Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#409882 Vel pristaciau, nes blogai buvo. Isibegejo vaistas - daug geriau
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409883 Džiugu, svarbu, kad padėtų :)

Aš olanzapiną atnaujinau. 20 mg 2 savaitėm, nes švelni mišri būsena prasidejo
Parašė vitamin9
signs rašė:Džiugu, svarbu, kad padėtų :)

Aš olanzapiną atnaujinau. 20 mg 2 savaitėm, nes švelni mišri būsena prasidejo

Kuom tau olanzapinas ir quetiapinas skiriasi? as atsimenu sakiau kad noriu olanzapino o per klaida pradejau gert quetiapina,su quetiapiniu salutiniu tikrai nemazai ir negeru turejau,3 dienas pradejus vien galva kaip velnio uzpulta net minciu savo valdyt negali emociju :D o nuo olanzapino kelis kart bandziau atsimenu kazkaip keistai velka,medzius,saule ziuri...tai idomu zinai....tie metai slenka....ar nepraleidau kas butu geriau veike....nors daug kas sako slopina emocijas atbukina tipo nelabai. Turetu nerima uztat labai gerai verikt jei taip bukina.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#410002 Mano patirtis. Olanzapinas maskuoja emocijas, vienas stipriausiai veikiančių. Greitai suveikia deliuzijoms, psichozės, ir kas man patinka, mišrioms būsenoms.

Psichotikai (tyngiu terminus rašyti) Tik Trumpą Laiką!!!! Gera Psicho sakė.

Kvetiapinas, dienos metu mažos dozės, padėjo iš anoreksijos ribos išlipti. Kai tik susirgau. Dabar svoris nebekrenta. O šiaip, nu nežinau, negaliu pasakyti apie jį. Nepatinka man jis. Jis gal man duoda emocinį labilumą.

Bukinti nereikia.. Aš džiaugiuosi, kad Psicho nuėmė vaistus, emocijas atgavau po daugel metų, reikia priprasti prie hyper emocijų.

Aš prieš antipsichotikus, bet jeigu tik reikia
Parašė Alania12345
#410184 As irgi geriu Olanzapina, 5mg vakarais, bet pagaliau su gydytojo palaiminimu pradedua mazinti doze. Is salutiniu povekiu pasireiske didelis mieguistumas rytais, labai sunku keltis, nereguliarios menstruacijos, priaugau apie 10kg. Tai dabar reguliuoju mityba ir bandau aktyviau judeti. Laukiu nesulaukiu kada baigsiu galutinai juos gerti :super
Parašė vitamin9
Alania12345 rašė:As irgi geriu Olanzapina, 5mg vakarais, bet pagaliau su gydytojo palaiminimu pradedua mazinti doze. Is salutiniu povekiu pasireiske didelis mieguistumas rytais, labai sunku keltis, nereguliarios menstruacijos, priaugau apie 10kg. Tai dabar reguliuoju mityba ir bandau aktyviau judeti. Laukiu nesulaukiu kada baigsiu galutinai juos gerti :super

O tai kodel baigi? Zinok viskas buna gerai gerai tada sugalvoji mest ir pasidaor vel subine ir gryzti i kalnelius atgal.
Kaip tau jis emocijas numuse ne? kaip su juo jauteisi?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#410962 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1600-0447.2006.00904.x

Idomus dalykas, pasiskaitykit kas norit. 5mg olanzapino veikia geriau negatyviuosius sizofrenijos simptomus, nei aukstesnes dozes ir geriau nei low dose amisulpridas (nors 150mg nera toks ir low). Beje, nebutina tureti sizofrenija, kad olanzapinas duotu naudos, jis teigiamai veikia net ir paprasta depresija, ypac susijusia su azitacija, nekalbant net apie bipolinius atvejus, kur olanzapinas pasirodo super gerai.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#410968 Sutinku. Mane tik olanzapinas veikia, turiu omenyje ir greičiausiai. Max dozė, savaitė ir viskas praeina, iš bipolinio pusės :)
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#411152 Is mano praktikos, tai kvetiapinas greitai suveikia ir nujungia. Olanzapinas svelnesnis, palaipsniui suveikia, todel ji truputi anksciau isgert reikia negu kvetiapina.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#411154 Aš iš savo patirties sakau, kad olanzapinas tiesiog paguldo. Kvetiapiną dabar vartoju, tai jis kiek mažiau.

Olanzapino 10mg vartojau. Atsisakiau, nes jis gan stiprus vaistas su ryškiais šalutiniais. O nutraukus, sugrįžo emocijos ir nebėra depresiškumo :)
Vartotojo avataras
Parašė PetrasvarduPetras
signs rašė:Aš iš savo patirties sakau, kad olanzapinas tiesiog paguldo. Kvetiapiną dabar vartoju, tai jis kiek mažiau.

Olanzapino 10mg vartojau. Atsisakiau, nes jis gan stiprus vaistas su ryškiais šalutiniais. O nutraukus, sugrįžo emocijos ir nebėra depresiškumo :)

Kokie tau salutiniai ryskus buvo? As kolkas nieko blogo nejauciu, tik man su miegu kolkas sunkiai. Mane kaip tik kvetiapinas labai migdydavo, nes as jo gerdavau net po 400mg ir taip 11 metu. Su lengva uzmigt, bet sunku atsikelt budavo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#411161 Quetiapinas labiau slopina nei olanzapinas, bet migdo abu
Vartotojo avataras
Parašė PetrasvarduPetras
biggie rašė:Quetiapinas labiau slopina nei olanzapinas, bet migdo abu

Butent. kad labai pajauciau slopinimo skirtumus. Olanzapinas zymiai maziau slopina, todel jauciuosi kolkas dar kiek dirglus.
Parašė Alania12345
vitamin9 rašė:
Alania12345 rašė:As irgi geriu Olanzapina, 5mg vakarais, bet pagaliau su gydytojo palaiminimu pradedua mazinti doze. Is salutiniu povekiu pasireiske didelis mieguistumas rytais, labai sunku keltis, nereguliarios menstruacijos, priaugau apie 10kg. Tai dabar reguliuoju mityba ir bandau aktyviau judeti. Laukiu nesulaukiu kada baigsiu galutinai juos gerti :super

O tai kodel baigi? Zinok viskas buna gerai gerai tada sugalvoji mest ir pasidaor vel subine ir gryzti i kalnelius atgal.
Kaip tau jis emocijas numuse ne? kaip su juo jauteisi?

Su emocijomis kaip ir viskas gerai, tiesiog man buvo vienas psichozes epizodas pavasari, kuris dabar nesikartoja, ir anksciau taip nera buve. Tai gal ir be vaistu viskas bus gerai, o jeigu ne tai visuomet galima grizti prie tos pacios dozes.