Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#406974 Nuo šiandien ir aš pradėjau vartoti Cipralex :) nuo kokios dozės pradėjote ir maždaug kiek laiko praėjo kol pajutote efektą nerimui?
Vartotojo avataras
Parašė lba
#406977 3 mėnesius gėriau po 10 mg. Maždaug po 2 mėn. vartojimo šiek tiek nerimą nuėmė. Dabar po 20 mg geriu, bet stebuklų nejaučiu.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#406979 Pradėjau tai nuo ketvirčio tabletės ir t.t iki 10 mg, po kurio laiko teko kelti iki 15, nes mačiau, kad "trūksta". Daugiau ir nebeteko kelti.
Parašė tamsumos
signs rašė:Nuo šiandien ir aš pradėjau vartoti Cipralex :) nuo kokios dozės pradėjote ir maždaug kiek laiko praėjo kol pajutote efektą nerimui?

pradėjau nuo 10 mg, po kurio laiko kai pablogėjo gėriau 20 mg, bet nieko nepakeitė, tai grįžau prie 10 mg. nerimo man šis vaistas neveikia, fluanxolis viską sutvarko.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#406984 10mg ir tiek, nebuna stebuklu nei nuo maziau, nei nuo daugiau
Vartotojo avataras
Parašė signs
#406989 Ačiū už atsakymus. Individualiai veikia, bet prisimenu ir nuo 5mg šioks toks poveikis buvo. Šįkart pradėjau iškart nuo 10 mg, kol kas šalutinių poveikių nejaučiu. Dar prirašė relaniumo kad nerimą suvaldyti, nes kažkas žiauraus buvo pastarąsias dienas, galvojom į priimamąjį važiuosim
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407013 Padekit susigaudyti, nes nesuprantu. Šiaip geras dalykas atsitiko, kad vartojant 4 diena cipralex jaučiuosi aktyvesnis, labiau bendraujantis. Iš ryto nebebuvo tokios didelis prokastrinacijos. Tik nesuprantu, ar aš link hipomanijos einu, ar čia taip greit pradėjo veikti vaistas
Vartotojo avataras
Parašė emar
#407014 čia jau pačiam teks stebėti. Nes kiek skaičiau aprašyme, tai yra toks polinkis. O kaip tau pasireiškia hipomanija?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#407015 Escitalopramas siaip greit suveikia, greiciausiai jau pajautei veikima. Cipralexas turi papildoma poveiki serotoninui alosteriniuose receptoriuose, pats iki galo negaliu suprasti kaip jis tai daro, bet neatmesciau, kad poveikis gali buti ir dopaminerginis. Greiciausiai del to jis veikia sunkias depresijos formas geriau nei like SSRI
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407016 Šiaip hipomanija pasireiškia neramumu, negalėju nusedėti vietoje, labai greita kalba, minčių spiečiumi, labai dideliu aktyvumu, noru bendrauti, bendraujant vis pertrauki kitus, didelis seksualinis potraukis, gali būti padidėjęs nerimas, ar kaip tik sumažėjęs, miego nesinorėti ir panašiai. Kartais simptomai labai panašūs į manijos, tačiau jie ne tokie ūmūs.

Bet ką išvardinau, man iki to toli gražu, teks stebėti dar.

Aš ir manau, kad pajaučiau veikimą, tik labai jau keista, kad pasijuto pirmieji pagerėjimai tokie, nes su ankstesniais SSRI nejutau. Pajutai netgi tai, kad negatyvios mintys nebelenda taip į galvą ir neprisigalvoju katastrofiškų scenarijų. Jei toks veikimas - I LOVE IT. Žiūrim kas toliau
Parašė ernis020
#408311 Sveiki, prieš du mėnesius paskyrė Cipralex. Kadangi prieš tai paskirtas Coaxil neveikė nei trupučio, gėriau kaip vitaminus. Prieš gerą pusmetį gėriau Arketis, tačiau nuo jo pradėjo labai augti svoris.
Cipralex liepė pirmas 3 dienas gerti po 5 mg po to pakelti iki 10 mg. Reikalui esant dar po poros savaičių iki 15 mg bet ne daugiau. Skirtumo tarp 10 ir 15 mg beveik nejaučiu, bet pastebėjau, kad lyg ir atmintis šlubuoja, ilgai reikia mąstyti atrodo paprastus dalykus. Nerimą ir blogas mintis jis man labai gerai veikia, tačiau paskutiniu metu pradėjo skaudėti skrandį ir žarnyną. Kartais užeina kažkoks šleikštulys ar tai pykinimas, tada ir valgyti nesinori. Ar tai galėtu butu nuo galbūt per didelės dozės?
Parašė LIGITUKAS123
#408583 Sveiki, po gimdymo 2009m. prasidėjo negalavimai stiprūs širdies skausmai, oro trūkumas, nerimas, galvos svaigimas, įkyrios mintys. viską ištyrė kol galų gale nuvykau pas psichologą, po to pas psichiatrę ir išrašė Paroxetin 20mg po jo viskas pasitaisė, buvau sveika, žvali. Tik priaugau apie 10kg. Kol sugalvojau nutraukt su neurologo pagalba apie 2014m. Bet pavyko tik 6 mėn. , viskas grįžo vėl tie patys simptomai , svoris nukrito kiek visada sverdavau. vairuot nebegalėjau buvo užėjęs toks priepolis viską nutirpo širdies skausmai baisu greitoji atvažiavo suleido vaistų, aprimau ir vyras parvairavo. Nuo tada vėl grįžau prie Paroxetino 20mg. Pastojau 2016m gavau nutraukt paroxetiną jaučiausi gerai vėl 6mėn. po to liepė gert paroxetino po 10mg. Gimė sūnus 2017m. Maitinau ir nebevartojau paroksetino. Bet tai tęsėsi irgi apie 6mėn. bet kentėjau taip norėjau maitinti savo mažylį mažylį išmaitinau iki 1.1 mėn. Kol nebeištvėriau skausmo širdies, nerimo, įkyrių minčių. Vėl svoris +10kg. Svarbu jaučiausi gerai. Bet va 2019 gruodi vėl prasidėjo negerumai gydytoja nutarė pakeisti į Escitolapramą 10mg bus Xanax būtinu atveju. Atrodė neblogai, bet va 3savaitės vėl prasidėjo negalavimai baisu sunku apsakyt koks širdies skausmas, oro trūkumas, prakaitavimas, svoris taip pat laikosi + 10, įkyrios mintys. Gydytoja padidino dar per piet 10mg gert plius xanax prireikus, bet kad jo reikia kiekviena dieną, geriu savaitę papildomą10mg nieko liepė laukt dar savaitę tada žiūrės jei nepraeis grįšti prie paroksetino...net nebežinau ką galvoti kaip dabar jaučiuosi yra baisu negaliu dirbti, jaudintis. Tik galvoju kada tai baigsis kad pritaikytu vaistus