Moderatorius: signs

Parašė Gerai Blogai
#413182 Sveiki,

Įdomi nuomonė tų kurie yra vartoję, vartoja arba nusimano apie Neuroleptikus. Parašykite savo patirtį - kaip jautėtės gerdami šiuos vaistus, kokius gerėte, nuo ko gėrėte ir tt. Ar tikrai jie taip slopina kaip yra kalbama ? Pvz kaip atrodo Marius Repšys prieš vaistų vartojimą ir dabar tai du skirtingi žmonės. Atrodo toks pavargęs, išsekęs, juodais paakiais. Jis būtent vartoja neuroleptikus ir AD kažkokius. Ar visus šie vaistai taip pakeičia tiek vidumi, tiek įšore ?

Dėkui ir lauksiu nuomonių !
Parašė Graikas
#413185 Biciuli,kai yra blogai,labai blogai,sitie vaistai gelbeja.
Vieni antipsichotikai slopina,kiti-aktyvina. Pavyzdziui mano geriami,manes neslopina.
Parašė Mersas
Gerai Blogai rašė:Sveiki,

Įdomi nuomonė tų kurie yra vartoję, vartoja arba nusimano apie Neuroleptikus. Parašykite savo patirtį - kaip jautėtės gerdami šiuos vaistus, kokius gerėte, nuo ko gėrėte ir tt. Ar tikrai jie taip slopina kaip yra kalbama ? Pvz kaip atrodo Marius Repšys prieš vaistų vartojimą ir dabar tai du skirtingi žmonės. Atrodo toks pavargęs, išsekęs, juodais paakiais. Jis būtent vartoja neuroleptikus ir AD kažkokius. Ar visus šie vaistai taip pakeičia tiek vidumi, tiek įšore ?

Dėkui ir lauksiu nuomonių !

:))) jei yra galimybe, stenkis ju isvengt, jei neiseina kazka lengvesnio naudot
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#413198 Neuroleptikai gali buti naudojami dviems tikslams. Vienas is ju psichozes gydymas, tada vartojami neuroleptikai aukstesnem dozem ir gali tureti daug salutiniu. Kitas tikslas gali buti kaip priedas prie antidepresanto mazesnemis dozemis. Mazos neuroleptiku dozes geriau toleruojamos, kai kurie neuroleptikai, ypac mazomis dozemis, apskritai neveikia kaip antipsichotikai.
Parašė Gerai Blogai
biggie rašė:Neuroleptikai gali buti naudojami dviems tikslams. Vienas is ju psichozes gydymas, tada vartojami neuroleptikai aukstesnem dozem ir gali tureti daug salutiniu. Kitas tikslas gali buti kaip priedas prie antidepresanto mazesnemis dozemis. Mazos neuroleptiku dozes geriau toleruojamos, kai kurie neuroleptikai, ypac mazomis dozemis, apskritai neveikia kaip antipsichotikai.

Aš gan žalias šitame reikale, bet sakykite o kam prie AD skiria Neuroleptiku ?
Parašė Graikas
Gerai Blogai rašė:*Graikas kokius geriate jei ne paslaptis ?

Jokios paslapties. Aripiprazole (abilify)
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Gerai Blogai rašė:
biggie rašė:Neuroleptikai gali buti naudojami dviems tikslams. Vienas is ju psichozes gydymas, tada vartojami neuroleptikai aukstesnem dozem ir gali tureti daug salutiniu. Kitas tikslas gali buti kaip priedas prie antidepresanto mazesnemis dozemis. Mazos neuroleptiku dozes geriau toleruojamos, kai kurie neuroleptikai, ypac mazomis dozemis, apskritai neveikia kaip antipsichotikai.

Aš gan žalias šitame reikale, bet sakykite o kam prie AD skiria Neuroleptiku ?

Tam, kad sustiprinti antidepresanto poveikį, jeigu tik antidepresanto neužtenka.
Parašė vitamin9
#413441 Man kasnors paaiskintkit kodel dabar antidepresantai antroj vietoj o pirmoj neuroleptikai? farma gerai bapkiu moka kad kistu neuroleptikus ar greitesnis veikimas? as asmeniskai galvoju kodel kokio prozaco tiesiog nebandes,o kad quetiapine ir fluxanoli kiso man senai senai tai atsimenu nes metesi senos pakuotes tik as ju negeriau.
Parašė Mersas
#413444 Dabar visom bobutem kisa qvetepina nakciai, arba ciprakexsa nuo depresijos. Du pagrindiniai vaistai, vaistininke taip sake. Nzn ar geras pasirinkimas jie, bet labai populiarus
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
vitamin9 rašė:Man kasnors paaiskintkit kodel dabar antidepresantai antroj vietoj o pirmoj neuroleptikai? farma gerai bapkiu moka kad kistu neuroleptikus ar greitesnis veikimas? as asmeniskai galvoju kodel kokio prozaco tiesiog nebandes,o kad quetiapine ir fluxanoli kiso man senai senai tai atsimenu nes metesi senos pakuotes tik as ju negeriau.

Nemanau,kad konspiracijos teoriju cia reiketu ieskoti. Jeigu 2 ssri nesuveike(ar netoleravai), tai, kad suveiks kitoks ssri, sansu mazai, del to gal prozaco ir nesi bandes.

O siaip, tai kvetiapinas nuo nemigos labai daznai skiriamas, nes mazom dozem jis veikia tik antihistamininius receptorius, todel yra stiprus hipnotikas.

Del fluanxolio ar sulpirido ar panasiu, tai prie stipraus nerimo, psichosomatiniu sutrikimu, dazniausiai neuztenka vieno antidepresanto arba to efekto reikia per ilgai laukti (umi ligonio bukle). Todel ir skiriamas iskart neuroleptikas. Mano tokia logika butu. Bet jo, pritarciau, kad per daznai kisami neuroleptikai prie depresijos - ypac daznai matau (gal dabar biski reciau) olanzapina naudojama nerimui malzinti, kas tikrai nauda rizikos nepralenkia, mano nuomone.
Parašė Ramunyte
Graikas rašė:

Sveiki,kiek laiko geriate aripiprazole?
Parašė Graikas
Ramunyte rašė:
Graikas rašė:

Sveiki,kiek laiko geriate aripiprazole?

3 metus
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#416989 Ar visi neuroleptikai mažina kognityvinius gebėjimus? Pvz ar yra skirtumas tarp sulpirido ir risperidono?