Moderatorius: signs

Parašė Mersas
Kavianskas rašė:Gal galima pavadinimus, konreciau. Visokiu as isbandes.... Tik vienintelis Seroxat buvo trumpam panaikines fizinius simtomus.

Man asmeniskai padejo anafranilis, o skaiciau padeda buspirone.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
asteroidas5 rašė:Paroxetinas mažina norepinefriną? Ar užblokuojant norepinferiną krenta ir dopaminas? Ar nebūtinai?

Paroxetinas didina norepinefrina blokuodamas transportuotoja, tik siek tiek silpniau nei SNRI. Didinant norepinefrina, dideja dopaminas frontalinese, uz analitini mastyma atsakingose smegenu dalyse. Taip yra todel, kad norepinefrinas ir dopaminas gali dalintis tuo paciu transportuotoju, nors siose smegenu dalyse yra labai mazai dopamino transportuotoju. Todel, uzblokavus NET, padideja dopamino kiekis sinapsese.
Parašė Gediminas Ciuksys
#409480 Sveiki,

Pas mane labai žemas kortizolis. Genetikė kažkur sakė matė, kad Paroxetinum taip veikia adreno-sistemą, bet nieko panašaus niekur nerandu, genetikės irgi praradau kontaktus.
Gal kas turi daugiau info apie tai?
Parašė DeepCoffee
#410659 Koks antidepresantas labiausiai mazina itampa ir nerima? As iki tiek issekes nerviskai, kad man jau kraujotaka manau trinka..sirdis permusineja, esu nuolatos didziuleje itampoje, jau kaio neigalus, nes net masina plaunantis man sukyla nerimas, drebu, bet kokia fizine didesne veikla, skubejimas ir pan. Jauciu kas nebeistvers mano sirdis ilgai. Nes sitaip gyvenau visa laika, bet dabar visiskai kritine bukle. Net kazkuo dometis - itampa. Cia rasyt - itampa. Galva visa laika verzia ziauriai. Nebegaliu taip gyvent.
Noriu vaistu ir pasveikt. Bet bijau seroxat nes pamenu man tokie smugiai per galva budavo ir uzsimerkus aeba atsimerkus geltona deme nuslinkdavo is virsaus i apacia, net uzsimerkus, kartais taip budavo..todel.manau jis spazmuoja kraujagysles o man ir taip spazmuoja jas nuo itampos. Sala galunes, tirosta kaire veido puse prie lupos.
Ar yra kitu vaistu kurie labai gerai veiktu nerima ir itampa? Ar gerti siuos. Kosmare esu. Nebegaliu nieko veikt. Su draugais susitinki ir turi begt drebantis lauk. Geda ir pan.
Parašė Graikas
#410660 Gal pavalgoti apie neuroleptika? Aisku,galima benzodiazepinus naudoti,bet juos ilgai vartoti nepatartina. Ar kalbejaisi su savo psichiatru apie esama situacija? Geriausias variantas butu su juo kalbetis del vaistu. Sprendziant is to,ka parasei,tai nerimas didelis. Tau reikia skubios pagalbos.
Del seroxat'o,jis tau netinka,sprendziant pagal tai,ka rasei. Reikia ieskoti alternatyvu. Jeigu su neuroleptiku panaikinsi nerima,tai atkris AD veikiancio nerima paieskos.
Parašė Graikas
DeepCoffee rašė:Nu skambinsiu pirmadieni daktarei. Jauciasi, kad labai isseke nervai. Ramiai kai guli tai visai ok. Bet vistiek su uzspausta galva visa laika. O kodel neuroleptika siulai?

Jis nuima nerima ir,gana gerai. Man neuroleptikas nueme nerima,ikyrias mintis net baimes nepagristas.
Parašė Graikas
DeepCoffee rašė:Koki geri

Aripiprazole ("abilify"). Geriu nedidele doze 7.5 mg Kazkada uzteko 3.5mg bet atsisakant anaboliku isryskejo agresija,impulsyvumas,tai kilstelejo doze.
Parašė Graikas
#410667 Nerimui dar raso "Lyrica" (pregabalinum). Brangokas vaistas,jei nekompensuoja.
Parašė Graikas
DeepCoffee rašė:Vo man patiko aprasymas. Skambinsiu ryt daktarei. Kaip su pasaliniais?

Klausi del lyricos ar aripiprazole? Lyricos negeriau. O aripiprazolis prie 30mg stipria akatizija sukele.
Parašė Rolas
#410717 Sveiki, paskyrė šį antidepresantą ir pirmą kartą pirkau Arketis pavadinimo, bet noriu paklausti, kurio gamintojo geriausiai vartoti paroxetiną arketis, actavis ar seroxat?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#410720 Originalas visada geriausias - seroxat. Mano psichiatrė vadina actavis pigiakais, o arketis ir gan neblogas :) galima net pajausti skirtumą perkant kitų gamintojų vaistą