Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#407477 Puikus vaistas nuo manijos ar hipomanijos, net jei terapinės koncentracijos nesieki. Nuima suicidines mintis, sustabilizuoja.
Tačiau teko keisti, nes mano pagrindinė problema greita nuotaikų kaita, maišytos būsenos ir pastovus depresijos epizodai. Lamictal geriau juos tvarko.

Beje, man reikia itin aukštų dozių, kad koncentraciją reikiamą pasiekti. Milžiniška dozė = didesni šalutiniai poveikiai
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#407487 Gerai sutvarko nuotaikų kaitas, bet reik sekti skydliaukės veiklą. Man litis visiškai išderinęs skydliaukės veiklą buvo. Teko nuimti litį, nes TTH tyrimai šokinėjo ir L-thyroxine vaistais negalėjom sunormalizuoti būklės.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
signs rašė:
Crazy rašė:atsargiai, su liciu negalima kolos, prisizaidziau :bloga

Kas buvo? :o

koncentracija nezmoniskai mazina, per savaite nuo 0.4 iki 0.28 :bloga
Vartotojo avataras
Parašė signs
Crazy rašė:
signs rašė:
Crazy rašė:atsargiai, su liciu negalima kolos, prisizaidziau :bloga

Kas buvo? :o

koncentracija nezmoniskai mazina, per savaite nuo 0.4 iki 0.28 :bloga

Kaip įdomiai :bloga man nuolat būdavo maža. Nu kiek skaičiausi, kad koncentracija gali mažėti/didėti priklausomai kiek geri vandens ir vartoji druskos. Ir psichiatrė tą patvirtino.

Bet žinok nekažką su taaza koncetracija. Pas mane nuolat 0.5-0.6 būdavo, tai jokio efekto nejusdavau. Dabar va, nebevartoju ličio ir nepasakyčiau, kad blogiau yra. Privati psichiatrė sakė, kad pajusti efektą reikia išspausti 0.7-0.8 minimum
Parašė AuksinisVejas
#414717 Kas kiek laiko reikia tikrintis kraują vartojant litį? Ar daug yra produktų, kuriu negalima valgyt su juo? O gal yra panašua vaistas, galintis pakeisti litį, kas nereiktų kraujonti tikrintis? Labai aš ko nwnoriu gert, bet man planuoja iždėti. Bijau :bloga
Vartotojo avataras
Parašė signs
#414718 Aš kas 3 mėn tikrinausi. Litais man nelabai padėjo. Pas mane bipolio greitį ciklai yra, ne standartinis bipolis. Tai jis tam netinkamas. O standartiniam bipoliui taip.

Mane jis laikydavo depresijoje be hipomanijų, nuolatos. Prisimenu gydytojas sakė susitaikyt, nes visad taip ir būsiu. Nu ir ką, būčiau juo patikėjęs, nebūčiau žymiai geresnes būklės dabar :) litais tikrai ne man, toksiškas labai.

Privalai gerti daug vandens ir riboti druskos kiekį mityboje. Priešingai darant, ličio koncentracija gali pakilti iki pavojingos ribos. Atsargiai :)

Lamictal daug geresnis, jei kamuoja cikliškumas epizodų ir dažna depresija
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
AuksinisVejas rašė:Kas kiek laiko reikia tikrintis kraują vartojant litį? Ar daug yra produktų, kuriu negalima valgyt su juo? O gal yra panašua vaistas, galintis pakeisti litį, kas nereiktų kraujonti tikrintis? Labai aš ko nwnoriu gert, bet man planuoja iždėti. Bijau :bloga

Is pradziu kas savaite, tada kas dvi. Kai nusistovi koncentracija kraujyje - kas 3men reciausiai.

Valgyt negalima tik kaip ir su antidepresantais, greipfruktu sulciu.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414723 O del alternatyvu, tai valproatai panasiausi turbut. Irgi gana stiprus anti-maniniai agentai. Bet nuo depresijos, suicidiniu minciu nepadeda - litis padeda. Tad jeigu labiausiai dominuoja manijos - verta pabandyt valproatus.

Siaip litis geras vaistas bipoliniui.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#414725 Geras, bet manijoms. Plius, senas vaistas. Minusas, kad yra senas ir turi daug šalutinių ir rimtų. Vartojant reiks darytis kraujo tyrimus ir tikrinti koncentraciją. Ta aš dariau. Jei ne vartosi pakankamai skysčių, tai koncentracija gali stipriai pakilti. Rečiau būna, bet apsinuodijimas galimas. Aš buvau beveik prie to priėjęs, bet nebevartoju jo :) ne vien mano patirtis, o sakau, ką girdėjau iš konsultacijos su profesorė.

Valprotai, divalproexas, geri manijoms ir greitam cikliskumui, ir seniokas, bet jau geresnis variantas nei litis, ir kainos atžvilgiu :)

Gerdavau 3 x 450mg licio.

Labiausiai pripažįstu Lamictal, kadangi naujausias vaistas, ir saugesnis nei du minėti aukščiau. BET lamictal skirtas depresinems būklėms ir esant greitesniam cikliškumui. Geriu prie jo 200mg sertralino (maks) dozę, ir keista kad nėra hipomanijos :)

Reikia konsultuotis tau. Nuo ligos pobūdžio priklauso kas labiau tiktų. Jei grynos manijos ir sunki depresija, tai valprotai/litis. Greitas cikliskumas tai lamictal/valproatas. Jei depresine faze tai lamictal.

Man skyrė, nes man trumpos hipomanijos, o depresijos būdavo. Dienos ar kelių dienų sokinedavo fazes, tai labai isvargindavo
Vartotojo avataras
Parašė signs
#414726 Litis taip, užblokuoja suicidines mintis, pats tą jutau :) tik esmė tame, kad suicidiškumas yra ūmi būsena, eina ir prie depresijų, bet nebūtinai - litis neskirtas depresijai
Parašė AuksinisVejas
#414727 Aš sergu sunkia depresija, vartoju daug vaistų, dabar man siūlo pridėti litį. Manijų neturiu. Bet baisiai man tas vaistas skamba, ta kraują tikrintis.. :( nors man gydytojas sakė, kad tik pradžioj tikrins dažnai, o poto las puse metų..
Vartotojo avataras
Parašė signs
#414730 Tiesa sakė jis. Tikiuosi jis neduos tokios dozės kaip manijai? Nes tai būtų visai nelogiška. Visai. Kiek žinau is gydytojų, iš patirties, depresijai nuotaikos stabilizatoriai skiriami mažomis dozėmis, nes tai ne sizoafektinis ir ne bipolinis, juolab ne manija
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414736 Liciu augmentuojami antidepresantai, nes litis irgi kelia seratonina. Dozes mazesnes nei bipoliniui, todel vargubau ar pasieks toksiškumo lygi. Nera pagrindo bijoti.