Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
western rašė:Gal kokiu dar atsiliepimu apie ji turit ? Viena motinos drauge dziugavo, kaip jai dingo visokie nuovargiai su situo vaistu. O cia ziuriu arba blogai arba nieko. Plius Dambrava man juos taip isgyre. Idomu, salia cipralex ji galima vartot.

Geriau bandyciau low-dose amisulprido nei sulpirido. Amisulpridas turi duomenu, jog didina dopamino neurotransmisija mazomis dozemis, nepamenu, ar esu mates kazka panasaus su sulpiridu. Yra mananciu, kad jie abu yra siek tiek daliniai dopamino agonistai, kaip aripiprazolis, del EPS nebuvimo, bet konkreciu irodymu jokiu nesu rades.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#410576 Jauciau gera poveiki. Bet teko nutraukt del svorio. +8kg per menesi.... Fluanxolis nepadeda. Kaip amisulpiridas del svorio - irgi panasus variantas turbut?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Jauciau gera poveiki. Bet teko nutraukt del svorio. +8kg per menesi.... Fluanxolis nepadeda. Kaip amisulpiridas del svorio - irgi panasus variantas turbut?

amisulpridas daugiau maziau neautralus svoriui
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#410621 aciu biggie uz atsakyma. Gal kartais abudu bandes del nerimo ir pastebejai skirtumus ?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#410712 Kalbėjau su gydytoja, sakė, jog tabletės kalorijų neturi, todėl svorio auginti negali, gali tik padidinti apetitą, nuo ko ir auga svoris. Tiesa ar melas?
Parašė Hmz
LBJ rašė:Kalbėjau su gydytoja, sakė, jog tabletės kalorijų neturi, todėl svorio auginti negali, gali tik padidinti apetitą, nuo ko ir auga svoris. Tiesa ar melas?

Tiesa. Net jei tabletės būtų iš gryno cukraus, kiek gi jų tektų valgyti, kad sustorėtum?
Parašė Graikas
LBJ rašė:Kalbėjau su gydytoja, sakė, jog tabletės kalorijų neturi, todėl svorio auginti negali, gali tik padidinti apetitą, nuo ko ir auga svoris. Tiesa ar melas?

O taip,tiesa. Pavyzdziui mirtazapinum uzkelia apetita stipriai. Bet,reiktu pamineti,jog kai kurie vaistai gali itakoti hormonine sistema (kai kurie neuroleptikai),tai taip pat gali gali itakoti svorio didejima.
Vartotojo avataras
Parašė biggie

Kaloriju tabletes tai neturi, bet kai kurie vaistai (ypac naujesni, atipiniai, neuroleptikai) veikia per 6-7 neuromediatorius, kurie gali tureti net iki 10 skirtingu receptoriu subtipu. Is esmes, nera taip, kad butu identifikuota kaip tam tikri vaistai sukelia ta svori, bet apetito padidejimas ir papildomu kcal suvartojimas yra tik viena is istoriju. Bet kokia psichofarmakologine intervencija sukelia tam tikrus epigenetinius pakitimus ir net gi paciai dietai nekintant, suprasteja tokie organizmo parametrai kaip insulino jautrumas ar neigiamo/teigiamo cholesterolio kiekiai organizme. Vaistai pagal farmakologines savybes ijungia/isjungia tam tikrus genus zmogaus DNR, kas gali duoti nepageidaujama rezultata visoje metabolineje sistemoje. Nera taip, kad visa tai butu neisvengiama, nes pakankamai daug tu tyrimu ir hipoteziu prikelta, bet budai nepriaugti svorio ar jo numesti dazniausiai buna holistiniai - ne tik mazesnis kcal suvartojamas kiekis, bet, galimai, konkretus maistas, konkreciu laiku, galbut net skirtingos strategijos skirtingiems vaistams.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#411455 pries pora dienu baigesi eglonylis, recepto dar 2 dienas negausiu. O dangau kaip negera. Neturejes dar tokiu "athodu"
Parašė Edita z
#413133 Vartojau Eglonyl mėnesį laiko, du kartus po ketv. tabl. paskutinę savaitę 3 kart. 1 k 1/4 ir 2 k po 1/8. Labai geras buvo miegas, kažkiek ramino, bet kažko trūko. Sutvarkė skrandžio problemas, bet labai sukėlė apetitą arba pati susikeliau, kaip pasakytų gydytojai:) , padidino svorį sulaikydamas skysčius, padidėjo ir skausmingos tapo krūtys, bet be pieno. Pasitarus su gydančia gydytoja pakeitem į Tiapridal. Susireguliavo apetitas, neskauda krūtų ir jos grįžo į pradinę formą. Mažėja išsipūtimas ir skysčių susilaikymas.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413137 Matyt sulpiridas jums per daug užkėlė prolaktiną. Praneškite ar toks pats geras poveikis bus ir Tiaprido, kaip ir Sulpirido, įdomu.
Parašė Edita z
LBJ rašė:Matyt sulpiridas jums per daug užkėlė prolaktiną. Praneškite ar toks pats geras poveikis bus ir Tiaprido, kaip ir Sulpirido, įdomu.

Sveiki, poveikis labai geras. Parašiau apie patirtį prie vegetacijos sutrikimų, nenoriu kartotis. Geros dienos.
Parašė Baran
#414136 Sveiki. Esu isbandes beveik visus neuroleptikus. Jie visi turejo labai sunkiu man salutiniu poveikiu, " bukino" kaip reikalas. Zodziu, nesamone. Kazkada esu bandes " Eglonyl", nelabai pamenu kodel ji nebegeriau. Siuo metu pabandziau Eglonyli 50 mg, tai jis man nueme baimes jausma ir nerima ( nevisiskai, bet jauciuosi daug geriau), sakykit, kas ji vartojate, vartojote, tai kokie jums salutiniai poveikiai? As esu ir taip priauges daug svorio, tai bijau, kad priaugsiu svorio, ka jus manote?
Parašė liudesys
#422522 Prolaktinas viršija normą 5 kartus. Testesteronas mažiau normos. Vartoju po 20mg vakare. Užsiregistravau pas endokrinologą. Vartoju apie 3 mėn. Nenoriu nutraukti, nes pakankamai gerai jaučiuosi. Vartojantiems patariu pasidaryti kraujo tyrimus.