Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Kaip kad alkoholio vartojimas ar rūkymas? Alkoholis gal ir pritariu kad prisideda prie depresinės būsenos, bet kitos priklausomybės nebūtinai. Net ir alkoholis.. dažniausiai sukelia pasitenkinimą žmogui, taigi jį panaikinus kaip tik depresinė būsena atsiranda. Na o tarkim rūkymas nikotino. Kaip tai įdomu prisidėtų prie depresinės būsenos? Nustosi rūkyti ir pagerės sveikata? Aš asmeniškai tik dar irzlesnis ir nervuotas pasidarau jei bandau nerūkyt tarkim :D

I tabaka truputi kitaip ziurima, bet alkoholis ar kiti svaigalai turetu buti judinami pirmieji
Parašė NOM
#415395 o žalingi įpročiai yra tas pats kas priklausomybė ?
aš manau, ne.
dirginantys veiksniai yra visur aplinkui, stiprūs garsai, ryški šviesa, kuri žibina tiesiai į akis.
yra ir vidiniai dirgikliai. (Ištrauka iš knygos)
pvz. "Suvaldyti savo vidinį kritiką".
(...)Užtenka vien tokio vidinio kalbėjimo tam, kad bet kuriam žmogui sugestų nuotaika. Nuolatos skambantys vidinio kritiko monologai veikia kaip neigiama savihipnozė, paralyžuojanti žmogų, atimanti iš jo asmenybę ir bet kokį gyvenimo džiaugsmą.
(...) amerikiečių psichologė Margareta Wehrenberg, besispecializuojati nerimo gydyme, teigia. kad tokiais atvejais sprendimas -(...) reikia stabdyti mintis , kurios sudaro vidinio kritiko monologą.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415396 Na aš visvien nesuprantu iš dalies kodėl alkoholis yra toks nuodas kaip kad daktarai sako. Asmeniškai aš nevartojau alkoholio virš pusės metų, nes daktarai prigąsdina kaip visad kad "negerk su vaistais alkoholio". Tai ir negėriau. Ir kas iš to? O gi nieko. Jokios naudos. Pasidariau tik dar labiau irzlesnis, dar agresyvesnis, dar labiau nepatenkintas gyvenimu. Jokios naudos deja nepamačiau ir matyt bereikalo aš jo negėriau, nes su alkoholiu bent linksmesnis gyvenimas, bent akimirką atsipalaiduot įmanoma.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Deividas rašė:Na aš visvien nesuprantu iš dalies kodėl alkoholis yra toks nuodas kaip kad daktarai sako. Asmeniškai aš nevartojau alkoholio virš pusės metų, nes daktarai prigąsdina kaip visad kad "negerk su vaistais alkoholio". Tai ir negėriau. Ir kas iš to?

Vienas žodis būtų - cheminės reakcijos. Kitaip sakant pyyp! inkstams ir kepenims. Čia pradžiai. Velnias žino kokie junginiai susidaro skrandyje ir žarnyne. Ir tikrai niekas nežino kokią įtaką tai daro onkologiniams susirgimams jau nekalbant apie smegenis kurios ir taip nėra geriausios būklės.

Tiesiog atkreipk dėmesį į fizinius pakitimus žmonių kurių motinos vartojo alkoholį nėštumo metu (Fetal alcohol spectrum disorder).
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#415401 Manau, kad prastas pavyzdys su motinom. Neissivysciusios smegenys, inkstai, kepenys yra visai kas kita negu issivyste organai. Kazkur skaiciau tyrima, kad motinai besilaukianciai geriau vartoti heroina negu alkoholi kai kalbam apie kenkima vaisiui.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Morpheus rašė:
Deividas rašė:Na aš visvien nesuprantu iš dalies kodėl alkoholis yra toks nuodas kaip kad daktarai sako. Asmeniškai aš nevartojau alkoholio virš pusės metų, nes daktarai prigąsdina kaip visad kad "negerk su vaistais alkoholio". Tai ir negėriau. Ir kas iš to?

Vienas žodis būtų - cheminės reakcijos. Kitaip sakant pyyp! inkstams ir kepenims. Čia pradžiai. Velnias žino kokie junginiai susidaro skrandyje ir žarnyne. Ir tikrai niekas nežino kokią įtaką tai daro onkologiniams susirgimams jau nekalbant apie smegenis kurios ir taip nėra geriausios būklės.

Tiesiog atkreipk dėmesį į fizinius pakitimus žmonių kurių motinos vartojo alkoholį nėštumo metu (Fetal alcohol spectrum disorder).

Na taip. Bet tiesiog asmeniškai aš pastebėjau kad tai jokios naudos neatnešė. Kažkada galvodavau kad jei mesiu alkoholį tai tikrai atsigausiu psichologiškai, atmintis pagerės ir t.t. Bet deja, nieko panašaus. Tik dar labiau nervuotas pasidariau ir tiek žinių. Skirtumas tik tas kad kai geriu su vaistais, tai labai patraukia ant negatyvo (suicido). O kai geri be vaistų alkoholį tai nepasakyčiau. Gal ir nekoks derinys neuroleptikai su antidepresantais + alkoholis. Bet galvoji kad mesiu alkoholį ir viskas susitvarkys irgi buvo naivu, niekas nesusitvarko :D
Vartotojo avataras
Parašė emar
#415404 O kokius pratimus darai atminčiai gaivint? Nes po antidepresantų ir man ji buvo gerokai parėjus. Bet mano darbe tos atminties vistiek reikia, tai naudojant ir atsitreniravo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415406 Man nuo ligos atmintis ir dėmesys užsirakino, nuo vaistų tai atvirkščiai turėtų atsigaut. Nežinau, jokių pratimų niekada nedarydavau, visada natūraliai atsigaudavo. Šį kartą matyt daugiau laiko reikės arba taip ir neatsigaus :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415407 Realiai vat jeigu dėmesys ir atmintis atsitatytų tai galėčiau pradėt dirbt. Deja eisiu kitu keliu. Eisiu į stacionarą ir bandysiu imt invalidumą. Sykį jeigu jau invalidas tai reik oficialiai būt invalidu.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
emar rašė:O kokius pratimus darai atminčiai gaivint? Nes po antidepresantų ir man ji buvo gerokai parėjus. Bet mano darbe tos atminties vistiek reikia, tai naudojant ir atsitreniravo.

Man irgi nuo vaistu suprastėjus. Aš geriu ashwagandą, visai padeda ilgiau išlaikyt dėmesį.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Realiai vat jeigu dėmesys ir atmintis atsitatytų tai galėčiau pradėt dirbt. Deja eisiu kitu keliu. Eisiu į stacionarą ir bandysiu imt invalidumą. Sykį jeigu jau invalidas tai reik oficialiai būt invalidu.

Ziurint ka tu tame stacionare nori rasti :) Kiek kartu mane paleide su tais paciais vaistais, kaip ir atvariau :D
Siaip tu nesi ant auksciausiu doziu savo vaistu prierase. As buvau 60mg paroxetine + 60mg mirtazapine ir mane nuvede beveik iki remisijos, kol priklausomybes neprasidejo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415410 Stacionare noriu tik kad oficialiai įrašytų diagnozę ir kad galėčiau privačiai nebevaikščiot, nes tie privatūs tik pinigus suėda, o rezultato nulis. Plius su oficialia diagnoze bandyčiau invalidumą darytis. Nekelsiu aš vaistų, nes man prasideda aktyvavimas labai negatyvūs dalykai. Tarkim kai pakeliu mirtazapiną, man prasideda afigiena apatija. Visiškai niekas pasidaro nebeįdomu ir tik guliu ir valgau visą dieną. O rispoleptą jeigu bandau kelt tada labai aktyvus pasidarau, kratosi kojos/rankos, negaliu išbūt vienoj vietoj. Kažkas panašaus į akatiziją ir ant 1mg, bet bent kažkiek galiu iškęst, nors kartais labai stipri agresija kyla. Seroxato.. na seroxato nebandžiau kelt 60mg, bet bijau kad irgi bus nekas. Žodžiu - netoleruoju vaistų taip lengvai kaip kiti. Man arba aktyvumas prasideda arba visiška letargija/apatija.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415411 Pradedu jau mąstyt gal išvis reik pasidomėt ADHD. Panašūs simptomai. Gal man išvis reikėtų Ritalin'o kokio ir čia visiškai ne depresija, o ADHD.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#415412 Neprisifantazuok :D nyo ssri galimai demesys tik prastetu, o ne geretu, kaip tau