Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Teko gert cipralex'ą su abilify. Tai iš pradžių gan sunku buvo, drebulys, įtampa ir begalė blogų pojūčių. Bet sakyčiau po 2-3mėnesių atsistojau ant kojų. Šiaip keista kad haloperidolį kartu maišot su abilify, bet gal jūsų būtent ligai tai normalu. Aš asmeniškai daug gan svorio priaugau ir buvau labai užslopintas. Bet bent jau atsistojau ant kojų ir pradėjau eit į gyvenimą po truputį. Sakyčiau po gerų 2 mėnesių tikrai bus stiprus teigiamas pokytis. O šiaip jie iš karto veikia, iškarto turi duot raminimą ir nuimt įtampą kažkiek.

Mums po ligonines taip paliko nes gryzes vel viskas pablogėjo balsai pyktis irzlumas ir pan,tai su arispa geriam po 15mg kokį 20d dar tik tai zesim,labai tikiuos ,kad pades nes nuo kovo mėnesio niekaip negalim pereit prie vaistų vis tie balsai įsakinejantis vaizdai ir pan nebezinau,kaip be padeti vaikui kaip ir iš jų išeiti ?ir kodel taip yra nesuprantu nieko jau antras kartas oi ligonines tas pats…svoris taip auga priaugo nuo resperidono,olanzapino dabar geriam arispa bet nuekaip ne išeinam iš tos būsenos ,kad pereiti į kitus vaistus ,ka daryti gal kam taip buvo kaip gydyti ir pastatyti ant kojų ,? :(
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Teko gert cipralex'ą su abilify. Tai iš pradžių gan sunku buvo, drebulys, įtampa ir begalė blogų pojūčių. Bet sakyčiau po 2-3mėnesių atsistojau ant kojų. Šiaip keista kad haloperidolį kartu maišot su abilify, bet gal jūsų būtent ligai tai normalu. Aš asmeniškai daug gan svorio priaugau ir buvau labai užslopintas. Bet bent jau atsistojau ant kojų ir pradėjau eit į gyvenimą po truputį. Sakyčiau po gerų 2 mėnesių tikrai bus stiprus teigiamas pokytis. O šiaip jie iš karto veikia, iškarto turi duot raminimą ir nuimt įtampą kažkiek.

Mums po ligonines taip paliko nes gryzes vel viskas pablogėjo balsai pyktis irzlumas ir pan,tai su arispa geriam po 15mg kokį 20d dar tik tai zesim,labai tikiuos ,kad pades nes nuo kovo mėnesio niekaip negalim pereit prie vaistų vis tie balsai įsakinejantis vaizdai ir pan nebezinau,kaip be padeti vaikui kaip ir iš jų išeiti ?ir kodel taip yra nesuprantu nieko jau antras kartas oi ligonines tas pats…svoris taip auga priaugo nuo resperidono,olanzapino dabar geriam arispa bet nuekaip ne išeinam iš tos būsenos ,kad pereiti į kitus vaistus ,ka daryti gal kam taip buvo kaip gydyti ir pastatyti ant kojų ,? :(
Parašė Ramunyte
#415655 Ir mums taip pat šalutinis buvo verte akis viena karta,tik nežinau nuo haloperidolio nes pakėlė ar nuo arispa?
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#415656 Man mišrus šizoafektinis. Teko vartoti haloperidolį 4 tabletes per dieną, nu net su 4 tabletėm ciklodolio kaustė, t.y. vertė akis, žandikaulį rakino, dar galvą užvertus vaikščiojau į dangų žiūrėdama ir nuleisti negalėjau. Nuo Arrispos tokių dalykų nėra. 15 mg vartoju kol kas. Haloperidolio nebevartoju, nuėmė.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415659 O kas "geriau" arispa ar abilify? Sakė duos išbandyt man, bet biškį bijau aš jo. Pvz vienas pacientas nuo abilify jautėsi labai gerai. O nuo arispos buvo labai blogai jam. Kurio prašyt? Abilify kiek suprantu yra originalas, tai gal jis geriau?

Akis vertė nuo haloperidolio. Nuo jo būna tiek kaustymas tiek akatizija stipri. Man kažkaip ir akis nuo jo tempdavo. Tai manau ne nuo arispos čia. Kelt gal ciclodolio dozę reikėtų arba mažint haloperidolį..
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#415663 Originalas Abilify. Man nėra skirtumo, ar Arisppa, ar Abilify vartoju. Bandžiau abu. O kiek mg vartoti, kad būtų poveikis motyvacijai, energijai? Ar čia kiekvienam skirtingai?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415666 Tai tave tiek arispa tiek abilify vienodai veike? Bereikalo gal pergyvenu tuomet
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#415668 Taip, vienodas poveikis ir Abilify, ir Arisppa. Bet gal kiti jaučia skirtingą poveikį. :? Aš tikrai skirtumo nepajutau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415669 Na aišku. Belieka tikėtis kad ir man jis tiks tuomet. O dėl motyvacijos nežinau, mane tai jis labai slopindavo kažkada kai vartojau, bet tuo pačiu ir tikrai sunaikino depresinę simptomatiką, tikrai atsirasdavo noras kažkur eit kažką veikt ir pradėdavau tikrai kaip žmogus jaustis. Šiaip 15mg turėtų pakakt.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#415672 Tik kelias dienas 15 mg vartoju. Dėkui, žiūrėsiu, kaip su ta motyvacija bus, nes dabar jos 0 pas mane. Ir jėgų labai trūksta. Tokia ta depresija. Beje, neslopina 15 mg visai. Bet iš kitų dienos stacionaro lankytojų girdėjau, kad juos slopina. :ubju
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415673 Na taip, čia visiems skirtingai. Pats stacionare guliu tai vienam iš pacientų visiškai nėra slopinimo. Man tai įtariu kad bus, nes anksčiau irgi būdavo. Bet jei tik kelias dienas vartoji tai tikrai per anksti spręst
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#415674 Tikrai kelios dienos vartojimo per anksti spręsti apie poveikį. Anksčiau tik 5 mg gėriau. Tikėkimės stacionare parinks vaistus, nuo kurių bus geriau. :da Aš Dienos stacionarą lankau.
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:Man mišrus šizoafektinis. Teko vartoti haloperidolį 4 tabletes per dieną, nu net su 4 tabletėm ciklodolio kaustė, t.y. vertė akis, žandikaulį rakino, dar galvą užvertus vaikščiojau į dangų žiūrėdama ir nuleisti negalėjau. Nuo Arrispos tokių dalykų nėra. 15 mg vartoju kol kas. Haloperidolio nebevartoju, nuėmė.

Per kiek laiko nuime jums haloperidoli ?mus taip pat mišrus,kiek laiko sergate mums tik nuo šių metu vasario men.
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:O kas "geriau" arispa ar abilify? Sakė duos išbandyt man, bet biškį bijau aš jo. Pvz vienas pacientas nuo abilify jautėsi labai gerai. O nuo arispos buvo labai blogai jam. Kurio prašyt? Abilify kiek suprantu yra originalas, tai gal jis geriau?

Akis vertė nuo haloperidolio. Nuo jo būna tiek kaustymas tiek akatizija stipri. Man kažkaip ir akis nuo jo tempdavo. Tai manau ne nuo arispos čia. Kelt gal ciclodolio dozę reikėtų arba mažint haloperidolį..

Taip sudaviau ciklodoli viena tablete ,nuime,ačiū jums labai.