Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#407700 Kiekvienas atvejis individualus. Pas mane 2 tipo bipolinis. Pastovi depresija su retais hipomanijos epizodais. Patiriant stresą nuotaikos keičiasi dienų bėgyje, taip pat būna depresijos+hipomanijos epizodų kas man kiek baisu yra. Tačiau dabar be ličio stabilesnis jaučiuosi, Lamictal jau pradeda veikti į teigiamą pusę :)

Pradėjau vartoti Effexor, 75mg pradžiai, po 2 savaičių žiūrėsim, ar kelti, ar ne. Įdomu kaip veiks mane, nes norisi sumažinti nerimą, priepuolius, palengvinti slogią nuotaiką ir emergingumą padidinti
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407735 2 diena ir jaučiu ryškų nerimo sumažėjimą. Nekamuoja nerimo fiziniai simptomai, nei panikos atakos. Tačiau norėtųsi didesnio aktyvi o, nes geriu tik 75mg
Parašė Graikas
signs rašė:2 diena ir jaučiu ryškų nerimo sumažėjimą. Nekamuoja nerimo fiziniai simptomai, nei panikos atakos. Tačiau norėtųsi didesnio aktyvi o, nes geriu tik 75mg

Prie stimuliantu nesi priprates?
Parašė Graikas
#407741 As esu iprates prie stimuliantu (ne narkotiku). Todel noriu buti visuomet aktyvus (kas praktiskai nera imanoma). Noriu kad vaistai mane aktyvinti,jog nereiktu gerti stimuliantu,bet vis tiek be ju niekaip. Jei nesi priprates prie stimsu,pabandyk pradziai kavos puodeli,pradziai silpnos. Rausvoji radiole (adaptogenas) duoda geru rezultatu energijos,nuotaikos pakelime. Veliau isivaziuos venlafaxinum (prie didesnes dozes) ir nereikes kazko papildomai. Bet jei taves nevargina apatija,turi jegu nuveikti kasdienius darbus,tai tau net ir stimsu nereikia.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407742 Ties kokiomis dozėmis venlafaxine stimuliuoja?

Ačiū už atsakymą. Už 2 sav padiskutuosiu su psichiatre, kad man reikia stimuliuojančių poveikio. Dabar yra taip, kad pasyvi depresija ir dar effexor duoda nuovargio. Tačiau jis sutvarkė mano nerimą. Jau 4 diena negeriu Tranxene ir nejaučiu visiškai jokio nerimo :da
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Ties kokiomis dozėmis venlafaxine stimuliuoja?

Ačiū už atsakymą. Už 2 sav padiskutuosiu su psichiatre, kad man reikia stimuliuojančių poveikio. Dabar yra taip, kad pasyvi depresija ir dar effexor duoda nuovargio. Tačiau jis sutvarkė mano nerimą. Jau 4 diena negeriu Tranxene ir nejaučiu visiškai jokio nerimo :da

150mg jau duoda kazkoki noradrenergini poveiki. Kadangi serotonino pompa praktiskai prisotinta buna ties 75mg, tai keliant doze okupuojama vis daugiau noradrenalino pompos, dar didesnese dozese venlafaxinas turi ir silpna dopaminergini veikima.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407751 Hmm kaži užtektų 150mg dėl aktyvuojančio poveikio. Aišku dar anksti sakyti, nes reikia laiko kol AD pradės veikti depresiją
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#407761 As pradeciau is karto nuo 150mg, jei SSRI neveike.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407767 Matai, dabar reikia išlaukti balandžio 1,nes tada reiks psichiatrei skambintis, bet manau ji pakels iki 150 mg. Dėl to man ir išrašė 14d, kad pažiūrėti kaip veikia
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407806 Klausimas, ar 150, 225 mg dozės didina SSRI veikimo efektą? Jaučiu tikrai jis padeda, daugiau gerų dienų negu kad blogų, nerimas tikrai sumažėjęs, ir įdomu kaip veiks jei padidint dozę
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Klausimas, ar 150, 225 mg dozės didina SSRI veikimo efektą? Jaučiu tikrai jis padeda, daugiau gerų dienų negu kad blogų, nerimas tikrai sumažėjęs, ir įdomu kaip veiks jei padidint dozę

75mg greiciausiai okupuoja apie 80% SERT ir gal apie 10% NET, todel sakoma, kad mazose dozese venlafaxinas - SSRI. Jei pakeltumeme doze iki 150mg, SERT okupacija galbut pakiltu iki 82-83%, kas terapiskai gali visiskai jokio papildomo poveikio neturet, taciau NET gali buti okupuotas jau ir 30%, kas jau tikrai duos pokyti. 300mg gali okupuoti 84-85% SERT, taciau NET jau bus veikiamas 50-60%, be to, zemo kabinimosi stiprumo dopamino pompa DAT jau gali buti okupuota ir 10%, nes NET taip pat arteja prie prisotinimo.

Skaiciai visiskai is lempos, nes viskas priklauso nuo individualaus zmogaus virskinimo enzimu - t.y. kaip greitai virskinamas vaistas ir kaip efektyviai jis virskinamas - nuo to priklauso ir desvenlafaxino (venlafaxino metabolito) kiekis, kuris pats yra stipresnis NRI, nei venlafaxinas.

Nezinau ar atsakiau i klausima, didesne doze duos stipresni SSRI veikima, bet ar tie keli procentai realiai duoda kazokia nauda tai didelis klausimas.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407931 Ačiū už atsakymą :)

Trečiadienį skambutis su gydytoja, tai bandysiu paprašyti iškart spausti nuo 75mg iki 225mg, ir laukti mėnesio - pažiūrėti kaip veikia vaistai, jei ne, turiu nusižiūrėjęs bupropion+buspirone kombinaciją
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Ačiū už atsakymą :)

Trečiadienį skambutis su gydytoja, tai bandysiu paprašyti iškart spausti nuo 75mg iki 225mg, ir laukti mėnesio - pažiūrėti kaip veikia vaistai, jei ne, turiu nusižiūrėjęs bupropion+buspirone kombinaciją

Tikrai ne klasikine kombinacija, dazniau kombinuojama SSRI+buspirone, bet jei veiks, tai koks skirtumas kaip atrodo "ant popieriaus".
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407990 Ar yra žmonių, kuriems Venlafaksinas padėjo su nerimu? Ar 150, 225mg padeda nerimui jei 75mg nepakanka?