Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#413141 Šiandien penkta diena kai dozę padidinau iki 112.5 mg. Padidinus vaistų poveikis atsistatė iš karto, nors vakarop pusę dienos vistiek buvo jaučiamas ryškus baimės ir nerimo padidėjimas. Šiandien gi nuo pat ryto jaučiama vidutinio sunkumo depresija/apatija. Žiūrėsim kaip toliau bus. Planuoju didint iki 150 mg.
Parašė Mataugarsus1
#413175 nežinau keliam doze ir pažiūrim kas bus. Pereinu nuo SSRI tikiuosi bus kažkiek geriau silpnai mane veikia tie vaistai ir šalutinių mažai, kai esciloprama vartojau tai jų ne pajaučiau ir tokia kaip ir apatija džiaugsmo nebuvimas. Laikykitės užjaučiu save, su tuo su kuo susiduriu. Geros dienos visiem! :)
Parašė Mataugarsus1
#413176 Bet nesuprantu ko bijoti, gal ir atvejai skirtingi. Bet depresija baisiau už vaistus aš manau. Nu pažiūrėsim kaip 150mg veiks ir mirtazapin vartoju dar
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
Mataugarsus1 rašė:Bet nesuprantu ko bijoti, gal ir atvejai skirtingi. Bet depresija baisiau už vaistus aš manau. Nu pažiūrėsim kaip 150mg veiks ir mirtazapin vartoju dar

Na yra toks dalykas kaip farmakofobija. Pharmacophobia is a fear of medication and a negative attitude toward drugs in general. Drąsiai priskirčiau sau šitą fobiją. Daugiau jokių vaistų, išskyrus AD, nevartoju. Ir vis aplanko mintys, kad vartodamas AD esu tarsi nepilnavertis, tarsi su ramentais. Vienintelis dalykas, kuriuo pasitikiu tai augalai. Tarpinis variantas - nootropai. Bet AD ir, ypač toks biesas kaip venlafaxinas, mane labai gąsdina. Ne be reikalo jį "nacių piliule" vadina.
Kita vertus suvokiu, kad iš tos baimės prisidarau sau didelių problemų. Kankinuosi su per maža doze, laukdamas kol suveiks. Nors ir žinau, kad reikia kuo greičiau pasiekti stabilią remisiją ir tada jau galima po truputį mažint. Sunku turėt protą ir juo nepasitikėt.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413284 Idomu kur cia toki issireiskima kaip naciu piliule radai? Nebusi prisiskaites anti-psichiatrijos propagandos? Nes naciai siaip amfetamina vartojo :D
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
LBJ rašė:Idomu kur cia toki issireiskima kaip naciu piliule radai? Nebusi prisiskaites anti-psichiatrijos propagandos? Nes naciai siaip amfetamina vartojo :D

Kažkuriam užsienio forume pastebėjau taip vadinant. Ir manau, kad ne be reikalo. Venlafaxino nutraukimo procentas dėl sunkių šalutinių reiškinių yra vienas didžiausių. Man pačiam pradiniame vartojimo etape teko patirti tokias būsenas, kad niekam nelinkiu. To niekada nebuvo vartojant escitalopramą. Beje, N.Zelandijoje gydytojai gali paskirti venlafaxiną tik po to, jei prieš tai pacientas išbandė bent du kitus AD.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Sklandantis rašė:
LBJ rašė:Idomu kur cia toki issireiskima kaip naciu piliule radai? Nebusi prisiskaites anti-psichiatrijos propagandos? Nes naciai siaip amfetamina vartojo :D

Kažkuriam užsienio forume pastebėjau taip vadinant. Ir manau, kad ne be reikalo. Venlafaxino nutraukimo procentas dėl sunkių šalutinių reiškinių yra vienas didžiausių. Man pačiam pradiniame vartojimo etape teko patirti tokias būsenas, kad niekam nelinkiu. To niekada nebuvo vartojant escitalopramą. Beje, N.Zelandijoje gydytojai gali paskirti venlafaxiną tik po to, jei prieš tai pacientas išbandė bent du kitus AD.

Kad nutraukimas sunkus tai naciu piliule? Kazkaip sunkiai limpa man sis pavadinimas. Paroxetino juk irgi sunkus nutraukimas. Jeigu palaipsniui mazini, tai nieko baisaus neatsitiks. O po ilgo vartojimo betkoki vaista reikia palaipsniui nutraukt.

Man asmeniskai zolofto buvo sunkesnis nutraukimas, venlafaksino isvis nepajauciau.

O del N. Zelandijos, tai abejoju ar jie hospitalizacijos atveju neduoda venlafaksino. Juk irodyta, kad jis greiciausiai suveikia ir yra tikrai tarp efektyviausiu. Na, jeigu ir neduoda - tai visas pasaulis duoda. Ir ne po 75mg, o 300mg per pora dienu. Ir nieko perdaug baisaus nebuna.

As jau geriau jei bijociau, tai nebent neuroleptiku, nes tie tikrai gali sugadinti daug dalyku, o Lietuvoj gydytojai labai megsta iskart skirti neuroleptika salia neislaukus, kad galbut vieno AD uzteks. Man nuo sulpirido nulipimas buvo sunkiausias is visu. Ir vemiau ir trizniojau ir is lovos nepakilau ir mirt norejau. Po to kazkaip pavyko mirtazapinu pakeisti, nes nulipti paprastai buvo neimanoma,nors ir bandziau keliolika kartu.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
LBJ rašė: Kad nutraukimas sunkus tai naciu piliule? Kazkaip sunkiai limpa man sis pavadinimas. Paroxetino juk irgi sunkus nutraukimas. Jeigu palaipsniui mazini, tai nieko baisaus neatsitiks. O po ilgo vartojimo betkoki vaista reikia palaipsniui nutraukt.

Ne taip supratai nutraukimą. Angliškai vadinama "dropout due to adverse effects". Gal geresnis vertimas būtų "atsisakymas dėl šalutinių efektų".

LBJ rašė:Man asmeniskai zolofto buvo sunkesnis nutraukimas, venlafaksino isvis nepajauciau.

Tikrai pavydžiu. Man venlafaksiną pavyko nutraukti tik skaičiuojant grūdus kapsulėse. Mažinau po 5 kiekvieną savaitę.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#413951 Šiandien 4 savaitės kaip geriu 150mg vanlafaxino. Būklė vis dar nestabili - antroj dienos pusėj sustiprėja baimė, būna depresuotų dienų. Tiesa pasitaiko ir neblogų pusdienių, bet retai, tad ir nuotaika kol kas ne kažką.
Vakar apsilankiau pas kitą gydytoją. Ji prirašė 50mg Trazodono, ir nurodė iki 75mg sumažinti venlafaxiną. Tai sukėlė man didelę paniką. Vakar prieš miegą išgėriau Trazodono, o šiandien nuo pat ryto jaučiu stiprią depresiją ir nerimą. Žodžiu liūdesys.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#414104 Venlafaxino dozės mažinimas kol kas vyksta sėkmingai. Kasdien mažinu po 5,36mg, t.y. po 20 grūdelių nuo 75mg piliulės. Kartais jaučiu lengvą svaigimą, bet nieko rimčiau. Įtariu, kad būtent paskirtas trazodonas leidžia tai daryti, nes savijauta tikrai neblogėja. Žiūrėsim kaip seksis toliau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#414208 As pats jau ant 75mg nuo 375mg. Iki 75mg nera sunku susimazint, ziauriausia buna kai lieki su 37.5, kaip ir kruopos, bet ziauriai sunku nusiimt.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
biggie rašė:As pats jau ant 75mg nuo 375mg. Iki 75mg nera sunku susimazint, ziauriausia buna kai lieki su 37.5, kaip ir kruopos, bet ziauriai sunku nusiimt.

Pirmą kartą kai nulipinėjau nuo venlafaxino, mažinau po 5 grūdelius per savaitę. Nuo 37.5 iki 0 užtrukau apie pusmetį, bet be jokių problemų. Manau galima ir 2x greičiau.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#414243 Šiuo metu jau beveik sumažinau iki 75mg, liko pora dienų. Savijauta keista. Bendrai depresūchos lyg ir nėr, bet toks įspūdis, kad smegenyse paliko tik noradrenalinas - visas spirgu viduje, lakstau lyg batareikų pririjęs robotukas. Darbų gal ir nemažai nudirbu, bet jokio kaifo iš to. Kartais vėlai vakare užeina lyg švelni depresija su baime, bet praeina išgėrus Trazodono. Įtariu, kad čia jis taip stipriai adrenergiškai ir veikia.
Miegasi irgi šiaip sau. Atsigulu lyg kavos prigėręs, užmiegu, po 5-6 val prabundu - vėl tas pats. Po 7-8 val tokio "miego" nesijaučiu gerai pailsėjęs.
Kitas vizitas pas gydytoją po 2 sav.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Sklandantis rašė:Šiuo metu jau beveik sumažinau iki 75mg, liko pora dienų. Savijauta keista. Bendrai depresūchos lyg ir nėr, bet toks įspūdis, kad smegenyse paliko tik noradrenalinas - visas spirgu viduje, lakstau lyg batareikų pririjęs robotukas. Darbų gal ir nemažai nudirbu, bet jokio kaifo iš to. Kartais vėlai vakare užeina lyg švelni depresija su baime, bet praeina išgėrus Trazodono. Įtariu, kad čia jis taip stipriai adrenergiškai ir veikia.
Miegasi irgi šiaip sau. Atsigulu lyg kavos prigėręs, užmiegu, po 5-6 val prabundu - vėl tas pats. Po 7-8 val tokio "miego" nesijaučiu gerai pailsėjęs.
Kitas vizitas pas gydytoją po 2 sav.

Jausmas, kad lyg batareikiu priedes, gali buti ir nuo nerimo. Kad 75mg labiau adrenergiskai veikia negu 150 tai labai netiesa. Nuo 75 iki 150 dideja realiai tik adrenerginis veikimas. O 75 jo labai mazai.

Trazodonas irgi slopinantis vaistas.

Nebandei kokio neuroleptiko isidet? Ar bent jau kita AD nei venlafaksinas. Nes vis bandai ta pati
Vartotojo avataras
Parašė signs
#414255 75-150 labiau veikia kaip SSRI. 150mg duoda šiek tiek adrenerginio poveikio, o nuo 150mg žymiai didėja NOR veikimas. Tiesa, dozės virš 150mg mažai didina SER.