Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Tranquility
#404236 Kodėl viskas čia mirę. viskas minimum iš 2018metų buvo labai svarbūs aptarimai, kur dabar dėtis žmonėm. Ką jau kalbant kurie investavo savo sielą į žodžius.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Tranquility rašė:Kodėl viskas čia mirę. viskas minimum iš 2018metų buvo labai svarbūs aptarimai, kur dabar dėtis žmonėm. Ką jau kalbant kurie investavo savo sielą į žodžius.

Viskas priklauso nuo poziurio.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#404239 Gerai morpheus parašė...
Čia ne fb, kad 50 komentarų iškart būtų po kokio posto. Čia kitokia platforma.
Ir dauguma gal jau primiršę būtent forumo platformą ir mieliau sėdi fb. :D
Man asmeniškai forumas labiau patinka, bet čia mano asmeninė nuomonė. :)

O Vasaryne grupėj jūsų paklaustų:
"O ką jūs padarėte, kad būtų kitaip?" :D
Parašė feniksas
#404253 klausimas senbuviams, ar bandet gyventi be vaistu ar su minimaliu vaistu kiekiu ar imanoma? ar neissisaukia koks nerimas, ar psichozes? as pats asmeniskai netikiu, jog diagnoze gali buti visam gyvenimui, gali zmogui kazkas issaukti bloga busena, taciau negi po to jis visa gyvenima ale turi vaistus vartoti kas yra briedas mano nuomone, pats asmeniskai geriu tik kvetiapina ir tiapridali, neuroleptiku nesileidziu kokius 1metus laiko ir savijauta geresne be ju nei juos leidziantis, nors ligoninei sakau, kad leidziuosi. man pvz leidziamas xeplion kuri leidausi 10men suvare miega ir iki db neatsistato man normalus miegas, turiu specialiai gerti kazka butent del nemigos. is vis psichiatrija pseudo mokslas, nuo tu visu vaistu jei viska gerti tiek kiek priraso, tai savijauta su vaistais prastesne nei be ju, tampi darzove, emocijos prislopintos, galva nedirba, nk nesinori, kalbu is savo asmenines patirties, db gyvenu su minimaliai vaistu, buvo laikas kai leidausi, geriau nemazai vaistu, nes pasitikejau daktarais ir naiviai tikejau vaistais.
Parašė Graikas
feniksas rašė:klausimas senbuviams, ar bandet gyventi be vaistu ar su minimaliu vaistu kiekiu ar imanoma? ar neissisaukia koks nerimas, ar psichozes? as pats asmeniskai netikiu, jog diagnoze gali buti visam gyvenimui, gali zmogui kazkas issaukti bloga busena, taciau negi po to jis visa gyvenima ale turi vaistus vartoti kas yra briedas mano nuomone, pats asmeniskai geriu tik kvetiapina ir tiapridali, neuroleptiku nesileidziu kokius 1metus laiko ir savijauta geresne be ju nei juos leidziantis, nors ligoninei sakau, kad leidziuosi. man pvz leidziamas xeplion kuri leidausi 10men suvare miega ir iki db neatsistato man normalus miegas, turiu specialiai gerti kazka butent del nemigos. is vis psichiatrija pseudo mokslas, nuo tu visu vaistu jei viska gerti tiek kiek priraso, tai savijauta su vaistais prastesne nei be ju, tampi darzove, emocijos prislopintos, galva nedirba, nk nesinori, kalbu is savo asmenines patirties, db gyvenu su minimaliai vaistu, buvo laikas kai leidausi, geriau nemazai vaistu, nes pasitikejau daktarais ir naiviai tikejau vaistais.

Na,jei geriant vaistus jautiesi blogiau,nei geriant ju maziau ar visai negeriant,tai gal reiktu kelti klausima: ar atitaikyti vaistai?Is savo patirties pasakysiu,kad kol negeriau vaistu,jauciausi zymiai blogiau.Net nesulyginsi,kaip yra su vaistais savijautos.Be vaistu buvau apatiskas,pastoviai ziurejau i viena taska,esu uzmiges vairuojant auto,snekant su zmogumi,rankos ir kojos drebejo kaip sirgciau parkinsonu,visai jegu nebuvo,stiprus ir neprognozuojami isterijos priepoliai ir dar daug kitu simptomu,kurie trukde gyventi.Pirmi vaistai buvo: fluoksetinas,zolpidemas,tiapridalis.Savijauta ryskiai pagerejo,bet visgi buvo negerumu.Kakeite vaistus ir dabar jauciuosi,tiesiog,gerai. Nezinau kaip tu galvoji,bet as manau,jau geriau prislopinti kuriam laikui emocijas,ir ieskoti iseities,kuria anskciau ar veliau turetum rasti,nei leisti seimoje reikstis psichiniams priepoliams,buti nedarbingas ir t.t Tokiu atveju kenksi ir sau,ir aplinkiniams.As ne uz vaistus ir ne pries juos.Bet vaistai yra didelis pagalbininkas kol rasi iseiti ar pradesi sveikti,ar bent jau pageres.Bet turi pats deti pastangas.As nekalbu apie tuos atvejus,kurie nepagydomi.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
feniksas rašė:as naujokas, siaip mires forumas, keli senbuviai buna atraso ir keli naujokai dar ka nors paraso. siaip info ir temu tikrai daug prikurta, net sunku kazka naujo sugalvot.

Sis forumas ir negali buti "gyvas". Zmones cia aktyvus kai buna blogai. O vasara daugelis jauciasi daugiau ar maziau gerai, tad ir cia salyginai ramu.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#404265 Graikas puikiai atsakė.
Aš manau, kad jei tau geriau be vaistų, tai kam tu juos geri? Ypač jei simptomų nėra (ar taip supratau?), jei yra kažkokia simptomatika kuri labai trukdo gyventi, tai kaip sako Graikas reik atitaikyt vaistus tiesiog.
Aš geriu dabar turbūt patį šūdiniausią vaistą haloperidolį nuo savo paranojų, bet jis man geriausiai padeda nuo tokių simptomų. Skirtumas didžiulis kai pasirinkimas ar gyvent kiek apslopintai ar visai negyvent. :bloga
Parašė zazule
#404279 Vartojau vaistus nuo 2014 rudens iki 2016 vasaros. F20.0 nustatė, bet nesutinku su tuo, jokių balsų niekada nesu girdėjus, tiek kad buvau prisigalvojus nesąmonių, jaučiau stiprų nerimą, bet čia tikriausiai nuo įtampos, streso. Kaip ir gerai jaučiuos dabar, miegu normaliai. Bet iš pradžių kai sužinojau diagnozę labai pradėjau domėtis ta liga, galvojau, kad visą gyvenimą reikės vaistus vartot, kad nebegalėsiu miegot be migdomųjų. Kai gydžiausi, jaučiau iš aplinkinių spaudimą vartot vaistus, nes gydytojai sakė, kad galiu vėl atkrist. Gailiuosi, kad pasidaviau kitų įtakai, nes nuo vaistų atsirado papildomų sveikatos problemų, turėjau kentėti šalutinius poveikius, iššvaiščiau daug laiko nieko gero neveikdama, nes vaistai žiauriai slopino.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
zazule rašė:Vartojau vaistus nuo 2014 rudens iki 2016 vasaros. F20.0 nustatė, bet nesutinku su tuo, jokių balsų niekada nesu girdėjus, tiek kad buvau prisigalvojus nesąmonių, jaučiau stiprų nerimą, bet čia tikriausiai nuo įtampos, streso. Kaip ir gerai jaučiuos dabar, miegu normaliai. Bet iš pradžių kai sužinojau diagnozę labai pradėjau domėtis ta liga, galvojau, kad visą gyvenimą reikės vaistus vartot, kad nebegalėsiu miegot be migdomųjų. Kai gydžiausi, jaučiau iš aplinkinių spaudimą vartot vaistus, nes gydytojai sakė, kad galiu vėl atkrist. Gailiuosi, kad pasidaviau kitų įtakai, nes nuo vaistų atsirado papildomų sveikatos problemų, turėjau kentėti šalutinius poveikius, iššvaiščiau daug laiko nieko gero neveikdama, nes vaistai žiauriai slopino.

Saunu, kad nepasidavei ir nepriimei visko uz gryna piniga. Net ir girdimi balsai nereiskia, kad zmogus serga sizofrenija, plius pilna tu diagnoziu, kur psichozinis komponentas gali tureti itakos, bet kaip ir sakei, viskas nuo itampos prasideda ir nei numeriukai, nei neuroleptikas nereiskia, kad kazkas "nepajudinamo" vyksta.
Parašė zazule
feniksas rašė:zazule, rasai, jog nuo vaistu atsirado papildomu sveikatos problemu, kokiu? papasakok daugiau. beje, kokius neuroleptikus isbandei ir koks tau geriausiai asmeniskai veikia? L

Prolaktinas buvo žiauriai užkilęs, nepavyko ilgą laiką sumažinti vaistais iki normos ribos. Paskui pasidariau MRT ir pasakė, kad mikroadenomą turiu. Psichiatrė sakė, kad negalėjo tas augliukas nuo neuroleptikų atsirast, bet kažkaip labai įtartinai čia viskas sutapo. Esu bandžius rispolept, bet pykindavo nuo jo stipriai, pilvą skaudėjo, nerealiai slopino, laikas labai lėtai ėjo. Paskui perėjau prie xeplion, nebepykino, bet vistiek nesijaučiau gerai, turėjau papildomai nuo nemigos vartot raminamuosius. Truxal labai gerai padėdavo užmigti, užteko nedidelės dozės, bet rytais kaip daužta jausdavausi, sunku būdavo atsikelti. Šiaip negalvoju, kad man neuroleptikų po ligoninės reikėjo, būtų užtekę miegui ko nors. Nemanau, kad po vieno psichozės epizodo reikia žmogų iškart ant vaistų sodint ir luošint be reikalo, pripaišyti tokias diagnozes, kurių paskui nebepanaikinsi taip paprastai, nes įrašai labai ilgai saugomi.
Parašė feniksas
#404294 biggie, kokia tavo diagnoze, kiek metu gydaisi? as pats asmeniskai turiu f25, sizoafektini, nors realiai manau, jog man bipolinis, taciau diagnoziu panasiu daug yra, nors patys vaistai mazai kuom skiriasi. gydausi jau 3metai, teko isbandyti nemazai visokiu vaistu, dauguma vaistu slopina stipriai, tai man asmeniskai savijauta geresne su minimaliai vaistu nei su daug, realiai geriu db tik tiapridali ir kvetiapina, viskas. neuroleptiku nesileidziu daugiau nei metai ir tuom dziaugiuosi, nes po xeplion leidimosi 10men sveikata taip pat buvo pablogejusi, buvo libido dugne, prolaktinias aukstumose, siaip savijauta hujova, slopino stipriai, ne jo net knygos normaliai paskaityt. nuo xeplion atsirado nemiga, daug jau ka isbandziau nemigai, zopiclone, relaniuma, lorafena ir dar eile kitu, kuriu pavadinimu neprisimenu, man daktare gyde, jog vaistas - xeplion achujienas, tu tik leiskis, kainuoja virs 600e doze 150mg, tipo suoperinis, o gavosi priesingai, nuo jo tik blogiau buvo, net nuo seno su daug salutiniu haloperidoliu leidausi gal 3 ar 4men jauciausi geriau nei su xeplion. siap man asmeniskai kiek bandziau geriausias vaistas, tai kvetiapinas, bent kol kas. xepliom taip miega su.piso, jog diena negaliu uzmigti, neimanoma tiesiog, nors ir para bunu nemiegojes, po xepliono rimtu bedu su nemiga atsirado, tad atsargiai su siuo vaistu ir beje, jis svori augina, per 10men priaugau 12kg, i menesi po 1kg skaityk, nors valgiau liesa varske ir kiausinius kocioko mityba. teko guleti naujoj vilnioj 2savaites tai kaune man guleti labiau patiko nei vilniui, vilniui lb prastas maistas universitetiniam skyriui, plius kasdien haloperidolio lasais seria, kaune geresnius vaistus bent man parinko, kai gulejau ne karta kaune, apie Mariu skyriu patylesiu, nk nelinkeciau ten atsidurti, nors ir daviau kysi ir prieme, nukankino, sere clozapinu mariuose, leponex kitaip. teko kaune guleti Aleksote dar tai patiko, maistas geras, net lb neblogas, daktare Geniene irgi lb gera kysio net neprieme, o gyde ir rupinosi nuosirdziai gerai, su ja ir padiskutuot eina apie vaistus, jei irodai, kjog kazkas netinka aar blogeja tau nuo vaistu iskart pakeicia. yra aleksote 3 aukstu pastatas, teko guleti 1 aukste tai ne kazka ten buvo, pas kita daktare visai, senamadiska, prirase daug lb vaistu, nudarzovino, gerai, jog tik 2sav gulejau, visa laika guliu tik 2-4sav, nes pagrindine problema man yra nemiga, tdl greitai paleidzia, nelaiko ilgai. tai 1aukste ne kazka ten gydymas ir maistas ir viskas, o 3 aukste pas daktare Dalia Geniene, tiesiog super viskas. dar neteko kmu ligoninei gulet ten 3 skyriai yra gal kas zinot, kuris geriausias skyrius? skaiciau, jog daktaras Vilkas neblogas, kysius tipo megsta, nebeda duoti ta kysi, svarbu vaistus gerai parinktu, beda ta, jog lb daug skirtingu vaistu isbandziau ir mazai kas tinka bei nelb yra i ka keisti tuos vaistus. siek tiek papasakojau apie save, kiti bukit malonus, davai irgi papasakokit savo patirtys su vaistais, ligoninem ir tt idomu paskaityt ir lb vertinga is tiesu apsikeisti ziniomis, patirtimis.