Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė emar
#408696 čia ne apelsinas. Normalu stebėtis (ir šiek tiek piktintis) diskusijomis su biggie, kai esi nepratęs :D

Apelsino kitoks stilius, jis neigia ir psichiatriją, ir vaistus :)
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408697 Bet tai kam tada diskutuoti, jei šiame forume daugiausiai diskutuojama apie psichiatriją?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#408698 Čia laisva šalis? VIeniems atrodo gerai, kitiems - ne. Juk net ir gydomės visi skirtingai. Ir gyvenimo tikslai skiriasi :) Juk taip ir sužinome, kaip kiti iriasi šioje beprotybėje?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408699 Tiesą sakai :D Žodžiu, yra bendruomėnė ir pratinamės vienas prie kito.

Šiandien jau antra diena kai geriu Cymbalta, tai laukiu efekto. Kaip ir gerai toleruoju, šalutinių nėra
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Ačiū už atsakymą. Tavo atsakymai labai informatyvūs ir padeda, šaunuolis :)

Aš ir netoleruoju aukštesnių dozių venlafaksino dėl spaudimo. Spaudimą apsitvarkiau, tačiau jei nesuveiks duloksetinas, grįšiu prie venlafaksino. Iki šiol jis buvo vienintelis AD, kuris davė teigiamą poveikį :)

Bet kiek žinau daug AD esi bandęs. Gal koks Lamictal tau labiau padėtų? Bent jau mane, jis po truputį kelia iš depresijos. Gal ir visiškos remisijos nepasieksiu, bet depresija tikrai sušvelnės

Greiciausiai lamictalis padetu labiau nei AD, bet mano psichiatre prirase tiek, kad as prarandu vilti isvis isbristi is tos puokstes. Gal butu paprasciau trumpam laikotarpiui i ligonine atsigult ir paprasyt palikt kelis butiniausius vaistus, juolab kad neblogai laikiausi su quetiapine + valproate gana ilga laika ir svoris buvo susinormalizaves. Kai pats pradedu reguliuotis be jokio feedback'o is daktaro, tai dar blogiau gaunas. Daktarai irgi saves negydo, eina pas kolegas, tai naturalu.

Sorry, habilituotas, gal ne apelsinas tu, bet, greiciausiai, ir ne habilituotas psichiatras. Kaip kazkas jau sake, mes cia renkames surasti geriausius sprendimus kazkokiems tai negerumams, o kibdamas prie kiekvieno vaistu rezimo ar pasirinkimo tik issauksi neigiama bendruomenes atsaka. :(
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408703 Iš savo patirties sakau, kad buvau oats užsipuolęs biggie, bet be reikalo. Kai tau pačiam reikia daugiau info, paaiškinimo dėl vaistų ar patarimo, tai jis tas žmogus šiam forume į kurį gali kreiptis.

Biggie, sakau Lamictalis, nes jau 100mg aptvarkė nuotaikų kaitas :) truputį stimuliuoja. Sekmadienį jau bus laikas keltis iki 200mg. Psichiatrė davė laisvę išbandyti dozesiki 400 mg, tačiau pasikelti tik kas 50 mg per savaitę. Tai ieškosiu tinkamos dozės.

Nenugydys tavęs taip? Mano atžvilgiu, toks gydymas tik sabaitei, max 2,bet ne ilgiau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#408704 As du kartus buvau uztitraves iki 200mg ir gerai buvo, kol nepradejau imti antidepresantu ir atsidurdavau ligoninese, kuriu daktarai lamictalio normatimiku net nelaiko, ten jiems depakinas panaceja. Mesiu lauk zuclopentixoli ir pregabalina, vos is lovos ryte pajudu ir apatija ziauri viskam. Turiu stalciuj lamotrigino 25mg tableciu, bet depakinas kelia jo koncentracija, tai kol neiseitu depakinas is sistemos, lamictalio nelabai iseis pradet, na bent jau gaires siulo nuo 12.5mg, bet tingiu as ten zaisti taip
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408705 Žinai, 25mg paskaldyti dar lengva, o kaip 200mg :D Man reikėjo į 8 dalis dalinti tabletę. Man ir keista, kad psichiatrai nepripažįsta jo, o drugs.com svetainėje jis įvertintas 8.2 balu ~1500 žmonių. Tai reiškiasi, kad tikrai vertas dėmesio vaistas. Tačiau jis labiau tinka greitam cikliškumui, mišrioms būsenoms ir bipolinei depresijai. Man jis idealus, nes hipomanijos jau retos pas mane, dominuoja depresijos fazė.

Tas depakinas toks senas vaistas, kad baisu. Mano tėvai dar nebuvo gimę kai jis išėjo :D

Gal perdaug užslopina tave? Nes man tai baisu kas ten tave gydo...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Žinai, 25mg paskaldyti dar lengva, o kaip 200mg :D Man reikėjo į 8 dalis dalinti tabletę. Man ir keista, kad psichiatrai nepripažįsta jo, o drugs.com svetainėje jis įvertintas 8.2 balu ~1500 žmonių. Tai reiškiasi, kad tikrai vertas dėmesio vaistas. Tačiau jis labiau tinka greitam cikliškumui, mišrioms būsenoms ir bipolinei depresijai. Man jis idealus, nes hipomanijos jau retos pas mane, dominuoja depresijos fazė.

Tas depakinas toks senas vaistas, kad baisu. Mano tėvai dar nebuvo gimę kai jis išėjo :D

Gal perdaug užslopina tave? Nes man tai baisu kas ten tave gydo...

Viskas gerai su ta mano daktare, tiesiog pats pripjaunu grybo ir tenka vaistais gydytis - daktares nuomone neiseina psichoterapijos daryt nes nera asmenybines strukturos. Kelis kartus bandziau ir pas vyra toje pacioje klinikoje, net gi metausi tarp ju dvieju, jauciu eisiu pas vyra, nes idomesni pasikalbejimai buna su juo, turi nuo saves kazka naudingo visad pasakyt. Netikiu, kad tiek degradaves esu, kad nors minimaliai psichoterapiniu techniku panaudotu vietoj nenormalaus vaistu kiekio.
Parašėhabilituotas
#408713 psichiatras gali pvz pakeisti olanzapine i quetipine , jeigu pacientas sako , kad jis geriau pernesa quetipine, bet israsyti 8 nereikalingu pakuociu , o kodel ne 20 tada?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408714 Todėl, kad taip yra. Quetiapinas netinka man. Gydymą aš derinuosi su psichiatrais ir paliekam tai, kas veiksminga. Tikiuos aišku
Parašėhabilituotas
#408717 tokiu schemu nera, kai iskart visu grupiu vaistus reikia gert. pas tave iskart viskas ir normotimikas ir antipsichotikas ir antidepresantas ir benzodiazepinas ir dar bisoprolol.
Parašė Graikas
emar rašė:Čia laisva šalis? VIeniems atrodo gerai, kitiems - ne. Juk net ir gydomės visi skirtingai. Ir gyvenimo tikslai skiriasi :) Juk taip ir sužinome, kaip kiti iriasi šioje beprotybėje?

Vieno laisve baigiasi ten,kur prasideda kito,bent jau taip turetu buti ;)
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408721 Tiesiog keista, kad žmogus kabinėjasi prie gydymo. Reikia suprasti, kad toks gydymas neatėjo staiga, o tai yra kelerių metų gydymo paieškos rezultatas.

Grįžtant į temą, skaičiausi, kad Cymbalta nesukelia aukšto kraujo spaudimo kaip Effexor. Tai man tas aktualu, kadangi vartoju vaistus nuo spaudimo ir per dažno pulso.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#408730 Bet kaip jis sužinos neklausdamas? Klausimų būna įvairių formų :) Lietuviai įpratę į viską žiūrėti įtariai ir visur girdėti kaltinimus. Gal kalbos struktūra tokia? :) Reikėtų kaip britams - visur Mr. Mrs, Ms. ir skaitai kaip vos ne iki žemės lankstymąsį.