Moderatorius: signs

Parašė Rolas
#410729 O Seroxat tabletė tokia pat tirpi kaip ir arketis?patarkit daugiau dar kas, kurį gamintoją rinktis?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#410748 Arketis, jei neklystu, nera prailginto veikimo. Daugiau salutiniu ir nepastovesne koncentracija gautusi su juo
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Rolas rašė:Ar negali būti nuo paroxetino pakilęs pulsas ir spaudimas? Ačiū

Gali, paroxetinas siek tiek kelia norepinefrino lygi, kas gali tureti itakos tokiems dalykams.
Parašė Rolas
biggie rašė:

Gali, paroxetinas siek tiek kelia norepinefrino lygi, kas gali tureti itakos tokiems dalykams.

O tai būna tik vartojimo pradžioje ar pastoviai?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#410963 Na labai tiketina, kad gali ir praeiti, jei neseniai pradejai. Uztrunka, kol receptoriai pripranta prie padidejusio norepinefrino lygio. Jei per laika nemazeja, gali tekti mazinti doze arba bandyti kita SSRI.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:

Ar 20-30 mg paroxetino jau kelia norepinefriną?
Pakeičiau antidepresantą, nes labai buvo suaktyvėjęs nerimas. Tiesiog nenusakomas. Susitvarkė dabar. Siūlė 20 mg. Bet išsiprašiau 30 mg. Nes didesnės dozės gali paaktyvinti vėl nerimą. Kas man jau yra kažkada buvę.
Parašė Rolas
biggie rašė:Na labai tiketina, kad gali ir praeiti, jei neseniai pradejai. Uztrunka, kol receptoriai pripranta prie padidejusio norepinefrino lygio. Jei per laika nemazeja, gali tekti mazinti doze arba bandyti kita SSRI.

Jau gaunasi beveik mėnuo kaip vartoju paroxetine, pradžioj 40 mg, bet sumažinom iki 20 mg, ir dar kartu solian 200 mg ir trazodone 150 mg, tai spaudimas geras, tik pulsas pastoviai apie 100, kuris iš šių vaistų gali labiausiai įtakoti pulsą?
ačiū!
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Ar 20-30 mg paroxetino jau kelia norepinefriną?
Pakeičiau antidepresantą, nes labai buvo suaktyvėjęs nerimas. Tiesiog nenusakomas. Susitvarkė dabar. Siūlė 20 mg. Bet išsiprašiau 30 mg. Nes didesnės dozės gali paaktyvinti vėl nerimą. Kas man jau yra kažkada buvę.

30 daugiau nei 20, sitas aisku, bet kiek realiai kiekvienam okupuoja NET priklauso nuo to, kokiu greitumu skaido organizmas vaista. Greitas virskintojas - mazesne koncentracija - maziau NET inhibicijos - maziau norepinefrino sinapsej ir atvirksciai. Kazkada buvo prakaitas naktimis nuo 30mg - galbut esu letas virskintojas, galbut prisidejo mirtazapinas, kuris kelia norepinefrina, tik kitu mechanizmu.
Parašė Arcade
#411605 Sveiki, Turiu generalizuota nerimo sutrikima, o gal ir depresija, stiprus nerimas, itampa, baime, nevilties jausmas, uzeina visokie vegetaciniai pojuciai, tai smaugia, tai sirdi musa, skrandzio problemos. buvo ir panikos ataku.. Vis keicia vaistus, Nes labai jauciu visu vaistu salutinius, jau atrodo, kad neatitaikys nieko, siuo metu tik su lex gyva, bet nebepakeliama bukle, jau pavargau nuo visos tos bukles, verkiu kiekv diena, nezinau ka daryt, praradau vilti pasveikti. Tiesiog egzistuoju, ir jauciu dideli kaltes jausma kad tokia esu, del seimos, del vaiko, ar yra buve kazkam panasaus kazkas, kas padejo? Sekantis vaistas kuri israse paroxetin, tik nepasake kokiu pavadinimu pirkti ji, kurie turi maziau salutiniu?
Parašė ciaupas
#411607 Labai pazystamas jausmas ypac panikos atakos ir tas nevilties jausmas. Auginu du vaikus ir stengiuosi is visu jegu kuriu dar liko, bet ju vis mazeja deja. Del panikos ataku tik leidziamas relaniumas padeda. Nuolatini nerima ir su juo susijusia somatika benzodeziapinai mazina. Asmeniskai man antidepresantai nepadeda. Dar galima meginti lyrica, jei suveiks tai liuks. Neuroleptikai irgi deja ne visiem tinka.
Parašė Arcade
ciaupas rašė:Labai pazystamas jausmas ypac panikos atakos ir tas nevilties jausmas. Auginu du vaikus ir stengiuosi is visu jegu kuriu dar liko, bet ju vis mazeja deja. Del panikos ataku tik leidziamas relaniumas padeda. Nuolatini nerima ir su juo susijusia somatika benzodeziapinai mazina. Asmeniskai man antidepresantai nepadeda. Dar galima meginti lyrica, jei suveiks tai liuks. Neuroleptikai irgi deja ne visiem tinka.

As jau ilga laika, daug metu vartoju lexotanil, bet jis jau nebepadeda taip, padeda tik tam kartui truputi, o tik nubudus jau jauciu nerima, baima, itampa vidine, visko bijau, galiu verkt jau nuo ryto. Yra toks nevilties jausmas, atrodo kad esu viena tokia, atrodo taip pasiilgau normaliu dienu. Labai vargina visi somatiniai skausmai, geriau eglonyl, del skrandzio sutrikimu, savaite nebegeriau ir vel dave su trenksmu skausmai, nieko negaliu valgyt. Baisiausia, kad neatitaiko vaistu. Nuo vienu drebina, nuo kitu sirdi musa, nuo kitu silpna, nuo kitu smaugimas jauciamas. Lyrika bandziau savaite, nerimas sumazejes truputi buvo bet pradejo lb must sirdi. Meciau, o dabar dvigubai blogiau. Dar bandysiu seroxat kai pageres skrandis, (nors nuo zoloft ir asentros buvo bloga skrandziui, cia gal kitoks seroxat?), Net nzn kas begali padet?? Kaip reikia sau dar padeti? Ar imanoma pagyti? Ar psichoterapijos padetu, kas dar be vaistu?