Moderatorius: signs

Parašė Jayme
#411434 Sveiki, gal yra išeičių mano situacijoje. Ilgai taikė antidepresantus, keitė vienus po kitų, nebuvo efekto, arba per daug šalutinių. Pagaliau pritaikė, jau 6 mėn geriu po 100Mg sertralino (Zoloft), jaučiuosi labai gerai, bet iškilo kita bėda. Sertralinas visiškai atjungė norą seksui, potraukį žmonai, ar bet kuriai moteriai, dingo praktiškai rytinė "natūrali" erekcija, o ir esant reikalui jaučiuosi tarsi impotentas :) Iki sertralino viso to nebuvo. Ką dabar daryt? Ar dozės sumažinimas iki 50Mg nepadėtų? Nors mažinti bijau, kad neatkrisčiau ir nesugrįžtų nerimas.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#411436 Gali padėt sumažinimas arba galima pridėt buspirone arba keist į escitalopramą arba į SNRI.
Parašė Necrocowboy
Nesuprastas rašė:Gali padėt sumažinimas arba galima pridėt buspirone arba keist į escitalopramą arba į SNRI.

tai kad Escitalopramas tiek pat kenkia libido, o gal ir daugiau...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#411439 Hmm, sauna i galva du dalykai. Arba buspiron'as, arba apskritai keisti i vortioxetina. Vortioxetin'as irgi SSRI, bet irgi turi buspirono veikima, tik daug stipresni. Tiek kad buk atsargus, jei jau tiek laiko ir kancios praejai kol pataikei su antidepresantu ir doze.
Parašė Graikas
#411500 Dapoxetine (vaistas ejakuliacijos atitolinimui) yra greito veikimo ssri transportuotojas. Ar vartojant ji su vartioxetinum neprisisauksiu seratonino sindromo?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:Dapoxetine (vaistas ejakuliacijos atitolinimui) yra greito veikimo ssri transportuotojas. Ar vartojant ji su vartioxetinum neprisisauksiu seratonino sindromo?

Niekaip. Serotonino sindromas gali buti vieninteliu atveju - kombinuojant SSRI ir MAO-A inhibitoriu. Tokios klases vaistu Lietuvoj registruotu nera. Yra lyg kazkas labiau selektyvus MAO-B, bet jie kelia dopamino lygi, kazin ar kazka su serotoninu daro. Net serotonino releaser'iai + SSRI, kaip MDMA, nesukelia sindromo.
Parašė Graikas
#411546 Gal kas padetu gauti kokybisko cbt+thc oil?
Prastai miegu del steroidu. Nenoriu sokti ant migdomuju.
Parašė Vivjena
#411647 Sveiki, ar gali 3 mėn gerti vaistai, kurie visapusiškai tiko, patiko imti ir staiga nustoti veikti? Geriau flux 3 mėnesius, kadangi jis energizuontis, o aš kaip tik jaučiau labai dideli nuovargį, jėgų nebuvimą, tai šis vaistas mane lyg iš numirusių prikėlė, o, bet tačiau, jau antrą savaitę paštebiu, kad vėl grįžo prislegtumas, jėgų nebuvimas, jau džiaugiausi atsikraciusi tos šmėklos būsenos, per tris metus pirma karta taip gerai pasijaučiau, o čia dabar viskas vėl, grįžta. Keistis nieks nesikeitė, turiu daug poilsio, paūmėjimo lyg nėra, bet ta būsena... Kai norisi tik prigulti. :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vivjena rašė:Sveiki, ar gali 3 mėn gerti vaistai, kurie visapusiškai tiko, patiko imti ir staiga nustoti veikti? Geriau flux 3 mėnesius, kadangi jis energizuontis, o aš kaip tik jaučiau labai dideli nuovargį, jėgų nebuvimą, tai šis vaistas mane lyg iš numirusių prikėlė, o, bet tačiau, jau antrą savaitę paštebiu, kad vėl grįžo prislegtumas, jėgų nebuvimas, jau džiaugiausi atsikraciusi tos šmėklos būsenos, per tris metus pirma karta taip gerai pasijaučiau, o čia dabar viskas vėl, grįžta. Keistis nieks nesikeitė, turiu daug poilsio, paūmėjimo lyg nėra, bet ta būsena... Kai norisi tik prigulti. :verkiu

Angliskai tai vadinas "tachyphylaxis", t.y. dinges atsakas i vaista. Teke patirti, bet nezinau ar galima ka nors su tuo padaryti. Turbut arba kelti doze, arba keisti vaista, linkciau prie pirmo varianto, jei fluoxetinas gerai veike pries tai