Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
feniksas rašė:kvetiapinas lb svelnus vaistas su palyginus mazai salutiniu, nepatinka man asmeniskai, kad per akys kerta jis nehujovai. geriau ji 2metus, td padariau pertrauka, jokio pripratimo nebuvo ir geriu 600mg kas yra nemazai, po pertraukos db vel 1metai kaip geriu non stop, lb neblogas sis vaistas - tinka viskam ir nerimui ir depresijai ir nemigai kam tik tai nori

Geriu dabar jį miegui. 50 mg. Bet gėriau po 400 mg xr. Esu trumparegė. Labai noriu sužinoti, kuo kvetiapinas kenkia akims? :oops:
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
KunigaikštisMyškinas rašė:
Man tai dabartinis minusas dėl quetiapino, kad be jo aš nemiegu. Geriu 600mg. Išgėriau alaus šian. kelias pintas ir bijau po to vaistus gert ir nemiegu blemba.

Man irgi būna, kad išgeriu alkoholio ir bijau gerti kvetiapiną miegui. Nors aš geriu 50 mg. Tada kyla klausimas, ką daryti...žinau, kad negerai maišyti alko su vaistais.
Vartotojo avataras
Parašė western
#405594 O negert alkoholio neiseina? Tiesus kelias melynos nosies link. Ir melyna nosis dar ne blogiausia, kas gali nuo jo nutikt.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
western rašė:O negert alkoholio neiseina? Tiesus kelias melynos nosies link. Ir melyna nosis dar ne blogiausia, kas gali nuo jo nutikt.

Na būna progų, juk nekasdien geria žmonės. Kiti gal ir kadien. Mano draugė pasakė man - žinai man vaistai neveikia tai pradėjau alkoholį gerti. Sako, kad padeda daug geriau. Ji juodoj depresijoj. Tikrai negalvoja apie ateitį.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#405600 Alkoholis tik apsvaigina, o ne padeda. Vaistai skirti bent jau kažkaip lipti iš tos nesąmonės, o alkoholis tik sudrumsčia sąmonę. Bet ne, negali spręsti už kitą žmogų... Tos išeities kiekvienas ieško pats :(
Vartotojo avataras
Parašė western
HappyAngel rašė:
western rašė:Na būna progų, juk nekasdien geria žmonės. Kiti gal ir kadien. Mano draugė pasakė man - žinai man vaistai neveikia tai pradėjau alkoholį gerti. Sako, kad padeda daug geriau. Ji juodoj depresijoj. Tikrai negalvoja apie ateitį.

Kai geri alkoholi, kalbos apie ateiti apskritai nebetenka prasmes. Tai yra tiesus suviai sau per kojas, kapituliacija ir degradacija greiciausiu imanomu tempu. Kazkada, koks 10m. atgal as irgi netycia gera menesi laiko kas vakara nekaltai Jack Daniels po simta grama ikaldavau, o po menesio jau ir akivaizdi priklausomybe issivyste, uzmigt nebeiseina ir siaip psichologine busena parejo ir labai staigiai, atsirado papildomos baimes, padidejes nerimas ir kitas meslas. Kad ir kaip xanax bekeiktu daktarai, taciau tau zymiai saugesnis vaistas ir veikia radikaliai skirtingai nei alkoholis. Jau keleta metu ji geriu, viskas labai stabilu, jokiu nukrypimu. Net sumazinau doze trigubai, be jokiu lomkiu, palaipsniui, visiskai nesunkiai. Nera didesnio brudo nei kasdieninis alkoholis, todel trumpink ji ir neieskok slieku asfalte, ka ten kokia drauge pakiedejo, nes stebuklu nebuna, deja.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#405606 Western, pritariu tau. Pati esu iš alkoholikų tėvų šeimos. Sesuo turi tam polinkį, aš ne. Nei rūkau, nei man alkoholis rūpi. Buvau ta pirmūnė mokykloj. Paskui studijos savo pečiais baigtos. Darbas. Išties geriančių neapkenčiau. Pykindavo žiūrint į juos. Juk norėjau atsiskirt nuo savo alkoholikų tėvų, to nematyt daugiau. Tik pvz darbe gimtadienio proga kai visi kelia šampano taurę juk nesinori pasirodyti įtartinai. Ypač, jei nenori, kad pradėtų klausinėti.
O dirbau pamenu pageriančiam kolektyve. Nors ir savijauta mano buvo geresnė, mažiau vaistų. Bet tai buvo pavieniai ar per metus 3 kartai. Niekad neturėjau priklausomybės alkoholiui ar vaistams (raminamiems). Bent jau ne fizinės.
Bet mečiau tą darbą.
Kitas dalykas yra ko žmogus nori iš gyvenimo. Jei nenori gyventi. Bijo žudytis, tada pasirenka pasyvų alkoholizmą. Pažįstu ir tokių, kurie su antidepresantu geria kasdien beveik.
Draugė kalba pastoviai apie suicidą, kad viskas išbandyta ir jai negerėja. Aš jau nežinau, ką patarti. Kasdien tos baisios jos minys buvo kai negėrė alkoholio. Vaistai nepadėjo, nei clonazepamas, nei 600 mg kvetiapino.
Man asmeniškai xanax yra brudas. Netinka man. Žiauriai kelia agresiją. Beje pastebėjau, kad ne tik man. Tai geriau geriu bromazepamą ar diazapamą. Bet ir jie man nepadeda. Kas liečia savijautą, tai rudenį kol adaptuojuos labai blogai. Geriu antidepresantus ir gal tik bupropionas neduoda į apatiją kristi. Bet jei paklaustumei, ar ir aš nenoriu gyventi? Atsakymas teigiamas. Nėra tikslo ir motyvacijos. Tik artimųjų gaila. Tai jie ir laiko. Na tikiuos pagerės.
Vartotojo avataras
Parašė western
#405607 Gyvenimas del artimuju ir yra motyvacija konkreciu siuo atveju. Bet sau pasistenkim padet, o ne isradinet dviracius, kad alkoholis yra iseitis. Nenoriu rasinet beletristikos, kaip daktarai megsta sakyt.. susirask sau malonia veikla ir panasiai, bet bent jau neisdarinekim tokiu dalyku, kurie yra akivaizdus neigiami, kaip pvz badytis svirkstais sau i vena heroina ir sakyt "padeda". O kad drauge lipa i pekla septinmyliais zingsniais, tai deja, cia faktas. Ir is jos islipt bus labai labai sunku - irgi faktas. Tad jei gyvenam, tai vadovaukimes bent jau kazkokia elementaria logika,nes siuo konkreciu atveju negalima nieko kaltint, kaip tik savo durnuma ir naivuma.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#405609 Hmmm. Bet kaip tada, jei žmogus nusižudo? Ne iš durnumo. nes yra sąmoningas. Mačiau labai sunkių depresijos formų. Ir terapijos nepadės. Žmogus pats nenori gyventi. Todėl taip rėžti į akis aš savo draugei negalėčiau. Paskui neduokdie sąžinė užgraužtų. Kalba eina apie norinčius negyventi. Jiems viskas vienodai. O kodėl nenori gyventi - iš nenusakomos vidinės kančios.
Ir ką tada...Aj žodžiu...Kiek žmonių tiek nuomonių.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#405612 Tu negali nuspręsti už draugę. Gal tai netgi savotiškas savižudybės būdas. Skamba ciniškai, bet aš įsivaizduoju, kaip tau pačiai sunku klausytis apie tuos suicidus. Nes ir aš kartais čia rašinėdama jaučiu kaip protas maišosi. Tada atsitrauki, bent kiek atsigauni ir rašai toliau.

Aš buvau pasiekusi tą būseną, kai jau buvo vienodai tie artimieji, bet į pasaulį keliavo sūnėnas ir dukterėčios. Ir nenorėjau, kad jų istorijoje būti kažkas, kas leistų galvoti, kad jie yra silpnesni, kad tai jų genuose...

Kartais pagalvoju, kad tai yra tokia sunki ta kasdienė kova. Kai geraisiais laikais gali stengtis išnaudoti laiką, o blogaisiais - tiesiog jį ištverti...
Parašė feniksas
#405669 geriau 3metus prailginto veikimo kvetiapina, buvo db bedu su nemiga dideliu, tai pakeite i paprasta kvetiapina ir kas keisciausia, paprastas tikrai praktiskai geriau veikia, geriau migdo
Vartotojo avataras
Parašė biggie
feniksas rašė:geriau 3metus prailginto veikimo kvetiapina, buvo db bedu su nemiga dideliu, tai pakeite i paprasta kvetiapina ir kas keisciausia, paprastas tikrai praktiskai geriau veikia, geriau migdo

paprastas quetiapinas savo didziausia koncentracija pasiekia per valanda, kai XR'as kazkur per 3-4, tai tuom paprastas geriau. Kita vertus, reiketu stebeti, ar kitos dienos antroje puseje neprasiverzia nemalonus simptomai, nes paprasto D2 okupacija per 24 valandas buna praktiskai nuline, XR'as dar kazkiek islaiko. Beje, paprastas quetiapinas dazniau naudojamas mazesnemis dozemis, ~400mg paprasto ir ~600mg XR'o poveikis panasus.
Parašė Mersas
biggie rašė:
feniksas rašė:geriau 3metus prailginto veikimo kvetiapina, buvo db bedu su nemiga dideliu, tai pakeite i paprasta kvetiapina ir kas keisciausia, paprastas tikrai praktiskai geriau veikia, geriau migdo

paprastas quetiapinas savo didziausia koncentracija pasiekia per valanda, kai XR'as kazkur per 3-4, tai tuom paprastas geriau. Kita vertus, reiketu stebeti, ar kitos dienos antroje puseje neprasiverzia nemalonus simptomai, nes paprasto D2 okupacija per 24 valandas buna praktiskai nuline, XR'as dar kazkiek islaiko. Beje, paprastas quetiapinas dazniau naudojamas mazesnemis dozemis, ~400mg paprasto ir ~600mg XR'o poveikis panasus.

Kaip diena jauciates nuo kvetepino? Man numazino pulsa ir labai dusina diena, nors geriau tik 25
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:
biggie rašė:

Kaip diena jauciates nuo kvetepino? Man numazino pulsa ir labai dusina diena, nors geriau tik 25

tas "tik" nelabai cia tinka, nes 25mg mazdaug ta ir turi daryti. Negaliu garantuoti, nes negeres mazo kiekio, bet 25mg gali tiek pat slopinti kiek ir 600mg