Moderatorius: signs

Parašė ciaupas
Sklandantis rašė:
ciaupas rašė: koks tai poveikis? Su kuo butu galima palygint?? Susidomejau...

Neturiu didelės patirties su įvairiais preparatais. Gal panašu į lexotanilį, bet visiškai neslopina ir nemigdo.

Keletą dienų testavau... Taip visiškai neslopina ir nemigdo. Poveikio nerimui ar kam kitam nepajutau. Bent jau trumpalaikiame vartojime.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412880 Memantinas
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412892 Labiau aktyvuojantis negu sitie abu. Pvz cipralexo kuo aukstesne doze, tuo labiau slopino mane, zolofto atvirksciai, nes aukstesnese dozese veikia dar ir dopamina, tai tikrai nemenkai aktyvuoja. Bet veliau atsibodo tas aktyvavimas :D nes tikrai norisi issikraut kazkur jegas. Silpniau, nei venlafaksinas, bet yra panasumu.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412895 Gal dar ir to nerimo visokio buna. Pavyzdziui su aukstesnem dozem zolofto as socialinio nerimo visiskai nejauciau - uzkalbinti pardaveja ar pan. net norejosi, kas man tikrai neiprasta, kaip tik parduotevese panikos atakos buna.
Nors sedint namie jautiesi nerimastingas ir norisi ryti xanaxa, kad atsipalaiduoti, nes ta aktyvinanti energija irgi duoda savo nerima.

Pagal aktyvinima as rykiuociau taip (nuo maziausiai aktyvinancio iki labiausiai)

1.Paroxetine
2. Mirtazapinas (man asmeniskai net aukstesnes dozes nera aktyvinancios kazkodel)
2. Escitalopramas
3. Duloxetine
4. Sertraline
5. Vortioxetine
6. Fluoxetine
7. Venlafaxine

Cia subjektyviai parasiau, kaip as pats jauciau. Nes teoriskai duloxetinas su venlafaxinu auksciausiai turetu buti, nes jie SNRI juk, bet man asmeniskai jis nebuvo stimuliuojantis, bet as jo ir aukstu doziu nebuvau bandes, tai greiciausiai turetu kilti i virsu jis.

Dar yra agomelatinas, jis teoriskai irgi aktyvuojantis kazkiek, bet nzn, as jo kazkaip vieno kaip pagrindinio niekad nevartojau, tai kazkokio aktyvavimo papildomo salia kitu vaistu nuo jo nejauciau. As ji deciau gal kaip neturinti tam poveikio :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:As nesuprantu kaip aktyvinantys a/d turi nuimti nerima, jei veikia abu stimuliuojanciai

Smegenu dalis, veikianti panasiai kaip organizmo signalizacija, turi inervacijas is serotonininiu ir noradrenerginiu neuronu. Pakilus neuromediatoriu lygiui sinapsese, ta signalizacija pasidaro ne tokia jautri, ne taip stipriai aktyvuojama endokrinine streso asis ir jauciamas terapinis poveikis. Nera visiskai taip, kad aktyvuojantis vaistas sukels nerima, o slopinantis - ji sumazins, streso sistemos neuronu grandines yra siek tiek sudetingesnes.
Parašė ciaupas
LBJ rašė:Gal dar ir to nerimo visokio buna. Pavyzdziui su aukstesnem dozem zolofto as socialinio nerimo visiskai nejauciau - uzkalbinti pardaveja ar pan. net norejosi, kas man tikrai neiprasta, kaip tik parduotevese panikos atakos buna.
Nors sedint namie jautiesi nerimastingas ir norisi ryti xanaxa, kad atsipalaiduoti, nes ta aktyvinanti energija irgi duoda savo nerima.

Pagal aktyvinima as rykiuociau taip (nuo maziausiai aktyvinancio iki labiausiai)

1.Paroxetine
2. Mirtazapinas (man asmeniskai net aukstesnes dozes nera aktyvinancios kazkodel)
2. Escitalopramas
3. Duloxetine
4. Sertraline
5. Vortioxetine
6. Fluoxetine
7. Venlafaxine

Cia subjektyviai parasiau, kaip as pats jauciau. Nes teoriskai duloxetinas su venlafaxinu auksciausiai turetu buti, nes jie SNRI juk, bet man asmeniskai jis nebuvo stimuliuojantis, bet as jo ir aukstu doziu nebuvau bandes, tai greiciausiai turetu kilti i virsu jis.

Dar yra agomelatinas, jis teoriskai irgi aktyvuojantis kazkiek, bet nzn, as jo kazkaip vieno kaip pagrindinio niekad nevartojau, tai kazkokio aktyvavimo papildomo salia kitu vaistu nuo jo nejauciau. As ji deciau gal kaip neturinti tam poveikio :D

dar yra elontrilis pakankamai neblogai stimuliuojantis :super
ParašėRajoninis
#413844 Esu beveik visus vaistus isbandes ir galiu pasakyt ,kad jie man gyvenima sugadino. Neskaitinedavau vaistu lapelio info, bet budavo salutiniai,sakydavau gydytojams-atsakydavo kad cia ligos simptomai. Kai pradejau dometis vaistais, skaitinet info ir testuot(isgeriu ir pajauciu salutinius) supratau kad viskas nuo vaistu o gydytojam vienodai. Per 7m. nusivariau nuo nerimo ir streso iki sunkios depresijos su psichoze,paranojom,panikom. Buvau pas gal 10 garsiausiu psichiatru, visi pasakas skirtingas seka, tik del vieno visada taip pat kalba-vaistai nekalti,kaltas pats esi. Reiskia jeigu vaistas netinka tai tu arba issigalvoji, prisiskaitai info, isiteigi ir t.t. O kad lapely raso ta salutini koks man yra jiems dzin. Net su lapeliu vaistu ejau pabraukes salutinius pas gydytojus, visiem vienodai. Vienu zodziu pritariu kad pasauly(ypac LT) akmens amzius. Dabar nebegaliu mest antidepu ir raminanciu,neuroleptikai isvis siaubas-vieni ne tai kad gydo halo bet atvirksciai sukelia jas. Kiti neuroleptikai kausto. Visi papildomi t.y. gaba,lyrica,cyclodolis,karbamazepinas,valproine r.-sukelia halo. Vienu zodziu SIAUBAS. Geriau net nepradekit gert vaistu,viska imanoma sutvarkyt psichoterapija(kiek pats domejausi). Zinoma tai uztrunka,priklausomai nuo sutrikimo,ligos. P.s. Dar toks jaismas kad tie vaistai sukurti su zmonem bandymus daryt, kaip per antra pasaulini. Jau vien tai kad kazka isranda naujo o po kokiu 5m. uzdraudzia tai kaip pvz:lobotomija, arba kad tas pats klonikas. Is pradziu klonika rase laisvai nes sake kad ner pripratimo, paskui pamate kad yra visiskai atvirksciai,kad jis labiausiai duoda priklausomybe. Tai tiek.
Parašė Graikas
#413845 Mano atveju vaistai man labai padejo. O buvo tikrai sunkus laikas. Uztruko,kol atitaike. Bet reziume,dudele nauda is vaistu. Labai padejo psichoterapijos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413847 Pritarsiu Graikui. Vienu momentu buvau visiskam dugne ir jau suplanaves savizudybe. Nes dienas leisdavau tiesiog sededamas ir bandydamas kvepuoti, ziuredamas i viena taska ir nieko negaledamas daryt del minciu srauto. Stengdavausi isgyvent panikos atakas kurios budavo kas pusvalanadi, jei ne dazniau. Visas kunas atsisake dirbti. Tik vaistam galiu padekot, kad istrauke - psichoterapija iki tol lankiau 6 metus - su menkais rezultatais - net sakyciau buvo situaciju, kur psichoterapija padare meskos paslauga, priversdama galvoti apie dalykus apie kuriuos nesusimastyciau ir nesukciau galvos. Nera viskas taip blogai, Rajonini, kaip dabar tau atrodo. As irgi visus vaistus išbandžiau - taip yra salutiniu, beveik visi vaistai turi, daug praeina, daug nepraeina. Gal esi jautresnis ir labai analizuoji ir panikuoji. Zinau, kad girdejai sita patarima ne karta is gydytoju, bet pakartosiu - neskaityk informaciniu lapeliu. Ten surasyta viskas blogiausia kas imanoma nutikt ir daug yra tik teoriniu salutiniu, niekur moksliskai netirtu ir neatrastu. Tokiu absoliuti dauguma.
Parašė Mersas
Rajoninis rašė:Esu beveik visus vaistus isbandes ir galiu pasakyt ,kad jie man gyvenima sugadino. Neskaitinedavau vaistu lapelio info, bet budavo salutiniai,sakydavau gydytojams-atsakydavo kad cia ligos simptomai. Kai pradejau dometis vaistais, skaitinet info ir testuot(isgeriu ir pajauciu salutinius) supratau kad viskas nuo vaistu o gydytojam vienodai. Per 7m. nusivariau nuo nerimo ir streso iki sunkios depresijos su psichoze,paranojom,panikom. Buvau pas gal 10 garsiausiu psichiatru, visi pasakas skirtingas seka, tik del vieno visada taip pat kalba-vaistai nekalti,kaltas pats esi. Reiskia jeigu vaistas netinka tai tu arba issigalvoji, prisiskaitai info, isiteigi ir t.t. O kad lapely raso ta salutini koks man yra jiems dzin. Net su lapeliu vaistu ejau pabraukes salutinius pas gydytojus, visiem vienodai. Vienu zodziu pritariu kad pasauly(ypac LT) akmens amzius. Dabar nebegaliu mest antidepu ir raminanciu,neuroleptikai isvis siaubas-vieni ne tai kad gydo halo bet atvirksciai sukelia jas. Kiti neuroleptikai kausto. Visi papildomi t.y. gaba,lyrica,cyclodolis,karbamazepinas,valproine r.-sukelia halo. Vienu zodziu SIAUBAS. Geriau net nepradekit gert vaistu,viska imanoma sutvarkyt psichoterapija(kiek pats domejausi). Zinoma tai uztrunka,priklausomai nuo sutrikimo,ligos. P.s. Dar toks jaismas kad tie vaistai sukurti su zmonem bandymus daryt, kaip per antra pasaulini. Jau vien tai kad kazka isranda naujo o po kokiu 5m. uzdraudzia tai kaip pvz:lobotomija, arba kad tas pats klonikas. Is pradziu klonika rase laisvai nes sake kad ner pripratimo, paskui pamate kad yra visiskai atvirksciai,kad jis labiausiai duoda priklausomybe. Tai tiek.

:bloga pritariu tau, kad gydytojai pas mus gerai gydo tik sunkias ligas, visa kita tik marazmai. Kisa betka, nepasako ko laukt is vaistu, kuo daugiau gersi tuo veliau bus batai. Sues smegenis, ateiti tik darzoves gyvenimas. Gal kazkam padeda jeiatitaiko vaistus, pageri kelis metus irviskas. Bet jeiuzsisuki i ta karusele, nuo vaistu sutrinka smegenyse apykaitamedziagu, tada amen.