Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:
biggie rašė:Is esmes tai klasikiniai antidepresantai tai daro, bet reikia laiko, o ir pradzioje gydymo gali pasidaryti dar blogiau, todel po ranka kokiu benzodiazepinu gerai turet. Jei normalesnes savijautos reikia cia ir dabar, visada galima kokia maza neuroleptiko doze isgerti, quetiapinas, olanzapinas slopina perdegima ir gali suteikti taip reikalingo poilsio.

Aišku. Tai gal man tiesiog coaxilis nepadeda pakankamai.. Su nerimu daugmaž ok, bet neatsilaikiau prieškalėdiniam krūviui ir sudegiau. Na ir turiu rezultatą - nulis jėgų. Na bet jis be šalutinių užtat man..ne kaip kokie SSRI :bloga

gal low dose abilify? jei ne daugiau 5mg salutiniu turi labai mazai ir veikia kaip normatimikas
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Crazy rašė:Ar mes lietuvoje turim maoi?

Kazkokie yra, bet ne tie klasikiniai, kaip antidepresantai, LT lyg naudoja selektyvius MAO-B parkinsonui gydyt
Vartotojo avataras
Parašė mmm
biggie rašė:gal low dose abilify? jei ne daugiau 5mg salutiniu turi labai mazai ir veikia kaip normatimikas

Tai abilify nuo bipolinio? Man rodos kad nera pas mane bipolinio, manijos nera,depresija-manau yra.plius nerimas.plius nuovargis. Buna trumpam atsigaunu (bet nebūnu maniakinė,tiesiog energiškai į save panaši),bet greitai vel dingsta jegos. Sia savaite darbe ryte ir per pietus taip ima miegas,tai isgeriu bromo, nes stengiantis save perlauzti ir toliau dirbti,pradeda uzsivesti priepolis. Zdz per diena kelios nuovargio bangos.
Abilify aktyvina?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:
biggie rašė:gal low dose abilify? jei ne daugiau 5mg salutiniu turi labai mazai ir veikia kaip normatimikas

Tai abilify nuo bipolinio? Man rodos kad nera pas mane bipolinio, manijos nera,depresija-manau yra.plius nerimas.plius nuovargis. Buna trumpam atsigaunu (bet nebūnu maniakinė,tiesiog energiškai į save panaši),bet greitai vel dingsta jegos. Sia savaite darbe ryte ir per pietus taip ima miegas,tai isgeriu bromo, nes stengiantis save perlauzti ir toliau dirbti,pradeda uzsivesti priepolis. Zdz per diena kelios nuovargio bangos.
Abilify aktyvina?

As irgi neturiu psichozes (na gal siek tiek bipolinio), bet man neuroleptikai padeda. Tie naujesni vaistai nedidelemis dozemis padeda antidepresantams geriau veikt, nebutinai manijas slopint, bet ir bendra itampa siek tiek paliest. Pats abilify siek tiek aktyvina, bet as ji geriau 15mg, greiciausiai pradet reiktu nuo 5mg.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#412638 Na užklausiu gydytojos, ka ji mano apie abilify. Neseniai kai siule is aktyvinanciu prideti prie coaxilio, tai noritriptilina.
Bet vis smalsu man isbandyti venlafaxina. Jis gi nuo nerimo ir žemam spaudimui tinkantis. Kaip ir turetu tikti.. Bet vis bijau jo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Na užklausiu gydytojos, ka ji mano apie abilify. Neseniai kai siule is aktyvinanciu prideti prie coaxilio, tai noritriptilina.
Bet vis smalsu man isbandyti venlafaxina. Jis gi nuo nerimo ir žemam spaudimui tinkantis. Kaip ir turetu tikti.. Bet vis bijau jo.

Nortriptilinas irgi kelia spaudima, jo veikimas gristas noradrenerginiam veikimui stiprint. Venlafaxinas irgi tai daro, bet kartu ir serotonina veikia, tai galbut papildomas mechanizmas nerimui slopint.
Parašė Baran
#413015 Labas vakaras, sakykit, gal kas esat tyrimus dare dopamino, noradrenalino, serotanino kiekiui nustatyti. Pamaciau, kad daro tokius, ar verta? Gerai butu suzinoti, gal dopamino per daug, ar per mazai ir kitus hormonus. Nes man neuroleptikai nei vieni netinka, tai pradejau galvoti, gal atvirksciai man reikia didint dopamina, o ne blokuoti.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413019 Nieks nesiterliotu bandydami simtus vaistu, bandydami atrasti ta stebuklinga kokteili, jeigu viskas butu taip paprasta nustatyti. Net parkinsonas yra nustatomas remiantis simptomais, o ten tikrai,kad truksta dopamino.

Jeigu pakankamai ilgai gyvensim, manau, kad gal panasius aparatus ir pamatysim.

Kur cia matei, jeigu nepaslaptis?
Parašė Graikas
#413027 Niekam tike sitie testai. Dar vienas budas isvilioti pinigus. Taip,nustato,bet nustato kiek kraujo plazmoje,o ne paciose smegenyse
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413054 Pritariu Graikui.

Jeigu nemokamai darytu, ant bajerio pasidaryciau, bet dar tokius pinigus lupa... Scamas totalus.

Skirtingose smegenu dalyse yra skirtingi serotonino receptoriai. Pvz per didelis aktyvumas serotonino receptoriuje 5h2a veda i nerima. Tai cia kokia logika butu? Daugiau serotonino = blogiau?

Dar gan toli nuo tos technologijos esam, kad nuskanuotu musu smegenis ir pasakytu kur ten ko truksta :) nors su gydytoja snekejom, kad ateityje greiciausiai taip ir bus.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Graikas rašė:Niekam tike sitie testai. Dar vienas budas isvilioti pinigus. Taip,nustato,bet nustato kiek kraujo plazmoje,o ne paciose smegenyse

Bet vistiek gal kažką pasako tokie tyrimai? Negi visai nereikšmingi?
Parašė Graikas
mmm rašė:
Graikas rašė:Niekam tike sitie testai. Dar vienas budas isvilioti pinigus. Taip,nustato,bet nustato kiek kraujo plazmoje,o ne paciose smegenyse

Bet vistiek gal kažką pasako tokie tyrimai? Negi visai nereikšmingi?

Jiems yra vieta,bet as tau nepasakysiu kur ju vieta. Su psichoterapeute diskutuotas sitas klausymas,sake tuscias laiko svaistymas uz kuri reikia susimoketi