Moderatorius: signs

Parašė AstaK
#415306 Laba diena,

Šiam forume esu naujokė, dėja kovojant su depresija, nerimo sindromu stažas 6 metai :-(
Trumpai prieš 6 metus pirmą kartą susipažinau su antidepresantais Seroxat, vartojau apie 1,5 metų, po to nutraukiau, atkritau, vėl grįžau, vėl apie 2 metus vartojau, vėl bandžiau be vaistų. Be vaistų ištempiau 5 mėnesius, bet supratau, kad visiškai negaliu pakelti streso. Kankinausi kol nutraukiau, laikiausi porą mėnesių neblogai, bet paskutinius du mėnesius buvau nagdaune, energijos 0, ryte vos iš lovos pakylu, nuovargis, miegas, ašaros ir nesibaigiantis galvos svaigimas.
Prieš 18 dienų vėl pradėjau vartoti Seroxat 20 mg. Pirmą savaitę 1/4, antrą 1/2, bet jaučiu žiaurų šalutinį poveikį ( nežinau gal neatsimenu, bet ankstesniais vartojimais lyg taip nebuvo...). Geriu ryte, tai tremoras, šaltkrėtis, nerimas, nerandu vietos, neturiu apetito, viduriuoju ir t.t.. Įdienojus Lexotanil 1/4 po leižuviu pasikišu, nežinau ar padeda, bet pavakaryje situacija pradeda ženkliai gėrėti, apie kokią 18:00 val prašvinta akyse, pradedu judėti, nurimstu, atsiranda darbingumas. Naktį miegu neramiai, ryte 07:00 pabundu nuo nerimo ir vėl ta pati velniava...Dabar bijau pagalvoti apie kitos dienos rytą ir kaip reikės ištraukti iki vakaro...
Gal kas iš savo patirties gali pasidalinti, ar buvo kam panašiai? Ar būsena normali, vartojant 2,5 savaites? Aš vis tikiuosi, kad praeis, dar kentėti reikia, nes ankstesniais kartais vaistas tiko, normali dozė, kurią buvau "užsikėlusi" 30 mg, buvo viskas OK.
Ačiū.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415308 Normali būsena visiškai. Aš Seroxat'ą vartoju apie 8 metus ir dabar kai atsinaujino liga vėl sėdžiu ant jo, tai sakyčiau 2.5 savaitės dar labai mažai. Kai pavartosi 30mg bent pora mėnesių tada galima spręst kažką. Šiaip aš kiek pamenu tai nuo seroxato šalutinių visiškai eidavau iš proto. Neturėdavau kur dėtis, ypač ryte. Tai sakyčiau viskas normalu ir reikia raminamųjų šitam adaptaciniam periodui.

Aišku nenoriu gąsdint bet man seroxat'as vis dėl to taip ir nebepadėjo per šitą epizodą, tai panašu kad po kažkiek laiko atsiranda "pripratimas" ar imunitetas ir jis jau pradeda nebepadėt. Man apskritai dabar labai mažai kas padeda, jokie vaistai neveikia, truputį tik apgydo ir vėl regresuoja. Bet šiaip jis idealus vaistas nuo OCD ir nuo nerimo/panikos, tai reikia tikėtis kad padės. Pakentėk pora mėnesių, turėtų po pirmo mėnesio matytis ar padeda ar ne.
Parašė vitamin9
#415325 nepradekit jus su tom 1/4,pagerk trupinius puse 1/4 pora dienu,tada padidink iki ketvircio,tada tarpais dar mazesnes dozes,pereinama doze padarykit tarp ketvircio ir puses,nepailekit pasismaukyt su tuo vaistu pora savaiciu o ne duot iskarto smegenim bombas kad nesupranta nei smegenys nei kunas kas darosi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#415334 SSRI antidepresantai visada pradedami nuo maziausios terapines dozes, siuo atveju paroxetino 20mg. Titruojami buvo tricikliai antidepresantai, nes labai daug salutiniu su jais, modernus antidepresantai titruojami tik taikant i aukstesnes dozes, taciau ne visalaik, nes daktaram norisi pasiziureti, kaip pacientas reaguoja i ta maziausia doze.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#415336 Man asmeniskai maziau buna sudu jei pradedu nuo mazesnes. Pvz ta pati vaista, sertralina buvau pradejes nuo 25 ir nuo 50. Nuo 25 pradejes be salutiniu isivaziavau. Nuo 50 - diareja, pykinimas ir pan. Tai manau visada yra gera ideja titruoti
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415337 Dažniausiai įvedu nuo 10mg. Po 10 dienų - 20mg. Na o poto dar po kokių 10 dienų 30mg. Šalutiniai vistiek būna kad ir nuo mažų dozių bent jau su seroxatu. Ir gan ilgai laikosi, kai kurie šalutiniai tik po kelių mėnesių išnyksta.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#415339 Aš zoloft iškart nuo 100 pradėjau :D nemėgstu iš lėto titruoti. Atkenčiu šalutinius ir praeina. Bet nuo 100mg zoloft jau jau reikėjo lovoj pagulėti, visas kūnas sunkus buvo ir nerimas gan didelis
Parašė AstaK
biggie rašė:SSRI antidepresantai visada pradedami nuo maziausios terapines dozes, siuo atveju paroxetino 20mg. Titruojami buvo tricikliai antidepresantai, nes labai daug salutiniu su jais, modernus antidepresantai titruojami tik taikant i aukstesnes dozes, taciau ne visalaik, nes daktaram norisi pasiziureti, kaip pacientas reaguoja i ta maziausia doze.

Labas rytas, depresijos būreliui seniai priklausau, bet supratau, kad visai esu žalia, nes be google pagalbos, kai kai kurie terminai neįkandami :? Tik džiaugiuosi, kad čia daugiau galiu rasti atsakymų, nei pas psichiatrą. Tai tik noriu pasitikslinti, Seroxat - modernus vaistas? Dabar jau užsikėliau iki 20mg ( 3 diena), 10 mg išgeriu ryte, kitą pusę apie 14:00 val. Šalutiniai rimsta, tik dar rytais iki pietų tokia nesava. Gydytoja rekomendavo bandyti pilną mėnesį po 20 mg vartoti, ir tada spręsti ar reikia iki 30 mg užsikelti, bet iš ankstesnės patirties įtariu, kad be 30 mg neapseisiu. Klausimas toks, kaip manot ar geriau vaistą gerti neskaidant dozėm, išgerti vienu kartu? Ir kokiu paros laiku ( ryte, per pietus, vakare)? Anksčiau neskaidydavau iš ryto gerdavau 30 mg ir tiek žinių, dabar ieškau geriausio varianto, bandymo būdu, bet patarimas praverstų :roll: Ačiū.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415424 Hmm. Na niekada neteko skaldyt seroxat'o. Visada rytais imdavau ir tiek. Nebent jis tave migdo, tai gal tada vakarais geriau, kai kuriuos teko girdėt kad labai ramina jis. Aš asmeniškai jį geriu kaip vandenį, nieko jis man nedaro, tai rytais įkalu 30mg ir užmirštu. Šiaip pasibandyk, nieko blogo nenutiks.. gal rimtai geriau vakarais ar per pietus nežinia.
Parašė AstaK
Deividas rašė:Hmm. Na niekada neteko skaldyt seroxat'o. Visada rytais imdavau ir tiek. Nebent jis tave migdo, tai gal tada vakarais geriau, kai kuriuos teko girdėt kad labai ramina jis. Aš asmeniškai jį geriu kaip vandenį, nieko jis man nedaro, tai rytais įkalu 30mg ir užmirštu. Šiaip pasibandyk, nieko blogo nenutiks.. gal rimtai geriau vakarais ar per pietus nežinia.

Mane migdydavo, aptingdavau, dabar nemigdo, bet problema, kad ir vakare sunkiau užmiegu, o 06:30 jau pabudusi ir nerami. Bet aišku dar reikia kokio mėnesiuko, kad viskas susireguliuotu, gal ir neverta skaidyti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415426 Na manau jei tau jis tikrai padeda tai kad nemigą sureguliuotų prireiks bent mėnesio ar daugiau. Svarbu kad padėtų
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415427 Pakolkas kalk raminamųjų jei labai sunku ir nesijaudink per daug. Dažniausiai visvien skiria prie jo raminamųjų, kol apsipranta žmogus prie SSRI, o poto ir raminamųjų nebereikės
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#415436 Paroxetino tableciu negalima skaldyt, nes jos padarytos kaip pailginto veikimo.