Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414836 Nežinau ką daro šundaktariai, bet privatūs irgi stebuklų nedaro. Vistiek vaistai tai tie patys. Dažniausiai privatūs daktarai jeigu pamato kad nesugeba niekaip pritaikyt gydymo, tai jų labai paprastas elgesys - pasiūlyt gražiai kitur eit gydytis. Bando rast kažkokių priežasčių durnų, kad gražiai tave paliktų ant ledo ir nereikėtų jiems gadintis savo kompetencijos ir vardo. Esmė - jeigu tau nelabai jokie vaistai padeda, tai privatūs daktarai irgi nepadės. Jie taipogi tiesiog spėlios ir kaitalios vaistus, lygiai taippat kaip ir šundaktariai. Aš kartais mąstau jau geriau eit pas paprastus ir tiesiog sakyt "va man tie vaistai padėjo, tie nepadėjo. prašom rašykit man šitus ir viso gero". Pats pradedi daugiau gaudytis vaistuose ir kas tau tinka ar netinka. Plius poliklinikoj matyt kompensuoja, tai ir pinigų sutaupai.

Jei nori kažkokių stebuklų, tai galbūt psichologai ir padeda ar psichoterapija. Psichiatrų privačių turėjau 4. Jeigu sunku ir nerandamas vaistas - arba pats ieškaisi naujų arba jie patys pamažu tave bando palikt ant ledo visokiais būdais. Tokia mano patirtis. Susirandi kitą, po kiek laiko vėl ta pati istorija. Nebėra net reikalo keist tuos psichiatrus nes jie +- visi tą patį š mala. Jiems jų vardas svarbiau beje, nei tavo savijauta, nenori gadintis vardo. O psichoterapija jei tau padėtų tai gal ir gerų yra, kiek teko bandyt man pokalbiai ir terapija netinka dėl įtampos ir negalėjimo susikaupt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414843 Na gal neminėsiu pavardžių, bet ir pas tikrai garsius ir žinomus ir paprastesnius. Tiek ligoninėse dirbančius tiek privačiai vientik. Kol liga lengva ir lengvas gydymas - viskas ok. Vos tik liga sunkesnė ir neberanda vaistų - prasideda nesamonės. Reikia pačiam daugiau eksperimentuot ir tiek. Pvz dabartinė daktarė.. aš pats praktiškai gydymą išsiprašiau, nes nežinojo realiai ką jau ir daryt. Pats pasiprašiau mirtazapino ir rispolepto, nes būtų skyria fluanxolį ir haloperidolį nuo kurių man tikrai šikna būna. Jie turi tuos savo mėgstamus vaistus ir juos kiša net jeigu jie ir nepadeda, o kai nepadeda po kelių mėnesių tuomet nebežino ką daryt.
Parašė Mersas
#414856 Tai, kad pas mus nera visu vaistu, kuriu pvz yra Jav. Mes atsiliekame siohe srityje, todel ir gydytojai arba vaistus raso pagal formules is knygu, arba pagal atidirbta metoda. Jei esi tas laimingasis , kuriam standartas tinka, gerai, jei ne niekas tokiu nepageidauja. Pati gydytoja man yra sakiusi, kad nuo tokiu purtosi, nes tiesiog nezino ka daryti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414859 Tai va būtent. Na liūdna.. nes tokiems kaip mums ir reikia labiausiai pagalbos, bet jos turi arba pats ieškotis arba tiesiog dantis sukandęs bandyt gydytis tais visais standartiniais vaistais, kurie nelabai kažką ir padaro gero. Mane asmeniškai tie vaistai bent jau užslopina užglušina ir taip prakenčiu kokius metus kaip zombis ir kažkiek bent atsistato nervai. Dar neteko vartot vaistų nuo kurių iš tikro gerai pasijausčiau. Visada šalutinių pilna ir kenčiu kančią.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414861 Na pas mane panikos atakos labai stiprios/nerimas + depresija. Nežinau iš tikro, 4tas epizodas man jau, atsinaujina vis liga, niekaip neišlipu galutinai iš šito košmaro. Kažkada Paroksetinas lyg ir padėdavo, dabar tai labiau mirtazapinas su risperidonu, tai matyt nutrauksiu paroksetiną išvis. Bet irgi.. toks ten ir padėjimas. Tiesiog užslopintas kaip zombis vaikštau nuo mirtazapino ir risperidono ir tiek žinių. Nieko nenoriu veikt tik namie sėdėt ir miegot, net kartais sunku vaikščiot ant kiek užslopęs, kaip bobutę vos velku kojas. Bet nu o ką darysi.. risperidonas bent geriau lygtais veikia nei veikdavo kvetiapinas. Kvetiapinas neslopindavo manęs visai. Jau geriau būsiu kaip zombis negu kad panikos būsenoj kiaurą parą :D
Parašė Mersas
#414863 Nebandei kokiu nuotaikos stabilizatoriu kaip lamiktalis ? O abififi lyg tai? Jei yra dideles panikos atakos gal netinka is vis ad? Man pvz netiko.taip pat buna, kad netinka serotanina veikiantys as, reikia dopamininiu ar kaip ten. Man kazkada is visu ad tik seroxat padejo, bet antru kartu ne, padejo tik lyrica ir kvetiapinas, nors jis tai ne kazka.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414865 Per pirmą epizodą buvo diagnozuota depresija su psichoze. Tai bandžiau Cipralex su Abilify. Nu.. kaip čia pasakius. "Padėjo". Pasiekiau remisiją. Bet vėlgi nuo abilify buvau žiauriai užslopintas, viskas kaip per sulėtintą filmą vyko man nuo jo. Na gal čia taip ir turi būt, gal tas slopinimas ir yra gerai. Lyricos nebandžiau, neįsivaizduoju. O dėl seroxat tai va matyt dėl to daktarė ir nori jį nutraukt, mato kad jis man tikrai nieko gero šį kartą. Sėdėsiu ant mirtazapino ir rispolepto, tikiuos nieko nenutiks nutraukus seroxat.
Parašė Mersas
#414867 Aisku nieko nenutiks, nutraukinek po triputi! Sekmes!
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414875 Paroksetinas viens iš tų vaistų kuriuos ale sunku numest, na bet bus matyt. Kai prieš tai daug metų vartojau jį tai nebuvo bėdų numest, tai gal ir dabar nieko nenutiks. Bus matyt :D
Parašė Mersas
#414878 Po truputi nieko nenutiks, neskubek svarbiausia.pabandyk lyrica, kitiems padeda kai niekas netinka!
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414879 Oki, turėsiu omeny. Paminėsiu daktarei, žiūrėsiu ką sakys
Parašė Mersas
#414881 Paskaityk puslapi drugs.com, ten daug apie vaistus atsiliepimu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414884 Keista kaip gali anti-epileptikai padėt panikai. Net nepagalvočiau.