Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Rola Balčiūtė rašė:Negi niekas nenaudojo, ar aš nerandu. Jei, ka, tai sorry, sunkis darbas buvo net parašyt :D

Naudojes
Parašė ciaupas
#406114 Sorry kad kapstausi po senas temas, bet mam idomu ar teko kam nors vartot nortriptilina men ir ilgiau. Kokie buvo pojuciai prdzioje ir paskui. Kazkodel toks vaizdas susidaro, kad amitriptilinas daug kartu populiaresnis, sis lieka nuosalyje. Ar jis neveiksmingas, ar salutiniai zveriski, kas ten su juo ne taip. Amitriptilinas isgyde daug mano pazistamu, o apie nortriptilina girdi pirma karta. Gal pas mane info klaidinga.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:Sorry kad kapstausi po senas temas, bet mam idomu ar teko kam nors vartot nortriptilina men ir ilgiau. Kokie buvo pojuciai prdzioje ir paskui. Kazkodel toks vaizdas susidaro, kad amitriptilinas daug kartu populiaresnis, sis lieka nuosalyje. Ar jis neveiksmingas, ar salutiniai zveriski, kas ten su juo ne taip. Amitriptilinas isgyde daug mano pazistamu, o apie nortriptilina girdi pirma karta. Gal pas mane info klaidinga.

Gerdamas amitriptilina gauni ir nortriptilina, nes taip jis skaidos. Tiesiog amitriptilinas turi SSRI veikima, o nortripo veikimas pagrinde NRI. Nepamenu kiek menesiu ji geriau, bet kombinavau 300mg venlafaxine + 75mg nortriptyline - energijos prasme gal ir nieko, bet stiprus noradrenerginis poveikis truputi stoga rove, tai grizau prie mirtazapino.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:O kaip pasireiskia tas noradrenalinis poveikis?

Trumpu laikotarpiu gali sustipreti nerimas, gali islysti pyktis, prakaitas, padidejes kraujospudis, bet nusireguliuoja poto beta adrenerginiai receptoriai ir sitie dalykai susitvarko. Is esmes noradrenalinas tai smegenu budrumo neuromediatorius, aktyvuoja streso asi, gerina demesi ir varomaja jega. Tiesa, kaip ir sakiau, nortriptilinas yra triciklis, todel papildomai blokuoja nepageidaujamus kelis receptorius, del kuriu vaistas paprasciausiai gali buti netoleruotinas.
Parašė ciaupas
#406127 Lyginant venlafaxina su nortipu kurio veikimas noradrenalino receptoriams stipresnis?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:Lyginant venlafaxina su nortipu kurio veikimas noradrenalino receptoriams stipresnis?

nortriptilino