Moderatorius: signs

Parašė ciaupas
#413761 As tai manyciau tuos benzus koki menesi gali gert be baimes. O gal po to menesio organizmas apsipras su zoloftu ir nemiga praeis savaime tada ir xanaxo nereiks.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Saulyte78 rašė:
LBJ rašė:Lietuvoje 1mg maksimaliai be recepto galima nusipirkt. Tai tektu kokias 5 gert jei 1 nepadeda. Bet siaip jei pazistat vaistininke kokia tai duoda ir be recepto. Melatonin vitabalans as naujodu, kur po 5mg buna.

Halcion yra labai trumpo veikimo benzodiazepinas, vartojamas nemigai gydyti.

O ar savaime praeis tai sunku pasakyti, kiekvienam skirtingai. Man asmeniskai visad sudinas miegas su ssri.

Ačiū, pasidomėti teks vaistineje. Nes tokia nemiga tai nesąmonė, išeina taip, kad gydom nerimą su nemiga :bloga O jus kai varojot ssri irgi kazka papildomai geret nemigai ar tik ta melatonina?

Man dažniausiai kvetiapiną skiria miegui arba mirtazapiną. Vistiek sunkiai miegasi, bet bent kažkiek nulūžti. Dažniausiai pirmą mėnesį būna taip - SSRI rytais + kvetiapinas rytais + lexotanilis. Vakare vėl kvetiapinas didesnėm dozėm. Kai nerimas aprimsta, raminamųjų nebeimi. Aš stengiuos net ir pradžioje neimti raminamųjų, nes jie tarsi "cheat"inimas gaunas. Žinai kad jie negydo, tik keliom valandom paveikia ir tiek. Kaip koks alkoholis, tam kartui zjbs, bet kas iš to. Bet šiaip mėnesį kokį gali ramiai imt. Ar bent 20 dienų. Tikrai nepriprasi prie raminamųjų. Melatonino nebandžiau, reikės pasidomėt.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413764 Imsiu siai nakciai to xanaxo, nes savijauta baisi.. O po to bus matyti, jei toliau nemiga bus, teks kreiptis dėl kazkokio papildomo vaisto miegui. Aciu, visiems atsakiusiems! Labai norisi tikėti, kad gal apsipras prie AD ir miegas gris pats...
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Saulyte78 rašė:Imsiu siai nakciai to xanaxo, nes savijauta baisi.. O po to bus matyti, jei toliau nemiga bus, teks kreiptis dėl kazkokio papildomo vaisto miegui. Aciu, visiems atsakiusiems! Labai norisi tikėti, kad gal apsipras prie AD ir miegas gris pats...

Na aš duodu vaistui "šansų" kokius 3-4 mėnesius. Jei nėra norimo rezultato - tenka ieškot kitų. Turėtų manau atsirast efektas bent kažkoks po 40-50 dienų vartojimo.
Parašė ciaupas
#413767 As tai geriau gerciau kazka is benzu del miego negu zaist su mirtazapinu ar kvetiapinu jei tik nemiga problema. Nuo ju ir svoris ziauriai auga ir dar visokiu biesu yra, ne zmogum jautiesi.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413776 Xanax isgeriau, miegas pusetinas jau, jau savijauta šiandien visai kitokia. Tik neramu darosi, kad liko 10 tabletku. Jaučiu reikia registruotis vizitui ir nelaukti. Skaitau, kad visi jūsų vardijami miegui, nelabai geri, svori didina, arba jauciasi apdujimas rytaia. As isvis nenusimanau apie tuos vaistus, neteko gerti miegui, nu apart xanax dabar ir lekso, kai panikos atakos budavo. Gal kas ka galite pasiūlyti is migdomuju,kad nebutu labai jau agresyvus ir svarbiausia, kad to pripratimo nebutu.Man bėda pagrinde su uzmigimu yra. Pas gyd privaciai einu, tad bandyciau prašyti savo nuožiūra
Parašė ciaupas
#413779 Variantas yra Stilnox. Jis nėra benzas o vadinamas z-drugs. Priklausomybė vystosi bet mažesnė nei ant benzu. Ir užmigimui jis yra kaip tik.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
ciaupas rašė:Variantas yra Stilnox. Jis nėra benzas o vadinamas z-drugs. Priklausomybė vystosi bet mažesnė nei ant benzu. Ir užmigimui jis yra kaip tik.

Ačiū, užsirašiau pavadimą.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
ciaupas rašė:As tai geriau gerciau kazka is benzu del miego negu zaist su mirtazapinu ar kvetiapinu jei tik nemiga problema. Nuo ju ir svoris ziauriai auga ir dar visokiu biesu yra, ne zmogum jautiesi.

Jeigu tik nemiga, tai jo. Bet dažniausiai nemiga turi priežastis (įkyrios mintys, nerimas, pervargimas). Va tada neuroleptikai ar mirtazapinas geriau. Būtų idealu čia visiems jeigu tik benzai ir stilnoxai padėtų. Manęs net neuroleptikai nesugeba su benzais užmigdyt, o ką bešnekėt apie stilnox.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Saulyte78 rašė:Xanax isgeriau, miegas pusetinas jau, jau savijauta šiandien visai kitokia. Tik neramu darosi, kad liko 10 tabletku. Jaučiu reikia registruotis vizitui ir nelaukti. Skaitau, kad visi jūsų vardijami miegui, nelabai geri, svori didina, arba jauciasi apdujimas rytaia. As isvis nenusimanau apie tuos vaistus, neteko gerti miegui, nu apart xanax dabar ir lekso, kai panikos atakos budavo. Gal kas ka galite pasiūlyti is migdomuju,kad nebutu labai jau agresyvus ir svarbiausia, kad to pripratimo nebutu.Man bėda pagrinde su uzmigimu yra. Pas gyd privaciai einu, tad bandyciau prašyti savo nuožiūra

Šiaip jeigu gali išvengt neuroleptikų - tai būtinai venk. Jie tikrai turi nesamonių... kartais labai keistai nuo jų jauties, visokių durnų jausmų atsiranda nuo šalutinių.. Bet mano atveju man pvz to ir reikia. Man reikia kad mane grynai kažkas užslopintų ir neleistų man nei galvot nei emocijų jaust - nieko. Kad pabūčiau kurį laikas visiškai atsijungęs. Aš geriau rytais pabusčiau užslopintas stipriai, negu kad pabusdavau su spaudimu 180/110 ir pulsas 120 ir nebežinai kur dėtis net, nors mano spaudimas idealus kai gera sveikata. Tai žiūrėkis.. norėjau tik pasakyt, kad kartais tas užslopinimas žmogui visai į naudą.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
Deividas rašė:
Saulyte78 rašė:Xanax isgeriau, miegas pusetinas jau, jau savijauta šiandien visai kitokia. Tik neramu darosi, kad liko 10 tabletku. Jaučiu reikia registruotis vizitui ir nelaukti. Skaitau, kad visi jūsų vardijami miegui, nelabai geri, svori didina, arba jauciasi apdujimas rytaia. As isvis nenusimanau apie tuos vaistus, neteko gerti miegui, nu apart xanax dabar ir lekso, kai panikos atakos budavo. Gal kas ka galite pasiūlyti is migdomuju,kad nebutu labai jau agresyvus ir svarbiausia, kad to pripratimo nebutu.Man bėda pagrinde su uzmigimu yra. Pas gyd privaciai einu, tad bandyciau prašyti savo nuožiūra

Šiaip jeigu gali išvengt neuroleptikų - tai būtinai venk. Jie tikrai turi nesamonių... kartais labai keistai nuo jų jauties, visokių durnų jausmų atsiranda nuo šalutinių.. Bet mano atveju man pvz to ir reikia. Man reikia kad mane grynai kažkas užslopintų ir neleistų man nei galvot nei emocijų jaust - nieko. Kad pabūčiau kurį laikas visiškai atsijungęs. Aš geriau rytais pabusčiau užslopintas stipriai, negu kad pabusdavau su spaudimu 180/110 ir pulsas 120 ir nebežinai kur dėtis net, nors mano spaudimas idealus kai gera sveikata. Tai žiūrėkis.. norėjau tik pasakyt, kad kartais tas užslopinimas žmogui visai į naudą.

Neuroleptiku nepernesu, kazkada senai senai, buvo israse po stresu, kad ramesnė buciau, tai siaubas ir kosmaras, mečiau po pirmos tabletes. Dabar pasiskambinau gyd, pasakiau kas darosi su miegu, tai liepe vel grįžti prie ketvirtadalio AD, nu nieko nesuprantu.. Argi veiks tas ketvirtadalis :? Sakau neuzmiegu, sako mazinkim tada AD.. Apie jokius miegui nekalba. Tiesa, sako Halcion turit, sugerkit, tai kad ir tu 10 tableciu tik turiu. Zodziu nieko nepesiau su migomaisiais. Mazinu AD ir toks gydymas vadinasi.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Saulyte78 rašė:
Deividas rašė:

Neuroleptiku nepernesu, kazkada senai senai, buvo israse po stresu, kad ramesnė buciau, tai siaubas ir kosmaras, mečiau po pirmos tabletes. Dabar pasiskambinau gyd, pasakiau kas darosi su miegu, tai liepe vel grįžti prie ketvirtadalio AD, nu nieko nesuprantu.. Argi veiks tas ketvirtadalis :? Sakau neuzmiegu, sako mazinkim tada AD.. Apie jokius miegui nekalba. Tiesa, sako Halcion turit, sugerkit, tai kad ir tu 10 tableciu tik turiu. Zodziu nieko nepesiau su migomaisiais. Mazinu AD ir toks gydymas vadinasi.

Keistai. Matyt Zoloftas skaitosi aktyvinantis AD, gal dėl to? Arba dar gal neįsivažiavus į AD, tai nori kad švelniau įsibėgėjimas vyktų. Aš tai dažniausiai jei pasiskundžiu tai man kaiptik didina dozes. Dabar jau beveik maximalią Seroxat'o dozę vartoju. Nes yra ale aktyvinantys labiau AD ir slopinantys, tai nežinia kaip čia. Dėl migdomųjų reikėjo paklaust, ar galima pabandyt stilnoxą imti.

Dėl neuroleptikų tai žinok.. nu pradžia baisi. Bet poto visai gerai su jais. Man buvę tokių periodų kada labai gerai sutvarko viską neuroleptikai. Vėl pradedi valdyt savo mintis, įkyrios mintys nebesisuka taip greit, mąstymas tiesiog lėtesnis pasidaro koks ir turėtų būt normalaus žmogaus. Na bet aš visad kovoju su įkyriom mintym besisukančiom 200km/h.. nežinau kaip tau. Gal tave visai kiti dalykai kamuoja - tai tada neuroleptikai neturi jokio tikslo kaip ir. Bet manau jei nemiga... tai ir mintys sukasi apie kažką, antraip užmigtum.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413788 Mane matyt aktyvina ir dėl to miegas dingo. Klausiau del Stilnox, sake pabaigt Halciona, nes as jo nebandziau dar, 10 tablečių turiu ir viskas. Nebeina suprast to gydymo esmės, pradėjau nuo ketvirčio, dabar puse geriau, vel imk ketvirti, ar cia bus naudos toks šokinėjimas.. Kazko man rodos nelabai.
Mano bėda yra somatinis nerimas. Svaigsta galva, spaudžia krūtinę ir springstu maistu. Miego sutrikimu neturėjau. Nu būdavo aisku streso diena, prasčiau miegi, bet tai cia manau yra normalus dalykas.
Zodziu kuo toliau, tuo gražiau. Gydymas visiškai miglotas darosi
Parašė ciaupas
#413791 Deividai o tu nesi bandęs truxal? Jis senas tipinis neuroleptikas. Koks 100mg turėtų nrml paslopint.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
ciaupas rašė:Deividai o tu nesi bandęs truxal? Jis senas tipinis neuroleptikas. Koks 100mg turėtų nrml paslopint.

Nea. Iš neuroleptikų mano bagažas toks: Abilify / Haloperidol / Ketipinor / Fluanxol / Rispolept.

Haloperidolis su Fluanxolio tai belenkoks košmaras. Užaktyvuoja belenkaip neturiu kur dėtis.

Rispoleptas kažkada veikė labai gerai, bet per 3čią epizodą nustojo veikt ir labai stipriai numušdavo spaudimą (80/50 būdavo), tai teko mest.

Ketipinoras.. na aš jį dažniausiai ir vartoju ir visai neblogai padėdavo, bet šį kartą kažkaip vangiai jis mane ima. Atrodo kad nieko nebedaro kartais. Minusas kai visada - svorio priaugu.

Abilify.. nu jo.. buvo pats pirmas epizodas kada mane stipriai užfaršyravo, nes įtarė psichozę. Nuo jų jautėsi kad smegenys tikrai sulėtintos ir labai daug svorio priaugau. Daktarė šita sako jog nenori man abilify skirt, nes jis ale aktyvina. O aš kaiptik pamenu kad jis mane flegma padaro. Velniai žino.