Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
DeepCoffee rašė:Man ir nepadeda niekas.
As viskuo besidomintis, turbut su tuo irgi save issekinau, kazkaip nemoku neveikt nieko. Visa laika domiuos tai masinai kokiais reikalais, tai kitais hobiais, tai geiminu, visada kisu i save informacija ir dabar nebegaliu nieko daryti. Nuo visko kyla itampa ziauri. Nuo zaidimu, nuo interneto, nuo bendravimo chatuose, nuo domejimosi, nuo sporto, nuo visko zodziu. Ir as bunu visa laika isitempes, nerimas, itampa tokia, kad galva spaudzia, pradeda krutine skaudeti, sirdis ten kazka... Valgyt jau daznai pietu nebegaliu. Is ryto kiek galiu dar bandau pasportuoti, bet tai sukelia papildomai itampos ir viskas uzsibaigia kad turiu gulet susirietes ir bijot nenumirt. Nebegaliu gyvent normalaus gyvenimo. Kiekviena diena yra akistata su mirtim. Bijau kad sirdis tokio nerimo streso neatlaikys nes jau viskas ilgai uzsitese ir viskas blogeja vis. Yra ziauru. Kiek bandziau ad, man nei vienas nenueme galvos itampos spaudimo ir nedingo jautrumas i viska.
Autonomine nervu sistema sutrikusi, visada pumpuoja vienu metu visus tris dalykus, bek, kovok, sustink. Pvz jei pavyksta atsipalaiduoti gulint lovoje ir medituojant arba tiesiog gulint ir kai stojiesi is lovos sukyla kartu ir itampa, pereina per krutine tokia kaip isgascio banga. Padeda tik raminamieji, bet jau iki tiek viskas pakile yra, kad raminamuju jau reikia dvigubai, dozes dideles, veikia trumpai. Kaip saldainius gali valgyt. Dabar nutraukineju xanax nes noriu issivalyt. Nebezinau ka daryti. Daktarai nemoksos dauguma, net nesupranta kas man. Nors viena pasake kad yra nervinis issekimas, bet nepadejo jos vaistai.
Del sitos itampos sustinge raumenys padare stuburui daug begu. Siaip esu agoninoje jaunas zmogus nes ta itampa kiaurai mane zudo is visu galu. Akys, skrandis, stuburas, sanariai, nerimas, viskas nuo streso. Sake kinezeteraupeutas buciau issigydes jau 8 isvarzas, o man tik blogeja ir niekas nepadeda, nes itampa zudo ir neleidzia raumenims atsipalaiduoti. As nezinau ka daryti.... Eisiu penktadieni vel pas daktara. Ka, vel nauji vaistai. Kas is to.
Pats tai esu linksmas zmogus, veiklos turintis, jei tik dingtu tas nerimas, itampa, sportuociau puse dienos ir dziaugciaus tuo kas supa. Bet dabar nei is skausmu issivaduoti galiu, nei is nerimo. As perdeges gal ir nebera kelio atgal? Ne per metus cia pasidare taip.

Na jo.. man panaši situacija. Va net tavo teksto beveik nesugebu perskaityt, nes dėmesys tiesiog nesidėlioja, įtampa, drebulys, traukuliai, tuštumas galvoj, svaigimas, skrandžio rūgštys, nerimas, kraujospūdis su pulsu labai aukšti, kojų nejaučiu, rankų nejaučiu (tarsi paralyžiuotos, tarsi neturiu jų).. ir t.t. galėčiau vardint ir vardint. Aš darau paprastai... žinau kad niekas man nepadės iš vaistų, dėl to išsirenku belenkuriuos kurie kažkiek tinka mano simptomams ir kenčiu. Kenčiu mėnesį du tris.. pusę metų.. Ir dažniausiai susitvarko viskas. Šį kartą deja jau pasiekiau pusės metų slenkstį ir vis dar šikna. Tai realiai nežinau, belieka nebent didint dozes ir toliau farširuotis save vaistais. Vistiek juk jie kažkiek padės na ir gal jei sugebėsim išlaukt metus ar du gal pasieksim remisiją kaip nors. Norėčiau kažkokios vilties tau suteikt, bet man regis nėra jos, belieka tik išsirinkt vaistus ir ryt didesnėm dozėm. Kuo labiau užmigdyt protą ir taip galbūt atsigausim. Aišku kas bus poto tai niekam neįdomu, kad praradom dar vienus ar dar dvejus gyvenimo metus ir vien tas faktas vėl sukels depresiją kad iššvaistėm gyvenimo metus. Aš tai mąstau šį kartą tiesiog gulti stacionariai, bandysiu invalidumą imt, kad bent kažkiek galėčiau gyvent, nes jei taip ir toliau tai ne tik kad vaistų neįpirksiu bet ir nebeturėsiu kur gyvent. O su tokia sveikata į darbą tikrai negaliu eit, negana to kad jį ir praradau dėl savo ligos.
Parašė DeepCoffee
#414281 Nu tau cia isvis kosmaras Man tik itampa su nerimu reikia nusiimti ir viskas butu gerai. O dabar nuo jos nieko nebegaliu. Amzinai bijau numirt. Greiciau isgaruotu to amitriptyline poveikis, kenciu.
Parašė DeepCoffee
#414282 Beje, man tai cia panasu, kad tau tiek visko nuo vaistu vartojimo. Uzteko man dabar pastaruju isgert, kiek atsirado blogumu, kosmaras. Tai nejaugi nuo itampos gali sitaip blogai jaustis. Tie minciu nesideliojimai tai nuo vaistu ir t.t. man atrodo. As va savaite tik geriu amitriptyline o sakini suregzt sunku, sneket nebemoku kartais normaliai. Viena diena isvis buvau kaip zeme pardaves, sutrikusi serotonino gamyba. O be vaistu as linksmas ir laimingas tiek kiek leidzia itampa tuo metu ir nugaros skausmai. Bet va su vaistais isvis visiskas ligonis. Manau perdaug vaistu esi priragaves baisiu. Bet aisku tau geriau zinoti. Gal as klystu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
DeepCoffee rašė:Beje, man tai cia panasu, kad tau tiek visko nuo vaistu vartojimo. Uzteko man dabar pastaruju isgert, kiek atsirado blogumu, kosmaras. Tai nejaugi nuo itampos gali sitaip blogai jaustis. Tie minciu nesideliojimai tai nuo vaistu ir t.t. man atrodo. As va savaite tik geriu amitriptyline o sakini suregzt sunku, sneket nebemoku kartais normaliai. Viena diena isvis buvau kaip zeme pardaves, sutrikusi serotonino gamyba. O be vaistu as linksmas ir laimingas tiek kiek leidzia itampa tuo metu ir nugaros skausmai. Bet va su vaistais isvis visiskas ligonis. Manau perdaug vaistu esi priragaves baisiu. Bet aisku tau geriau zinoti. Gal as klystu.

Oi ne, be vaistų man išvis ragas. Nei kojų nei rankų nei kūno - depersonalizacija nereali, tarsi iš savo kūno esi pabėgęs, nebejauti nieko, visiška tuštuma. Žiūri į teliką - matai nieką, girdi nieką. Dėmesys būna atsijungęs visiškai. Nemiga pvz be vaistų būna. Nerimas/įtampa nuolatinė. Nu tarsi visą parą įsijungęs kažkoks gynybos mechanizmas, lygtais viskas tuoj mirsiu ar kažkas blogo nutiks nors realiai jau miręs viduje jautiesi, bet dar už paskutinio siūlo laikaisi. Pabundi naktį ir nebemoka atrodo organizmas tavo kvėpuot, pabundi uždusęs, turi smegenym primint kad kvėpuot pradėk. Ir begalę galėčiau pasakot...

Su vaistais kiek kitaip. Bent miegot pradedu. Kartais net per daug apslopintas jaučiuosi. Bet taip iki galo ir nepagerėję. Na nežinau, man tavo apibūdinimas irgi baisiai skambėjo. Nu tiesiog nuolatinė įtampa. O kai įtampa ir nerimas dingsta - beveik visi simptomai dingsta. Staiga pasijauti beveik sveikas, nuotaika pagerėja. Tai čia viskas nuo nerimo ir įtampos, gal tik man kiek stipriau išreiškta ir aš labai viską fiksuoju. Pas mane yra nuolatinė analizė, stebiu savo simptomus dėl to taip viską pastebiu ir negaliu išlipt iš to rato. Hipochondrikas biškutį :D

Va pvz sakinio surezgimas.. nu gan sunkus simptomas. Man nuo ligos taip būdavo, o ne nuo vaistų. Nu tiesiog negalėdavau ilgo sakinio sudėt. Smegenys pavargę nuo nuolatinio adrenalino. Negali minties išplėtot, pamiršti mintį ir t.t. Tai taip - beabejo taip gali būt nuo ligos. Nuo vaistų nežinia ar taip gali būt, galbūt. Mane dažniausiai vaistai bent kažkiek užslopina, tai man kaiptik geriau. Kad tik kuo daugiau mano smegenis užmigdytų, tik tada pradedu kaip žmogus jaustis.
Parašė DeepCoffee
#414285 Nu tau tikrai blogai labai. As dar dar, per kancias ir baime bet judu krutu. Ir patusinu kai noriu, bet paskui buna ragas visiskas. Nu zodziu. As bent depresijos neturiu. Viska noriu veikt, veiklos prisikuriu net perdaug, tik sveikatos nera tam, yra, bet nervai neleidzia. Va tiek
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414286 Tai pala pala.. tu nori pasakyt tau tokia šikna su sveikata nuo vaistų? Nes.. aš tai turiu omeny jog kiek bandau vaistus, niekas manęs neišgydo pilnai. Tik truputį apgydo, bet taip ir negrįžtu į 100% sveikatą ir vėl atkrentu į duobę. Ta prasme aš neberandu kas man padeda, aš kartais net prašau daktarų kad farširuotų kuo daugiau man, nes manęs niekas neįveikia, vistiek liga paima viršų... O tu panašu kad kaltini vaistus dėl blogos savijautos? Baik tu, nejuokauk. Vaistai kaiptik padeda, tik reikia jiems suteikt šansą. Vat jeigu tikrai išbandei daug vaistų bent po keletą mėnesių ir niekas nepadeda - tada jo, panaši situacija į mano. O jeigu tu tik biškį pabandai ir išsigąsti ir kaltini juos dėl blogos savijautos... tai.. na čia jau kita tema. Taip, dauguma vaistų pradžioj turi keistus gliukus, nu ir ką? Poto pagerėja. Juk čia ne narkotikai, čia vaistai, nereik jų taip bijot. Nebent labai stiprių ir labai senų vaistų gal prisibijočiau, bet šiaip tai.. čia jau kita tema visiškai. Skepticizmas ir farmakofobija čia jau kitos bėdos.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414287 Na taip, jei būtų gerai aš čia nesėdėčiau šituose forumuose. Jei vaistai man padėtų seniausiai gyvenčiau gyvenimą ir būtų nusišikt ant ligų šitų visų. Čia visiems ne pyragai. Matyt neteisingai įvertinau tavo pirmąją žinutę, nes pagal ją tai tikrai vertėtų sunerimti. O dėl vaistų .. na.. mažiau skepticizmo, daugiau pasitikėjimo jei jau nuspręsi vaistais gydytis. Na va paprastas pavyzdys tau vaistų. Kaip ir tu sakei negali sėdėt geimint, negali chatint nes viskas sukelia nerimą/įtampą. Na man lygiai taspats, bet vaistai kažkiek apramina, kad bent gali pageimint gali išeit laukan gali bent kažkiek funkcionuot gali nukreipt mintis šonan ir bent kažkiek pasijaust geriau. Tai čia dėkot reik vaistams, bet vistiek pas mane asmeniškai dar pilna bėdų, kurių jie nesugeba sutvarkyt ir iki remisijos dar tolokai.
Parašė DeepCoffee
#414289 Aisku kad ne nuo vaistu mano tokia sveikata. As tik sakau, kad nuo vaistu pasaliniu kai kuriu(!) Dar blogiau. Neveikia galva, darzove, sirdis, spaudimai ir visa kita. Padaro ligoniu. Bet kai kurie isvis nieko nesijaucia.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
DeepCoffee rašė:Aisku kad ne nuo vaistu mano tokia sveikata. As tik sakau, kad nuo vaistu pasaliniu kai kuriu(!) Dar blogiau. Neveikia galva, darzove, sirdis, spaudimai ir visa kita. Padaro ligoniu. Bet kai kurie isvis nieko nesijaucia.

Taip.. deja taip jau yra :bloga Aš asmeniškai stengiuos prakentėt tuos pašalinius, svarbu kad tik nerimą nuimtų. Jei matau kad nenuima nerimo arba išvis nieko nedaro.. na tenka vėl ieškot tos "magiškosios" piliulės :D arba aišku didini dozes.. žodžiu, sudėtinga situacija su tais vaistais. Vat kai ateis laikai kada darys realias echoskopijas/MRI/PET ar kaip ten tie skanavimai vadinasi, kai bus tarsi paprastas rentgenas.. tada bus galima kažką iš tikro apčiuopiamo sužinot apie savo diagnozę ir vaistus bus lengviau atitaikyt. Kas čia žino, gal visai kituose centruose sutrikimai yra. O pakolkas tai ta psichiatrija biškį kaip raganavimas, viskas tarsi spėliojimo būdu daroma. Spėlioji ir kiši pacientui viską iš eilės ir tikiese kad pataikysi. Pradedi vaistus vartot, tai pirmom savaitėm dar labiau nerimą padidina.. tai ką čia ir bešnekėt.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414292 Kazkur cia forume yra nuskambejus fraze, kad psichiatrija yra labiau menas nei mokslas :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:Kazkur cia forume yra nuskambejus fraze, kad psichiatrija yra labiau menas nei mokslas :D

Na bet deja taip ir yra.. aš tą net tiesiai šviesiai savo psichiatrams esu sakęs ne kartą. Kad jūsų šitos visos kalbos ir spėliojimai diagnozių yra visiškas šlamštas. Parodykit man realią nuotrauką mano smegenų aktyvumo, kurie centrai sutrikę konkrečiai ir tada gydykit. O dabar tai prašom išrašykit vaistų man ir viso gero - einu toliau namo zombintis save :D dažnai aš iš jų šaipausi. Ir matosi kokie jie nepatenkinti kai jiems tą pasakai tiesiai šviesiai, bando argumentų ieškot kad ale ne, taip nėra, kad iš kalbos galima suprast kurie centrai pažeisti ir t.t.

Žodžiu.. kažkada žiūrėjau seminarą, tokį pusiau kaip ted talk prezentaciją. Pasirodo yra vilties ateities kartoms. Žmonės užsieny jau darosi tuos PET scan'us ir pagal juos taikomas gydymas. Kažkoks žmogelis būtent dėl šitų psichiatrų nesamonių ir spėliojimų ir vaistų kišimo darė tyrimą ir bando padaryt taip kad visiems būtų daromi tie scan'ai. Buvo paimti visokie kritiniai žmonės jo tyrimui kaip pvz hiperaktyvūs vaikai , nusikaltėliai/žudikai, šizofrenikai, depresija sergantys ir t.t. Rezultatas šokiruojantis buvo. Beveik daugumai buvo rastos visai kitos priežastys ir jokių antidepresantų ar neuroleptikų jiems nereikėjo. Būdavo dažniausiai realios fiziologinės priežastys kaip kad cistos ar augliai smegenyse. Pažiūrėjus tą prezentaciją tai taip ir peršasi išvada kad daugumai mūsų pumpuoja tuos vaistus, kai realiai mums galbūt reikia visai kitokių gydymų.. baisu žodžiu. Tik kai kuriems pacientams buvo nustatyta tikroji diagnozė, visi kiti (dauguma) ryjo psichotinius vaistus visiškai bereikalo.
Parašė DeepCoffee
#414298 Tai va. Paragaves amitriptyline dabar nusprendziau, kad bandysiu nerima ir perdegima gyditis paprastai be vaistu. Nusipirksiu cbd 20% stiprumo, nac amino rugsties, glicino(turiu), 5htp, jonazoles preparato, darysiu meditacijas, nebegrusiu i save tiek informacijos, sportuosiu kiek tik galiu, dar phenibut turiu. Na kazkaio taip dabar bandysiu. Pirma reikia kokio menesio visiskai issivalyt is xanax ir kitu vaistu. Nes esu pastebejes kad po ju pradedavo man galva spausti dar labiau. Paskui yra praeje. Dabar gal bus sunkiau. Bet bandysiu taip. Tie vaistai nekazka yra. Ai dar psichoterapija nuo rytojaus jau.
Parašė DeepCoffee
#414299 Dar labai siulau nusipirkti kam yra depresija is TIENS firmos IKANA. Tikrai su juo labai veiklus buvau, uzsivedes. Bet as ir taip visa laika toks, man reikia, kad slopintu, ramintu. Tai dabar nepirksiu jo. Bet siaip jis nuo depresijos naturalus ir geras. Pabandykit butinai.
Parašė Mersas
DeepCoffee rašė:Dar labai siulau nusipirkti kam yra depresija is TIENS firmos IKANA. Tikrai su juo labai veiklus buvau, uzsivedes. Bet as ir taip visa laika toks, man reikia, kad slopintu, ramintu. Tai dabar nepirksiu jo. Bet siaip jis nuo depresijos naturalus ir geras. Pabandykit butinai.

Tai tau nuo nerimo reikia vaistu, o ne stimuliuojanciu nuo depresijos. Pabandyk kokia lyrica ar kvetiapina
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
DeepCoffee rašė:Dar labai siulau nusipirkti kam yra depresija is TIENS firmos IKANA. Tikrai su juo labai veiklus buvau, uzsivedes. Bet as ir taip visa laika toks, man reikia, kad slopintu, ramintu. Tai dabar nepirksiu jo. Bet siaip jis nuo depresijos naturalus ir geras. Pabandykit butinai.

Bandyčiau tavo vietoj mirtazapiną. Jeigu nori tikrai minimaliai vaistų tai mirtazapinas super. Na gali gal dar dadėt mažas dozes kvetiapino. Aišku klausimas kiek tokie dalykai tave gydys, gal daugiau tik simptomus mažins, bet kad nerimas sumažės tai tikrai.