Moderatorius: signs

Parašė DeepCoffee
#414239 Pradejau gerti si vaista. Pirmi du vakarai po ketvirtadali (25mg tabletes), tuomet du vakar po puse ir puse ryte puse vakare, dabar jau gal 4 diena po puse ryte ir vakare.
As pradejau gerti, nes pas mane nezmoniskas jautrumas, kelia itampa net sportas ar paprasta veikla, susirasinejimas, na ziauru.
O dabar tapo kosmaru isvis. 5 naktis normaliai nebemiegu nes nakti neramios rankos ziauriai paliko. O itampa ir jautrumas dar padidejo. Ir tuo metu nutraukineju xanaxa. Galvoju gal del xanax cia man taip blogai, skausmai krutineje, atsistojant uzspaudzia galva ir sirdi kartais, sendien ypac, nors kitom dienom tai dar ir pabegiojau rytais, biski pasportuot pavykdavo nedaug, bet nu viskas sakau, sendien vakare jau nebegersiu to vaisto, nes negereja man, o blogeja. Visada jauciu galvos itampos skausma, jau ne vieni metai. Pokolkas niekas nepadeda. Prarandu vilti. Turbut man bus galas, nes autonimine nervu sistema visiskai issiderinus, nuolatos i viska reaguoja stresu ir itampa. Jokios veiklos nebegaliu turet. Nebezinau ka daryt.
O sis vaistas senas matyt su daug pasaliniu nes taip blogai nera buve. Sendien net devyneriu pora gurksniu dejau salia xanax nes maniau jau greit numirsiu, isgyvenimas vyksta. Gal pergreit padidinau ta vaista, bet tik viena tablete. Bet neveltui sake pradet nuo ketvirtadalio.
Parašė DeepCoffee
#414271 Ne. Ziaurus tas vaistas amitriptyline. Visa nakti nemiegojau dabar. Vis uzmerkus akis baisiausi dalykai prasideda kurie atrodo labai realistiski. Jauciuosi kaip koks bandomasis triusis per karo laikotarpi. Jauciu kaip smegenis eda sie vaistai. Cia susirgsi tokius vartodamas tai tikrai. O ir ant sirdies negera, visokiausi dalykai vyksta. Greiciau issivalyt nuo ju. Tokius vaistus uzdraust. Ir daktarus kurie skiria juos nafik. Su juo tikrai psichinis paliksi arba darzove. Neveltui kainuoja 3eur
Parašė Mersas
DeepCoffee rašė:Ne. Ziaurus tas vaistas amitriptyline. Visa nakti nemiegojau dabar. Vis uzmerkus akis baisiausi dalykai prasideda kurie atrodo labai realistiski. Jauciuosi kaip koks bandomasis triusis per karo laikotarpi. Jauciu kaip smegenis eda sie vaistai. Cia susirgsi tokius vartodamas tai tikrai. O ir ant sirdies negera, visokiausi dalykai vyksta. Greiciau issivalyt nuo ju. Tokius vaistus uzdraust. Ir daktarus kurie skiria juos nafik. Su juo tikrai psichinis paliksi arba darzove. Neveltui kainuoja 3eur

Ar esi bandes lyricaaaaa? :)))
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Mersas rašė: Ar esi bandes lyricaaaaa? :)))

Vartoju Amitriptiliną seniai. 4 tabletės (po 25 mg) per dieną. Šalutinių buvo iš pradžių, tokių kaip burnos džiūvimas, slopinimas, na toks raminantis poveikis. Dabar pulsas aukštas, tai turiu Betaloc vartoti papildomai. O Lyrica bandžiau. Manijas apmalšino, bet kaip girta vaikščiojau dėl sutrikusios pusiausvyros.
Beje, tik Amitriptilinas man geriausiai padeda nuimti depresiją su apatija ir jėgų nebuvimu. Bet ne visus antidepresantus bandžiau, tai galima sakyti dar paieškose.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Magnetine_ rašė:
Mersas rašė: Ar esi bandes lyricaaaaa? :)))

Vartoju Amitriptiliną seniai. 4 tabletės (po 25 mg) per dieną. Šalutinių buvo iš pradžių, tokių kaip burnos džiūvimas, slopinimas, na toks raminantis poveikis. Dabar pulsas aukštas, tai turiu Betaloc vartoti papildomai. O Lyrica bandžiau. Manijas apmalšino, bet kaip girta vaikščiojau dėl sutrikusios pusiausvyros.
Beje, tik Amitriptilinas man geriausiai padeda nuimti depresiją su apatija ir jėgų nebuvimu. Bet ne visus antidepresantus bandžiau, tai galima sakyti dar paieškose.

venlafaxinas, duloxetinas? Jie turetu pakankamai veikti siuos dalykus bet su daug mazesniais salutiniais
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
biggie rašė:venlafaxinas, duloxetinas? Jie turetu pakankamai veikti siuos dalykus bet su daug mazesniais salutiniais

Venlafaxinas bandytas. Didžiausia dozė nedavė tiek jėgų kaip amitriptilinas. O duloxetino neteko bandyti. Ačiū už gerą mintį. Reikės pasitarti su gydytoja dėl duloxetino. :super
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#415819 na taip, tricikliai antidepresantai, kaip amitriptilinas, yra efektyvus, bet turi tam tikra pasaliniu profili, kurio neturi selektyvus vaistai, kaip venlafaxinas, duloxetinas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Magnetine_ rašė:Panašus vaistas į Amitriptiliną yra Nortriptilinas. Gal tas daugiau energijos suteiktų? :?

Ne panasus, nortriptylinas gaunamas organizmui suskaidzius amitriptylina. Tai dalis veikia kaip amitriptylinas, dalis kaip nortriptylinas. Nortriptylinas yra ir kaip atskiras vaistas su maziau salutiniu. Veikia depresija, adhd, bet nelabai veikia obsesijas/kompulsijas, nes silpnas serotonino lygio pakilimas
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#416022 Amitriptylinas yra triciklis antidepresantas. Tai reiskia, kad jis gan senos kartos vaistas, efektyvus, bet prasciau toleruojamas nei naujesni antidepresantai. Esu bandes nortriptylina, bet mane jis nusiunte i disforine manija, kai kombinavau su venlafaksinu.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
biggie rašė:Amitriptylinas yra triciklis antidepresantas. Tai reiskia, kad jis gan senos kartos vaistas, efektyvus, bet prasciau toleruojamas nei naujesni antidepresantai. Esu bandes nortriptylina, bet mane jis nusiunte i disforine manija, kai kombinavau su venlafaksinu.

Štai kaip.:-/ Man irgi antidepresantai linkę maniją užkelti. Manijai prasidėjus jų nebevartoju. Pasireiškia linksma nuotaika, jėgų daug turiu, nepavargstu visai, viskas gražu aplink atrodo, nešioju daiktus iš vienos vietos į kitą, ramiai sėdėti neįmanoma.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Magnetine_ rašė:
biggie rašė:Amitriptylinas yra triciklis antidepresantas. Tai reiskia, kad jis gan senos kartos vaistas, efektyvus, bet prasciau toleruojamas nei naujesni antidepresantai. Esu bandes nortriptylina, bet mane jis nusiunte i disforine manija, kai kombinavau su venlafaksinu.

Štai kaip.:-/ Man irgi antidepresantai linkę maniją užkelti. Manijai prasidėjus jų nebevartoju. Pasireiškia linksma nuotaika, jėgų daug turiu, nepavargstu visai, viskas gražu aplink atrodo, nešioju daiktus iš vienos vietos į kitą, ramiai sėdėti neįmanoma.

Is pasakojimo, tai pas tave klasikine euforine manija. Disforine manija turi ta pati energijos lygi, sumazejusi poreiki miegui, taciau vyrauja pyktis, irzlumas ir, daznai, suicidiskumas. Is esmes, tai vadinama misria manijos/depresijos busena, energijos lygis pakiles, taciau mintys islikusios depresines ir labai suintensyvejusios. Man labai keista, kai didzioji dalis psichiatru neigia, jog apskritai vaistai gali tai sukelti. Kalbu konkreciai apie antidepresantus, kurie vis dazniau minimi kaip nuotaiku "destabilizatoriais" ir daliai zmoniu net gi trukdo pasiekti stabilia busena, net ir salia vartojant neuroleptikus, antiepileptikus ar liti, kurie kaip ir skaitomi stabilizatoriais.