai visi pakeicia zmones, nera tokios chemijos, kuri tik padetu, deja
Vartotojo avataras
Parašė Kurama
#416118 O kokia galėtų būti dozė nuo schizo simptomų? Ar yra geresnis neuroleptikas nuo shizo? Biggie, gal jūs žinote?
Parašė Ramunyte
Astronautė rašė:Buvo momentas, kai gėriau po 8mg. Jau koks mėnuo, gal daugiau, kai nebegeriu. :)))

O kiek laiko gėrėte ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Kurama rašė:O kokia galėtų būti dozė nuo schizo simptomų? Ar yra geresnis neuroleptikas nuo shizo? Biggie, gal jūs žinote?

Negaliu pasakyti del dozes, cia jusu su daktaru darbas surasti tinkama, bet jis neveikia tokiu dalyku kaip apatija, malonumo nebuvimas, vienatone kalba ir panasiai, kas atsiranda su sutrikimu. Turi ir padidinta rizika judesiu sutrikimams atsirasti, butent del to ta doze sunku parinkt tipiniems, seniems, neuroleptikams. Naujesni neuroleptikai, taip vadinami - atipiniais, turi didesni langa tarp blogu saveiku, kol doze nera arkliska, atipiniai veikia ir negatyviuosius, ir kognityvinius simptomus, kurie dar labiau nusako ligos eiga, nei pozityvus.