Moderatorius: signs

Parašė Graikas
Graikas rašė:Sorry,jog ne ten rasau.Gal reiketu sukrti vaistu forume tema ivairus klausimai.
Padekite suzinoti tikslu vaistu pavadinima.Ant recepto parasyta,bet tik 2 trecdalius .Pradzios neperskaitau. Parasyta : "....tioxetine" Vaistas turi stimuliuojama poveki. Kazkas atminti smoscioja,lyg briliantine ar brilianxine pavadinimas ar kazkas panasaus. Turiu pasidometi apie ta vaista.Is karto dekoju,biciuliai.

Tik 2 trecdalius uzraso perskaitau.Ir ne ant recepto,o ant "spargalkes". :)
Parašė feniksas
#404634 Biggie, mirtazapino nenoriu, nes svori augina, reikia kokio nors vaisto, kuris neaugintu svorio. geriau tiapridali daugiau nei puse metu, pradzioj veike, db nebeveike, miego lyg ir noriu, taciau neina uzmigti, atsijungti, yra dar vaistas tritico retard, taciau man jis per silpnas, nemiegu nuo jo, dar vaistas tisercin nemigai, esu ji geres, gal kokius 3men. davai, biggie, gerai pagalvok ka dar galeciau gerti nemigai, nes daug ka isbandes, mano mazam miesteli daktarai, sako nzn ka tau israsyt. visiems tik zopiclona raso
Vartotojo avataras
Parašė biggie
feniksas rašė:Biggie, mirtazapino nenoriu, nes svori augina, reikia kokio nors vaisto, kuris neaugintu svorio. geriau tiapridali daugiau nei puse metu, pradzioj veike, db nebeveike, miego lyg ir noriu, taciau neina uzmigti, atsijungti, yra dar vaistas tritico retard, taciau man jis per silpnas, nemiegu nuo jo, dar vaistas tisercin nemigai, esu ji geres, gal kokius 3men. davai, biggie, gerai pagalvok ka dar galeciau gerti nemigai, nes daug ka isbandes, mano mazam miesteli daktarai, sako nzn ka tau israsyt. visiems tik zopiclona raso

Norejau siulyt tisercina, jis toks "nesvarus" vaistas, bet nujungia gerai. Ar esi geres Truxali (chlorprothixenas) ? Mazomis dozemis jis irgi daugiau hipnotikas nei antipsichotikas. Siaip esi turbut geres vaistus is visu pagrindiniu ju grupiu, nepaminejai tik antiepileptiku, ar esi bandes ka nors panasaus i pregabalina (Lyrica) ?

Man paciam pvz. miegas gerai susitvarko su SRI antidepresantais. Siaip bunu depresuotas, be jegu ir t.t., bet kai geriu antidepresanta, diena buna daugiau jegu, labiau issikraunu, nueinu i gym'a ir miegasi vien nuo to geriau.
Parašė feniksas
#404652 Truxalis ne kazka, geres ir 3 tabletes nenujungia manes, man jis netiko. o tisercin geriau po 3-4 tabletes gal kokius 4men, nujungia neblogai, tik kita diena nuo ju toks silpnumas jauciasi. Pregabalina (Lyrica) - nebandes, sakai migdytu jis svelniai, ar garantuotai nujungtu, uz savaites eisiu pas psichiatre savo, jei sakai vertas demesio, tai uzsiminsiu savo daktarei. gerai pagalvok, dar gal koki vaista prisiminsi. phenibut esu geres, geras stiprus papildas, tik as ji geriau senokai jau ir geriau non stop iki tol kol veike, po to pradejo nebeveikti, td geriau melatonina po 3mg, taciau tai buvo jau senokai gal pries 3metus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
feniksas rašė:Truxalis ne kazka, geres ir 3 tabletes nenujungia manes, man jis netiko. o tisercin geriau po 3-4 tabletes gal kokius 4men, nujungia neblogai, tik kita diena nuo ju toks silpnumas jauciasi. Pregabalina (Lyrica) - nebandes, sakai migdytu jis svelniai, ar garantuotai nujungtu, uz savaites eisiu pas psichiatre savo, jei sakai vertas demesio, tai uzsiminsiu savo daktarei. gerai pagalvok, dar gal koki vaista prisiminsi. phenibut esu geres, geras stiprus papildas, tik as ji geriau senokai jau ir geriau non stop iki tol kol veike, po to pradejo nebeveikti, td geriau melatonina po 3mg, taciau tai buvo jau senokai gal pries 3metus.

Lyrica gali numusti streso hormonu veikla, jei ji buna pakilus vakarais ir organizmas per ilgai isbuna budrumo busenoj. Didziausi sansai Lyricai suveikti yra tai, kad jis gerai tvarkosi su nerimu, tai jei del to neina uzmigti - gali padeti. Tiesa tolerancija irgi vystosi, todel nezinau ar cia gera ilgalaike strategija.
Parašė Graikas
#404832 Planuoju daktares prasyti vietoje depakine chrono paskirti Lamotriginum. Pastarasis svorio neaugina. Klausimas: ar ju veikimo mechanizmas toks pats?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:Planuoju daktares prasyti vietoje depakine chrono paskirti Lamotriginum. Pastarasis svorio neaugina. Klausimas: ar ju veikimo mechanizmas toks pats?

Abu blokuoja natrio kanalus todel mazina neurotransmisija ir stabilizuoja neuronu membranas. Is esmes abu stabdo ta neuromediatoriu audra, del kurios kyla maniskas elgesys, bet ju abieju profiliai skirias. Depakinas kelia GABA lygi, greiciausiai stabdydamas enzimo "GABA transaminase" veikla ir yra stiprus anti-manic'as. Lamotriginas turi unikalu veikima gliutamatui, stabdo jo skleidima, taip pat blokuoja N ir P/Q kalcio kanalus ir gerai veikia depresini elgesi. Tavo atveju gerai pamastyciau del depakino, nes jis gan stipriai apkrauna kepenis, tai gali kirstis su tavo kitais vaistais.
Parašė Graikas
biggie rašė:
Graikas rašė:Planuoju daktares prasyti vietoje depakine chrono paskirti Lamotriginum. Pastarasis svorio neaugina. Klausimas: ar ju veikimo mechanizmas toks pats?

Abu blokuoja natrio kanalus todel mazina neurotransmisija ir stabilizuoja neuronu membranas. Is esmes abu stabdo ta neuromediatoriu audra, del kurios kyla maniskas elgesys, bet ju abieju profiliai skirias. Depakinas kelia GABA lygi, greiciausiai stabdydamas enzimo "GABA transaminase" veikla ir yra stiprus anti-manic'as. Lamotriginas turi unikalu veikima gliutamatui, stabdo jo skleidima, taip pat blokuoja N ir P/Q kalcio kanalus ir gerai veikia depresini elgesi. Tavo atveju gerai pamastyciau del depakino, nes jis gan stipriai apkrauna kepenis, tai gali kirstis su tavo kitais vaistais.

Issamiau negali buti biggie :)
Parašė Mersas
biggie rašė:

Ar tiktu vietoj lyrikos gerti lamotrigina. Gydytojas siulo, nes lyrica nemigdo. Bet suprantu, kad sis vaistas tikrai neskirtas miegui
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:
biggie rašė:

Ar tiktu vietoj lyrikos gerti lamotrigina. Gydytojas siulo, nes lyrica nemigdo. Bet suprantu, kad sis vaistas tikrai neskirtas miegui

Lyrica tikrai daugiau slopina nei lamotriginas, man lamictalis net stimuliuojanti poveiki duoda. Kita vertus, lamotriginas geriau veikia nuotaika, tai vien pakelus depresija gali pagereti miegas. Per daug kintamuju psichofarmakologijoje, kad butu imanoma kazka tiksliai pasakyti, tenka bandyti ir ziureti kas gausis.