Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#406636 Sveiki,

Taip jau gavosi, kad mano zoloft nebeveikia man. Reikia kažko naujo ieškoti bipolinei depresijai.. :/

Esu pasimetęs tarp gydymo. Reikia, kad veiktų ir depresiją, ir nerimą ir suteiktų motyvacijos, energijos.

Escitalopram, venlafaksinas, bupropionas ar paroksetinas?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#406646 O nebandei zolofto dozes kelti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Gydytoją prieš, nes nori laukti dar 1-2 mėn jeigu suveiktų

Jei neveikia zoloftas, kazkaip nesitiki, kad kitas SSRI labai labai stebuklus parodys. Zolofto terapine doze 50-200mg, padidinus doze gal ir verta butu laukti, bet jei nesuveike per menesi minimali, nelabai kas pasikeis
Parašė Necrocowboy
biggie rašė:
signs rašė:Gydytoją prieš, nes nori laukti dar 1-2 mėn jeigu suveiktų

Jei neveikia zoloftas, kazkaip nesitiki, kad kitas SSRI labai labai stebuklus parodys. Zolofto terapine doze 50-200mg, padidinus doze gal ir verta butu laukti, bet jei nesuveike per menesi minimali, nelabai kas pasikeis

Asmeniskai, Zoloftas visai neveike, o vat Escitalopramas suveike, ir gerai.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#406653 Manau, kad suveiktų. Prisimenu ir pirmąkart naudojant zoloftą buvo gerai, bet jo pilnas efektas pasireiškė po 2 mėn.

Tik šįkart aš nelinkęs laukti, svarstau Wellbutrin. Domėjausi, kad bipoliniam sutrikimui jis labai gerai veikia
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Manau, kad suveiktų. Prisimenu ir pirmąkart naudojant zoloftą buvo gerai, bet jo pilnas efektas pasireiškė po 2 mėn.

Tik šįkart aš nelinkęs laukti, svarstau Wellbutrin. Domėjausi, kad bipoliniam sutrikimui jis labai gerai veikia

bupropionas turi sumazinta rizika manijai, tai nebutu visai nelogiskas zingsnis pabandyti, juolab kad SSRI neduoda norimo efekto ir, galimai, depresija reaguos i kitoki nei SSRI veikimo mechanizma
Vartotojo avataras
Parašė signs
biggie rašė:
signs rašė:Manau, kad suveiktų. Prisimenu ir pirmąkart naudojant zoloftą buvo gerai, bet jo pilnas efektas pasireiškė po 2 mėn.

bupropionas turi sumazinta rizika manijai, tai nebutu visai nelogiskas zingsnis pabandyti, juolab kad SSRI neduoda norimo efekto ir, galimai, depresija reaguos i kitoki nei SSRI veikimo mechanizma

O kaip duloxetinas? Man reikia kažko kas ir nerimą nuimtų. Pagal darytis tyrimus, buvo įrodyta kad jis vienas greičiausiai veikiančių AD iš senesnės kartos. Apie eskatime ir kitus nebekalbu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:
biggie rašė:

O kaip duloxetinas? Man reikia kažko kas ir nerimą nuimtų. Pagal darytis tyrimus, buvo įrodyta kad jis vienas greičiausiai veikiančių AD iš senesnės kartos. Apie eskatime ir kitus nebekalbu

Greiciausiai suveikia antidepresantai, turintys taip vadinama "low protein binding", lietuviskai - kabinimasi prie organizmo proteinu. Tai venlafaxinas ar bupropionas turetu teoriskai greiciau suveikt nei like, nors escitalopramas irgi greit suveikia, nes turi unikalu veikima serotonino transportuotojui.

Kad ir kokia teorija, reiktu daryti klasikini menesio laukima pries vertinant ar veikia. Man duloxetinas nelabai patiko, bet nerima jis veikia gerai, man pasirode panasus i paroxetina tik su mazesniais salutiniais.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#406678 O galiu paklausti, ar tu vartoji litį? Aš geriu 1350 mg, ir koncentracija lygi 0.6. Norma 0.6 - 1.2. Tai bandysiu dar pasikelti 450mg, arba kardinaliai keisti į prailginti veikimo.

O su AD, mane tuo pačiu kamuoja nerimas ir socialinis nerimas. Tai manau pasirinkime yra paroxetinas, escitalopram aš arba venlafaksinas. SSRI bandžiau, manau reikia pabandyti venlafaksiną, dar kitas geras variantas, amitriptilinas