Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
biggie rašė:Kuo didesne doze, tuo didesnis slopinimo sansas. 5mg daugiau depresija ir negatyvius simptomus kabins, bet jei yra kazkoks reikalas vartoti 15mg, galima bandyti. Beje jis nera labai greitai suveikiantis neuroleptikas, gan uztrunka kol pakankamai susinormalizuoja organizme.

Kiek laiko reiketu laukti arispa poveikio?ir kaip žinoti ar tinka?
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
Ramunyte rašė:Mums taip pat šizoefektinis,o po kiek laiko nuime haloperidoli jums?

Haloperidolis buvo nuimtas po 1,5 metų vartojimo. Tiesiog vaizdų nebematau ir dėl to nuėmė. Suprantu, kad sunku mokytis su tokia liga. Aš nuo 19 metų susirgau, tai iš karto po mokyklos baigimo. Dabar sunku dirbti, nedirbu, turiu neįgalumą (35% darbingumas). Bet būna kad visai gerai jaučiuosi, kaip sveikas žmogus beveik. Tai paūmėja liga, tai vėl geriau.

Dėl mokslu,kaip baisu ir ka daryti pasikeitus nuotaikai ligai paūmėjus ir pan labai nenorim ligoninių ,o beje jai randam tinkama gydyma ir ligoninių nereikia?nes dabar tai mes gydomės bet kolkas negali pritaikyt vaistų kiek suprantu todėl viskas ir atsinaujina aš taip manau?o jums stiprybes ir tikiu jog arispa jums taip pat pades :heart
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415797 Nebijokit tų ligoninių. Tikrai čia nėra taip baisu kaip atrodo. Tik supraskit kad tos ligoninės jokių stebuklų irgi nepadaro. Man pvz ligoninėje niekas nepakito beveik, namų režimu gal net daugiau pasiekt galima nei čia. Va tik gerai kad ligoninėj galima tyrimų išsiprašyt. Skydliaukė, hormonai ir visa kita. Bet aišku tą patį galit pasidaryt ir ambulatoriškai. Tad kaip ir nieko baisaus tos ligoninės, bet nereik tikėtis kad jose jums tikrai padės. Visai variantas būtų išvis nuimt haloperidolį ir įvest olanzapiną. O gal net ir abilify padidinti. Tikrai turėtų nuimti vaizdus. Aišku jeigu haloperidolis ramina jus tai tuomet viskas tvarkoj. Aš asmeniškai nuo haloperidolio eidavau iš proto, vaikščiodavau labai ir negalėjau nubūt vienoj vietoj.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė: Va va jam nuėmus ji gal peranksti nuimdavo ir vel tas pats būdavo ,o kaip žinoti kada nuimti?o kiek laiko sergate jus?ar palaikant gydymo išvengsim ligoninių ir pan?

Gal net nereikia nutraukti vaisto vartojimo, jei nėra baisių šalutinių ir jį vartojant nėra vaizdų ir balsų visai. Reiškia, veikia. Bet kaip supratau nuo haloperidolio rimtas šalutinis akių vertimas ir nėra taip, kad visai nebūtų balsų. Gal tinkamesnį neuroleptiką eitų atrasti. Bet reikia bandyti. Pasiprašiau pati tiesą sakant, kad haloperidolį nuimtų, nes bijojau, kad nepasireikštų vėlyvoji diskinezija. (Vėlyvoji diskinezija yra šalutinis kai kurių neuroleptikų poveikis vartojant ilgą laiką. Tai sukelia nenumatytus raumenų judesius, dažniausiai veidą. Simptomai yra grimasa, susiraukimas ar dantų sukandimas.) Ką gi, skyrė man risperidoną, ciklodolio prie jo nereikėjo, nes nekaustė. O risperidoną kelis metus vartojau. Paskui nesant vaizdų nuėmė ir jį. Paliko tik Abilify. Vat ir aš bijau vis, kad vaizdai nepasirodytų. Manau, buvo rizika nuimti visai risperidoną. Kol kas viskas tvarkoj, nėra vaizdų. Tai čia išvada gal tokia, kad ilgą laiką nesant garsų ir vaizdų galima bandyti nuimti neuroleptiką, bet išlieka rizika, kad vėl viskas pasireikš.
Žinokit ligos gydymo pradžioje tekdavo po porą kartų per metus pagulėti ligoninėje, bet dabar nebereikia. Vis tiek gydymas ilgą laiką metų metus leido parinkti bent kažkiek tinkančius vaistus. Deja, dar ne gydymo pabaiga pas mane. Jos ir nebus, nes liga linkusi paūmėti, nes nuotaikų kaita pasidaro ypač didelė. Sunki depresija ir didelė manija. Vaizdų nebematau išvis. :))) Taigi gali būti, kad ligoninių nebereikės. Bet esant ligos paūmėjimams gal reikės. Čia kiekvienam skirtingai būna. Kai kurie ligoninėje sutikti draugai su šizoafektiniu sutrikimu toliau gulasi į ligoninę. Nepritaiko vaistų. Na lenda ligos simptomai ir viskas. :death
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:Aina sau kaip ilgai o kaip žinoti kada galima nuimti bus?o neįgalumą jums iskarto skyre?nes kai pakėlė halaperidoli tai tikrai šiek tiek geriau ,gal tik balsai ir paranoja dėl vaizdu nežinau nesako važiuosim pas gydytoja zesim.kiek laiko jus jau sergate?

Sergu 16 metų jau. Tai neišgydoma. Teks vartoti vaistus visą gyvenimą. Na aš taip pesimistiškai nusiteikusi. Bet yra žmonių su tokia diagnoze, kurie dirba. Ligoninėje sutikta draugė bibliotekoje dirba. Tai va, yra kam geriau sekasi nei man. Viena problema likusi su ta nuotaikų kaita. Vaizdų nebematau, garsų nebuvo, na tik 1 kartą atsimenu buvo. :shock: Neįgalumas buvo skirtas nepraėjus nei metams nuo gydymosi pradžios. O tie pirmi gydymosi metai ir buvo sunkiausi. Vis tiek, reikia laukti, kol vaistai ima veikti, šalutinius atkentėti, o dar netinka, nuima juos ir tai tęsiasi. Paskui metams bėgant pritaikė kažkiek vaistus ir tikrai geresnė savijauta.
Kaip rašiau, manau, kad rizika tas haloperidolio nuėmimas. Rašote, kad geriau šiek tiek su juo. Kiek laiko jį vartojate?
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:Dėl mokslu,kaip baisu ir ka daryti pasikeitus nuotaikai ligai paūmėjus ir pan labai nenorim ligoninių ,o beje jai randam tinkama gydyma ir ligoninių nereikia?nes dabar tai mes gydomės bet kolkas negali pritaikyt vaistų kiek suprantu todėl viskas ir atsinaujina aš taip manau?o jums stiprybes ir tikiu jog arispa jums taip pat pades :heart

Pritaikius vaistus neturėtų likti jokių ligos simptomų. Bet tai ne visiems išeina parinkti tokius vaistus. Jų pasirinkimas juk ribotas. Tai ir vargstam toliau...
Beje, jei dar tiksliau, tai prieš haloperidolį vartojau kitus neuroleptikus, lyg Zeldox. (Prieš tuos, dar kitokius, bet jau neatsimenu kokius). O jau po haloperidolio gydytoja norėjo bandyti nebeskirti jokių neuroleptikų, bet aš pabijojau tokio sprendimo, kad liga neatsinaujintų ir išrašė risperidoną.
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Nebijokit tų ligoninių. Tikrai čia nėra taip baisu kaip atrodo. Tik supraskit kad tos ligoninės jokių stebuklų irgi nepadaro. Man pvz ligoninėje niekas nepakito beveik, namų režimu gal net daugiau pasiekt galima nei čia. Va tik gerai kad ligoninėj galima tyrimų išsiprašyt. Skydliaukė, hormonai ir visa kita. Bet aišku tą patį galit pasidaryt ir ambulatoriškai. Tad kaip ir nieko baisaus tos ligoninės, bet nereik tikėtis kad jose jums tikrai padės. Visai variantas būtų išvis nuimt haloperidolį ir įvest olanzapiną. O gal net ir abilify padidinti. Tikrai turėtų nuimti vaizdus. Aišku jeigu haloperidolis ramina jus tai tuomet viskas tvarkoj. Aš asmeniškai nuo haloperidolio eidavau iš proto, vaikščiodavau labai ir negalėjau nubūt vienoj vietoj.
mes gerem olanzapina po antro gulimo į ligonine mus paleido su haloperidoliu buvo geriau pradėjo nuiminėti vel pradėjo tas pats tada skyre olanzapino bet prie tokios būsenos laimėjusios pagerės tris savaites pradėjo dsr baisiau darytis atsigulem vel mėnesiui Kaune vaikų skiriu iš buvom siaip taip mėnesį o ten paskyrė arispa vat ir vargstam …dar vis
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
Ramunyte rašė:Aina sau kaip ilgai o kaip žinoti kada galima nuimti bus?o neįgalumą jums iskarto skyre?nes kai pakėlė halaperidoli tai tikrai šiek tiek geriau ,gal tik balsai ir paranoja dėl vaizdu nežinau nesako važiuosim pas gydytoja zesim.kiek laiko jus jau sergate?

Sergu 16 metų jau. Tai neišgydoma. Teks vartoti vaistus visą gyvenimą. Na aš taip pesimistiškai nusiteikusi. Bet yra žmonių su tokia diagnoze, kurie dirba. Ligoninėje sutikta draugė bibliotekoje dirba. Tai va, yra kam geriau sekasi nei man. Viena problema likusi su ta nuotaikų kaita. Vaizdų nebematau, garsų nebuvo, na tik 1 kartą atsimenu buvo. :shock: Neįgalumas buvo skirtas nepraėjus nei metams nuo gydymosi pradžios. O tie pirmi gydymosi metai ir buvo sunkiausi. Vis tiek, reikia laukti, kol vaistai ima veikti, šalutinius atkentėti, o dar netinka, nuima juos ir tai tęsiasi. Paskui metams bėgant pritaikė kažkiek vaistus ir tikrai geresnė savijauta.
Kaip rašiau, manau, kad rizika tas haloperidolio nuėmimas. Rašote, kad geriau šiek tiek su juo. Kiek laiko jį vartojate?
ojej Ojej net bujau pagalvoti mes nuo lapkričio men pradėjom važinėti pas privačia Psichistre ji skyre resperidona aišku gerem nedidelem dozem bijojom tada nepadėjo atsigulem 5d sūnus sako geriau jau važiuojam namo jis isigando paliko ta pati tesperidona ,tada viskas paūmėjo vaziavom į Šiaulius iš buvom dvi savaites su chaloperidoliu kaustė ji bet savijauta buvo gera pradėjom nuiminėti nes taip sakė tada pridėjo olanzapina bet būkle buvo kai agresyvi pagerėm tris savaites visai sujaukė viską tada vaziavom į Kaina kaip rašiau šiai taip iš buvom mėnesį ten taip pat haliperidolis ir keitė į arispa pamažu įvedinėjo ir dabar va gryze geriam tik pamazinus haloperidoli vel tas pats tad dabar jau kaip savaite vel pridėjo puse dar vakare tai vat ir vargstam ir geriam kartu su arispa jau dvi savaites ,eina trečia savaite,bet dar gan pyktas kartais buna,pas mus tas pats nuotaikų kaita bet stebėta ligoninėj buvo du kartus manija o dabar kai gryzom jauciu depresija nes nevisada ka nors nori daryti tik gulėti,o kartais iseina į lauka su geriausia drauge tik tiek…Dieve kaip gaila vaiko taip noriu jam padeti :heart
Parašė Ramunyte
Ramunyte rašė:
Magnetine_ rašė:

ojej Ojej net bujau pagalvoti mes nuo lapkričio men pradėjom važinėti pas privačia Psichistre ji skyre resperidona aišku gerem nedidelem dozem bijojom tada nepadėjo atsigulem 5d sūnus sako geriau jau važiuojam namo jis isigando paliko ta pati resperidona ,tada viskas paūmėjo vaziavom į Šiaulius iš buvom dvi savaites su chaloperidoliu kaustė ji bet savijauta buvo gera pradėjom nuiminėti nes taip sakė ,tada pridėjo olanzapina bet būkle buvo kai agresyvi pagerėm tris savaites visai sujaukė viską tada vaziavom į Kauną , kaip rašiau šiai taip iš buvom mėnesį ten taip pat haliperidolis ir keitė į arispa pamažu įvedinėjo ir dabar va gryze geriam ,tik pamazinus haloperidoli vel tas pats tad dabar jau kaip savaite vel pridėjo puse dar vakare tai vat ir vargstam ir geriam kartu su arispa jau dvi savaites ,eina trečia savaite,bet dar gan pyktas kartais buna,pas mus tas pats nuotaikų kaita bet stebėta ligoninėj buvo du kartus manija o dabar kai gryzom jauciu depresija nes nevisada ka nors nori daryti tik gulėti,o kartais iseina į lauka su geriausia drauge tik tiek…Dieve kaip gaila vaiko taip noriu jam padeti :heart
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Nebijokit tų ligoninių. Tikrai čia nėra taip baisu kaip atrodo. Tik supraskit kad tos ligoninės jokių stebuklų irgi nepadaro. Man pvz ligoninėje niekas nepakito beveik, namų režimu gal net daugiau pasiekt galima nei čia. Va tik gerai kad ligoninėj galima tyrimų išsiprašyt. Skydliaukė, hormonai ir visa kita. Bet aišku tą patį galit pasidaryt ir ambulatoriškai. Tad kaip ir nieko baisaus tos ligoninės, bet nereik tikėtis kad jose jums tikrai padės. Visai variantas būtų išvis nuimt haloperidolį ir įvest olanzapiną. O gal net ir abilify padidinti. Tikrai turėtų nuimti vaizdus. Aišku jeigu haloperidolis ramina jus tai tuomet viskas tvarkoj. Aš asmeniškai nuo haloperidolio eidavau iš proto, vaikščiodavau labai ir negalėjau nubūt vienoj vietoj.

Na tas vietoj nenustingimas taip vietom buvo pastebėtas ir ligoninėj vaiksciodavo dabar namie iš buna guli tik tie šalutiniai buvo užėję kaip rašiau ,bet bent kiek supratau jam kazkiek padeda su balsais ir vaizdais ,rytoj pas gydytoja tai zesim ,manau kazkiek mažiau jų bet užeina paranoja.olanzapina gere tris savaites ir atsigulem ligoninėj tai ir nesupratom ar nuo jo ar tiesiog neatsate būsenos ejom prie jo ir nepadėjo .nebežinau net :oops: :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:

Na tas vietoj nenustingimas taip vietom buvo pastebėtas ir ligoninėj vaiksciodavo dabar namie iš buna guli tik tie šalutiniai buvo užėję kaip rašiau ,bet bent kiek supratau jam kazkiek padeda su balsais ir vaizdais ,rytoj pas gydytoja tai zesim ,manau kazkiek mažiau jų bet užeina paranoja.olanzapina gere tris savaites ir atsigulem ligoninėj tai ir nesupratom ar nuo jo ar tiesiog neatsate būsenos ejom prie jo ir nepadėjo .nebežinau net :oops: :oops:

Olanzapinas taip pat neuroleptikas, haloperidolis turi savo vieta kaip dideles potencijos antipsichotikas laikinai sumazinti psichozine simptomatika, bet jis nebera 1 opcija del judesiu sutrikdymu, kaip ir olanzapinas nera pirma opcija del didelio svorio prieaugio galimumo.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:
Ramunyte rašė:

Olanzapinas taip pat neuroleptikas, haloperidolis turi savo vieta kaip dideles potencijos antipsichotikas laikinai sumazinti psichozine simptomatika, bet jis nebera 1 opcija del judesiu sutrikdymu, kaip ir olanzapinas nera pirma opcija del didelio svorio prieaugio galimumo.

Tai vat kabai tikiuosi,kad išeis pereiti ir pritaikyti vaistus,kurie ir padetu ir nebus daug šalutiniu .oi nebežinau nei ka bedaryti…zesim ka ryt gydytoja .
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
biggie rašė:Kuo didesne doze, tuo didesnis slopinimo sansas. 5mg daugiau depresija ir negatyvius simptomus kabins, bet jei yra kazkoks reikalas vartoti 15mg, galima bandyti. Beje jis nera labai greitai suveikiantis neuroleptikas, gan uztrunka kol pakankamai susinormalizuoja organizme.

Man padidino dozę nuo 5 mg iki 15 mg dėl nuotaikos sutrikimų. Ryški, stipri manija ir depresija. Per 1,5 mėnesio 2 kartus buvo manija po savaitę maždaug, o po manijos visada seka depresija su visišku neturėjimu jėgų. Gydytoja sakė, kad Arisppa poveikis pasijaus po 2 savaičių. Noriu jėgų daugiau turėti ir motyvacijos kažką daryti. :DD

O kiek laiko jus geriate arispa?
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:ojej Ojej net bujau pagalvoti mes nuo lapkričio men pradėjom važinėti pas privačia Psichistre ji skyre resperidona aišku gerem nedidelem dozem bijojom tada nepadėjo atsigulem 5d sūnus sako geriau jau važiuojam namo jis isigando paliko ta pati tesperidona ,tada viskas paūmėjo vaziavom į Šiaulius iš buvom dvi savaites su chaloperidoliu kaustė ji bet savijauta buvo gera pradėjom nuiminėti nes taip sakė tada pridėjo olanzapina bet būkle buvo kai agresyvi pagerėm tris savaites visai sujaukė viską tada vaziavom į Kaina kaip rašiau šiai taip iš buvom mėnesį ten taip pat haliperidolis ir keitė į arispa pamažu įvedinėjo ir dabar va gryze geriam tik pamazinus haloperidoli vel tas pats tad dabar jau kaip savaite vel pridėjo puse dar vakare tai vat ir vargstam ir geriam kartu su arispa jau dvi savaites ,eina trečia savaite,bet dar gan pyktas kartais buna,pas mus tas pats nuotaikų kaita bet stebėta ligoninėj buvo du kartus manija o dabar kai gryzom jauciu depresija nes nevisada ka nors nori daryti tik gulėti,o kartais iseina į lauka su geriausia drauge tik tiek…Dieve kaip gaila vaiko taip noriu jam padeti :heart

Na taip, keliolika metų ilgas laiko tarpas, bet būna pablogėjimai ir pagerėjimai. Pagerėjimai po kelis mėnesius be jokių simptomų. Taigi nėra labai baisu. Laikui bėgant susitaikai žmogus su liga, susigyveni, o ir žinių įgyji, kaip sau padėti. Pvz. aš turiu susirašiusi, ko man negalima daryti manijos metu, pvz. pirkti daiktų. Prasideda manija, išsitraukiu sąrašą. Suprantu, kad stipriai norisi vaikui padėti. Tokių ligų gydymas reikalauja kantrybės. Tenka nemažai pasikankinti, kol pritaiko vaistus. Pati daug ką išbandžiau, bet ne viską. Reiškia, vilties yra. :da
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:kiek laiko jus geriate arispa?

5 mg pusę metų maždaug, o 15 mg tik kelias dienas. Gydytoja sakė, turi praeiti 2 savaitės ir tik tada bus galima spręsti apie poveikį.
Kaip matote, vaistų gėrimo laikotarpiai nemaži. Kantriai laukiu, kol suveiks. Bet jei būna bent kažkokių nepraeinančių šalutinių ar nelabai padeda, iš karto galvoju apie keitimą. Bet ne visada lengva įtikinti gydytoją pakeisti. :kazokas