Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
LIGITUKAS123 rašė:Net nebežinau skambinsiu ryt kad keistų vaistus, tik galvoju dėl paroxetino tas svoris priauga nemažai...o ka galvojat apie setralina (Zoloft)?

Panasesnis i escitaloprama, nei i paroxetina. Siaip tokiems somatiniams dalykams duloxetinas visai neblogai veikia, jis tokia kaip ir svaresne paroxetino versija
Parašė Duloksetinas
LIGITUKAS123 rašė:Net nebežinau skambinsiu ryt kad keistų vaistus, tik galvoju dėl paroxetino tas svoris priauga nemažai...o ka galvojat apie setralina (Zoloft)?

Man visokius skausmus, drebulį, prakaitavimą ir širdies kalatojimąsi (kas iš esmės yra nerimo fiziniai simptomai ir kortizolio pertekliaus kraujyje poveikis) aptvarkė Coaxil, tačiau tam, kad pajusčiau poveikį, reikėjo vartoti bent mėnesį ir tris kartus per dieną, kas nėra patogu. Širdies skausmas, beje, ir po pusmečio vartojimo liko. Vienintelis vaistas, kuris man aptvarko širdies skausmą (t.y. skausmeliai užeina ir praeina, tačiau ne pastoviai skauda, kas labai erzina) yra Fluanxol. Turi jis savų minusų, kaip visi neuroleptikai, o man dar ir nemigą prideda - aštuntą vakare lūžtu, o pirmą ar antrą akys stulpu ir iki ryto. Tačiau kai jau visai gyvenimas nemielas pasidaro, kurį laiką pageriu Fluanxol (kadangi jo pusperiodis maždaug 35 valandos, geriu jį kas antrą rytą).

Diskleimeris :) - nežiūrint to, ką čia pasakiau apie vaistus, visi jie privalo būti skiriami tik psichiatro ir tik įvertinus individualų psichikos stovį.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#409128 Baisus nuovargis ir pykinimas nuo escitalopramo :( nebežinau ką bedaryti. Lyg pradžioj nerimą aptvarkę buvo.
Parašė Lolita4611
biggie rašė:Escitalopramas siaip greit suveikia, greiciausiai jau pajautei veikima. Cipralexas turi papildoma poveiki serotoninui alosteriniuose receptoriuose, pats iki galo negaliu suprasti kaip jis tai daro, bet neatmesciau, kad poveikis gali buti ir dopaminerginis. Greiciausiai del to jis veikia sunkias depresijos formas geriau nei like SSRI

Biggie ka manai apie mano variantą? 7.5mg cipralexo stazas 2metai. Savijaut norma miegas norma. Pablogejo del seimyniniu problemų. Pradejau kas antra diena kelti iki 10mg tai miegui pypiec..vartausi 10kartu prabundu sapnai ryškus kaip realybė...ar tas laikina? Dar tik trečia savaitė. Nesienorėtų tikėt kad jis nemiga sukelia juk iki siol miegojau su juo.. gal dar tiesiog nesuveike?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#409900 O geri ryte ar vakare? Aš pradėjau mažinti, kai išgėrus Cipralex ryte nulūždavau beveik iš karto. Perkėliau į vakarą.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Lolita4611 rašė:
biggie rašė:Escitalopramas siaip greit suveikia, greiciausiai jau pajautei veikima. Cipralexas turi papildoma poveiki serotoninui alosteriniuose receptoriuose, pats iki galo negaliu suprasti kaip jis tai daro, bet neatmesciau, kad poveikis gali buti ir dopaminerginis. Greiciausiai del to jis veikia sunkias depresijos formas geriau nei like SSRI

Biggie ka manai apie mano variantą? 7.5mg cipralexo stazas 2metai. Savijaut norma miegas norma. Pablogejo del seimyniniu problemų. Pradejau kas antra diena kelti iki 10mg tai miegui pypiec..vartausi 10kartu prabundu sapnai ryškus kaip realybė...ar tas laikina? Dar tik trečia savaitė. Nesienorėtų tikėt kad jis nemiga sukelia juk iki siol miegojau su juo.. gal dar tiesiog nesuveike?

Gali buti cia del pasunkejusiu aplinkybiu, nes cipralexas kaip ir turetu mazinti sapnus, o sapnai rodo dienos metu esancia itampa. Jei tikrai blogai, pamegink su daktaru kazka miegui, kad ir mirtazapina, jis irgi kelia nuotaika, bet duoda stipru hipnotini veikima, todel gerai migdo. Kita vertus, gali pasimazinti iki 5mg, nes antidepresantu salutiniai gali visaip pasireiksti, kad ir nemiga.
Parašė Lolita4611
#409903 Mirtazapinas svori augina tai jo nenoriu...mano darbas reikalauja reprezantyvios išvaizdos toks kad negaliu buti apkūni....visai uždepresuosiu...gal kas vietoj mirtazapino yra? Šiaip cipralexas miega lyg gerina nes ji gerdama kietai miegojau ir retai sapnavau...arba laukti 6-8 sav su sita didesne doze
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409907 Aha aktyvina. Bent jau mane asmeniškai, prieš daugel metų :) o miegas ne prie ko. Man dienos metu būdavo sunku užmigti, dėl įtampos, nerimo, minčių. O zoloftas tą ištaisė.

Jeigu pasidomėtumėt, Ssri klasės antidepresantai kažkiek ir sumenkina REM (gilaus miego) kokybę