Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Man labai panašiai kaip tau Baran, tik man įvedus Rispoleptą. Raminamųjų šiaip nevartoju, bet kažkada ant durniaus pabandžiau gan daug paimt tai visiškai nieko nejaučiau. Baimės lyg ir nėra, bet vis negaliu vienoj vietoj išbūt ir niekas nebedomina, ties vienu dalyku negaliu ilgai sėdėt susikaupęs, turiu eit sportuot turiu eit iš namų belenkur kad tik kažkur kažką veikt :D šiaip užknisantis jausmas, bet visvien jau geriau negu kad panika ar nerimas nuolatinis. Nežinia būtent nuo kurių vaistų man taip, bet nuėmus ketipinorą ir įvedus rispoleptą man prasidėjo tokia nesamonė. Kažkoks.. per aktyvus biškutį.

Pries miega geri risperidona?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415096 Taip. Imdavau ir rytais, bet dabar tik 1mg/ml vakare. Mirtazapino 30 mg ir rispolepto prieš miegą.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415097 Rytais teko atsisakyt, nes labai jau kaip maišas vaikščiojau. Labai apslopintas buvau. Dabar .. na dabar apslopintas bet tuo pačiu ir aktyvus, nežinau, keista būsena.
Parašė Baran
Deividas rašė:Man labai panašiai kaip tau Baran, tik man įvedus Rispoleptą. Raminamųjų šiaip nevartoju, bet kažkada ant durniaus pabandžiau gan daug paimt tai visiškai nieko nejaučiau. Baimės lyg ir nėra, bet vis negaliu vienoj vietoj išbūt ir niekas nebedomina, ties vienu dalyku negaliu ilgai sėdėt susikaupęs, turiu eit sportuot turiu eit iš namų belenkur kad tik kažkur kažką veikt :D šiaip užknisantis jausmas, bet visvien jau geriau negu kad panika ar nerimas nuolatinis. Nežinia būtent nuo kurių vaistų man taip, bet nuėmus ketipinorą ir įvedus rispoleptą man prasidėjo tokia nesamonė. Kažkoks.. per aktyvus biškutį.

O koki tu antidepresanta vartoji?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415099 Paroksetiną 30mg. Jau gal virš pusės metų aš ant jo, bet matyt nutraukinėsiu, nieko jis man nepadeda visiškai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415100 Na ir mirtazapiną irgi jeigu tai galima pabandyt antidepresantu.
Parašė Baran
#415102 Siuo metu mano gydytoja atostoguose ir ji tikrai taip greitai nekeis man antidepresantu, nes ( beveik visus vartojau) ir netiko, kuno svoris labai dideja, tai sutareme dar karta pabandyti Venlafaksina. Skaiciau Rusiskame straipsnyje, kad buna nuo sito antidepresanto akatizija, bet veliau vartojant ji praeina ( manyciau taip ir bus), turiu dar uzsilikusio Cyclodolio, turiu Propranololio ir raminanciu, bandysiu iskenteti tas 4 arba 6 savaites, jeigu ne - teks keisti antidepresanta. Neuroleptiku as nevartoju ( nors gydytoja israsius, bet jie yra grynas brudas - man, nezinau kaip kitiems).
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415105 Tai tau praktiškai dauguma vaistų atkrenta... jei tu nori svorio nepriaugt ir nenori neuroleptikų tai tada... nelabai kas lieka. Turi kažką paaukot jei nori galvelę susitvarkyt. Aš dažniausiai paaukoju svorį, o poto susitvarko svoris sėdint ant dietų.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415106 Man pvz su vienais antidepresantais visiškai tuomet liga negytų. Aš kažką gero pajaučiu tik nuo neuroleptikų. SSRI man kaip vanduo. Pasibandytum originalą Seroquel arba Risperidone ir pažiūrėtum kaip keičiasi sveikata. Su vienais AD tai aš matyt jau seniausiai būčiau pakastas po žeme :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:

Pries miega geri risperidona?

O tai kas čia yra? Čia tipo kai negali nusėdėt vietoj tai akatizija kažkokia? Nenusimanau aš tuose terminuose :D maniau akatizija tai čia kai nevalingi judesiai atsiranda kūne.
Parašė Baran
#415124 Man gydytoja atrase, kad tai vienas is salutiniu poveikiu Venlafaksino - akatizija.
Dabar galvoju ar tai su laiku praeis ar bus visada kol vartuosiu Venlafaksina? Ilgai tikrai neistversiu, neimanoma aprasyt ta busena.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415126 Tai o kokia dalis tau nevalingai juda? Akatazija šiaip yra nevalingi judesiai. Man nuo paroksetino būna galva/kaklas trukčioja nevalingai kartais. Ir krūptelėju kartais taipogi, bet vėlgi.. su laiku man praeina. Viską sutvarko laikas. O šitas nenustygimas vietoj tai čia jau kas kita, čia ne akatazija, o kažkoks serotonerginis veikimas, energijos perteklius. Man būdavo baisus energijos pliūpsnis nuo haloperidolio ir fluanxolio, nuo risperidono tai dar pakentėt įmanoma. Tiesiog.. na nežinau, mažink gal dozes jei jau taip negali išbūt vietoj. Arba visiškai keisk vaistai. Aš tai kentėsiu toliau, gal praeis tas aktyvumas savaime.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415127 Šiaip tai vadinami tick'ai beje. Tikrai žinau jog nuo paroksetino man kaklas trukčioja apie 3-4 mėnesius. Sėdi ramiai ir pradeda galva kratytis į kairę nei iš šio nei iš to. Tai aš maniau čia ir yra akatizija. Toks kaip tourette sindromas man atsiranda, traukuliai. Bet nu ką gi.. aš tai kenčiu kančią kai visada. Apsipranta vaistai prie organizmo, organizmas prie vaistų ir su laiku viskas praeina. Dabar beveik nebetrūkčioja man, labai retai. Tai vėlgi.. ar tau nevalingi judesiai/traukuliai atsiradę ar tau kažkas kito?