Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:O tarkim nortriptilina jungti su bupropionu nenurautu stogo?

bupropionas keltu nortriptilino koncentracija, o jis didelese koncentracijose toksiskas. Galima, aisku, nevirsyti 75mg, bet gali rauti stoga, kaip tu sakai, ir buti stiprus salutiniai. Kai vaistai itakoja vienas kito metabolizma, sunku isvis ka nors prognozuoti
Vartotojo avataras
Parašė tostancelis
biggie rašė:
Nesuprastas rašė:biggie, o tokia kombinacija galima 20 mg escitalopram ir 25 mg amitryptiline?

nortriptylinas yra amitryptilino metabolitas, labiau selektyvus nri, nei sri ir turintis mazesni veikima mano minetiems receptoriams. Amitriptylinas turetu buti kaip ir SNRI, o SSRI+SNRI nesimaiso, nebent gal kokiam OCD, kuris reikalauja daugiau SSRI veikimo, bet tokiu atveju dazniau imamamas vienas clomipraminas. Escitalopram+nortriptyline butu daug labiau logiska, be to escitalopramas neturi itakos nortiptylino koncentracijai (tricikliai toksiski perdozavus) todel galima butu push'int nortripa iki 150mg, jei poreikis butu.

biggie, tu gal gydytoju psichiatru dirbi? Pats baisiausias dalykas yra daryti įtaką sergantiems žmonėms. Nejaugi tu pats nejauti, kad vietoje to, kad žmonės eitų konsultuotis su savo psichiatru, tu atsakai į visus psichiatrinius klausimus?

Tai ką, žmonės nuėję pas psichiatrą pasakys ką galvoja, kokius vaistus nutarė pasiimti, o gydytojas paklaus iš kur jūs ištraukėt? Atsakys biggie sakė :D :D :D Ir galiausiai, klausimas, ar jis baigęs medicinos mokslus. Nu ne. Tema baigta :) Nesuprantu kodėl dar tavęs neužbanino.
Parašė feniksas
#406066 tostancelis, atsigauk truputi, priciom biggie banint, lankiausi daugiau nei pas 5 psichiatrus ir po ne viena karta, ir kartais padiskutuoajm apie vaistus ir t.t tai ka galiu pasakyt, jog biggie daugiau info zino nei 70proc psichiatru, diplomas ir medicininis issilavinimas dar ne viskas. cia tas pats kas diskutuoti apie skiepus, ir tureti begale geru argumentu pries skiepus, apie juos buti daug apsiskaicius ir pan, taciau irgi netureti medicininio issilavinimo
Vartotojo avataras
Parašė emar
#406067 nu atsiprašau, bet prieš skiepus "geri" argumentai tikrai ne visada pagrįsti. O su kita info sutinku.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#406068 As tik isdestau teorijos, kiek zinau, zmones tada patys tariasi su psichiatrais ka daryt praktikoje. Esu as ban'a cia gaves ne viena, nuo to laiko nieko niekam nesiulau, tik atsakau i klausima arba nukreipiu pati zmogu pasiskaityt.
Parašė Mersas
#406071 Labai gerai, kad yra su kuo padiskutuoti irkas supranta toje chemijoje. Deja gydytojai ir nezino kam kas kaip suveiks. Tik bandymo budu gali pririnkt vaistus.
Parašė Graikas
tostancelis rašė:
biggie rašė:
Nesuprastas rašė:biggie, o tokia kombinacija galima 20 mg escitalopram ir 25 mg amitryptiline?

nortriptylinas yra amitryptilino metabolitas, labiau selektyvus nri, nei sri ir turintis mazesni veikima mano minetiems receptoriams. Amitriptylinas turetu buti kaip ir SNRI, o SSRI+SNRI nesimaiso, nebent gal kokiam OCD, kuris reikalauja daugiau SSRI veikimo, bet tokiu atveju dazniau imamamas vienas clomipraminas. Escitalopram+nortriptyline butu daug labiau logiska, be to escitalopramas neturi itakos nortiptylino koncentracijai (tricikliai toksiski perdozavus) todel galima butu push'int nortripa iki 150mg, jei poreikis butu.

biggie, tu gal gydytoju psichiatru dirbi? Pats baisiausias dalykas yra daryti įtaką sergantiems žmonėms. Nejaugi tu pats nejauti, kad vietoje to, kad žmonės eitų konsultuotis su savo psichiatru, tu atsakai į visus psichiatrinius klausimus?

Tai ką, žmonės nuėję pas psichiatrą pasakys ką galvoja, kokius vaistus nutarė pasiimti, o gydytojas paklaus iš kur jūs ištraukėt? Atsakys biggie sakė :D :D :D Ir galiausiai, klausimas, ar jis baigęs medicinos mokslus. Nu ne. Tema baigta :) Nesuprantu kodėl dar tavęs neužbanino.

Verciau padekotum zmogui,jog dalinasi informacija.
Parašė Graikas
#406203 Pasidalinkite info,kokiomis vaistu kombinacijomis ar vienu vaistu kovodavote pries mieguistuma. Ivedant nauja vaista lyg ir pagereja,tai yra atsiranda budrumas,zvalumas,energijos ir po kiek laiko ir vel viskas is pradziu.Mieguistumas stipriai isreikstas dienos metu.Net knyga turiu skaityti vaiksciodamas,kad neuzmigciau.Kol darau aktyvia veikla,tai viskas gerai,bet tik ramesne veikla,tuoj akys merkiasi.
Dabartine opcija mano atveju kelti vartioxetine iki 20mg arba vartioxetine + bupropionum.
P.s modafinilas,kazkodel,pasidare maziau efektyvus.
Parašė Tuštuma
Graikas rašė:Pasidalinkite info,kokiomis vaistu kombinacijomis ar vienu vaistu kovodavote pries mieguistuma. Ivedant nauja vaista lyg ir pagereja,tai yra atsiranda budrumas,zvalumas,energijos ir po kiek laiko ir vel viskas is pradziu.Mieguistumas stipriai isreikstas dienos metu.Net knyga turiu skaityti vaiksciodamas,kad neuzmigciau.Kol darau aktyvia veikla,tai viskas gerai,bet tik ramesne veikla,tuoj akys merkiasi.
Dabartine opcija mano atveju kelti vartioxetine iki 20mg arba vartioxetine + bupropionum.

Man atrodo, kad gal tiesiog valdoxano ir mirtazapino per daug, gal kažkurio iš jų atsisakyti reikia. Nes pvz aš geriu valdoxaną kiekvieną dieną, o mirtazapiną tik tada kai sunkiau užmigti ir tada būna nuo jo mieguistumas kitą dieną. Jeigu aš juos abu kiekvieną dieną gerčiau ir kai miegas geresnis, manau, irgi nekas būtų.
Parašė ciaupas
#406206 Man yra panasiai, tik dar plius apatija, nenorejimas nieko veikti ir pan. Prasysiu gydytojos kad prie bupropiono jungtu dar koki venlafaxina ar nortriptilina. Siaip tai pasirinkimas cia mazas tokioj situacijoj. Metilfenidatu ar atomoxetino be sansu gauti...
Parašė Graikas
Tuštuma rašė:
Graikas rašė:Pasidalinkite info,kokiomis vaistu kombinacijomis ar vienu vaistu kovodavote pries mieguistuma. Ivedant nauja vaista lyg ir pagereja,tai yra atsiranda budrumas,zvalumas,energijos ir po kiek laiko ir vel viskas is pradziu.Mieguistumas stipriai isreikstas dienos metu.Net knyga turiu skaityti vaiksciodamas,kad neuzmigciau.Kol darau aktyvia veikla,tai viskas gerai,bet tik ramesne veikla,tuoj akys merkiasi.

Man atrodo, kad gal tiesiog valdoxano ir mirtazapino per daug, gal kažkurio iš jų atsisakyti reikia. Nes pvz aš geriu valdoxaną kiekvieną dieną, o mirtazapiną tik tada kai sunkiau užmigti ir tada būna nuo jo mieguistumas kitą dieną. Jeigu aš juos abu kiekvieną dieną gerčiau ir kai miegas geresnis, manau, irgi nekas būtų.

Mirtazapino jau nebegeriu,nes susitvarke miegas. Liko valdoxan,brintelix,abilify ir modafinilas bei noopeptas pagal poreiki.
Parašė Graikas
ciaupas rašė:Man yra panasiai, tik dar plius apatija, nenorejimas nieko veikti ir pan. Prasysiu gydytojos kad prie bupropiono jungtu dar koki venlafaxina ar nortriptilina. Siaip tai pasirinkimas cia mazas tokioj situacijoj. Metilfenidatu ar atomoxetino be sansu gauti...

Metilfenidatas,tai amfetamino hidrochloridas? Ar kazka maisau?