Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:Ar tikrai memantinas psiichodelikas? Bent jau rekreacinio jo vartojimas nėra dažnas. Ir ar tikrai psiichodelikas gali turėti antidepresanttiniu poveikiu? Gal kas galit apšviesti?

NMDA antagonistai (ketaminas, PCP, dextrometorfanas) yra skaitomos kaip dissociatyvios medziagos, ne kaip klasikiniai haliucinogenai, kurie veikia serotonino 2A receptorius. Tas faktas, kad mazos ketamino metabolito dozes dabar jau naudojamos kaip antidepresantas rodo ju potencialu antidepresantini potenciala, bet pati gliutamato NMDA receptoriu hipoteze butent mastymo sutrikimuose, kaip sizofrenijoje, diktuoja, kad del receptoriu per silpno veikimo and GABA'os interneuronu duodamas per silpnas stabdantis signalas i mesolimbini dopamino taka. To pasekme - per didele dopamino D2 stimuliacija ir psichozine simptomatika. Yra vienokiu ar kitokiu vaistu ankstyvose tyrimu fazese, stiprinanciu NMDA receptoriu veikla, bet rezultatai kolkas tokie plius/minus, revoliucijos jokios dar nepasiekta.
Parašė ciaupas
#411583 Įdomu dextrometorfano galima gauti gryno be paracetamolio ir pseudoefedrino priemaišų?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ciaupas rašė:Įdomu dextrometorfano galima gauti gryno be paracetamolio ir pseudoefedrino priemaišų?

Nzn, gal koks chemikas isgrynintu arba is kokios kinieciu laboratorijos eitu atsiust, jei ne kontroliuojama medziaga. Klausimas dar ar pakankamai stipriai jis veikia, jei jau visokiuose Thera flu imestas
Parašė ciaupas
#411589 Medžiaga tikrai kontroliuojama ir veikia ji stipriai. Esmė kad teraflu ir panašiuose jo lb maža dozė, o kadangi ten paracetamolio lb daug tai negali nieko didinti nes užlenksi kepenis. Anksčiau buvo toks sudafed vat ten buvo tik pseudoefedrino ir dxm, bet jau seniai nėra prekyboje.
Parašė Ethan
#411889 Jau ketvirtą dieną geriu memantiną ryte, po 5 mg, kartu su risperidonu ~3 mg, olanzapinu 10-20 mg, mirtazapinu 30 mg. Memantino šalutinių nepastebėjau, bet jaučiu, kad geriau veikia galva, geresnė nuotaika. Ryt kelsiu memantiną iki 10 mg, paskui gal ir daugiau, nes poveikis silpnėja, atsiranda tolerancija (tuos 5 mg pradžioj jaučiau netgi smarkiai, o dabar - nebe).
Taip pat, buvau pas psichiatrę, pirmą kartą taip nuoširdžiai savo noru nuėjau, gera gydytoja, tai išrašė minėtų vaistu, ir memantino (mano nuostabai). Parašė 1 kart per dieną, 10 mg, ryte.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ethan rašė:Jau ketvirtą dieną geriu memantiną ryte, po 5 mg, kartu su risperidonu ~3 mg, olanzapinu 10-20 mg, mirtazapinu 30 mg. Memantino šalutinių nepastebėjau, bet jaučiu, kad geriau veikia galva, geresnė nuotaika. Ryt kelsiu memantiną iki 10 mg, paskui gal ir daugiau, nes poveikis silpnėja, atsiranda tolerancija (tuos 5 mg pradžioj jaučiau netgi smarkiai, o dabar - nebe).
Taip pat, buvau pas psichiatrę, pirmą kartą taip nuoširdžiai savo noru nuėjau, gera gydytoja, tai išrašė minėtų vaistu, ir memantino (mano nuostabai). Parašė 1 kart per dieną, 10 mg, ryte.

O kuom aiskino sprendima rasyti du atipinius neuroleptikus, vietoje pakankamai dozuojamo vieno is ju?
Parašė Ethan
#411895 Nežinau. Tiesiog pastebėjau, kad olanzepinas emocijas atgaivina, ilgainiuj. O risperidonas tvarko protinę veiklą labiau. Gydytoja irgi nekeitė tokio vartojimo. Tiesa, memamtinas mažai jaučiasi per neuroleptikų slopinimą, norėčiau kelt iki 20 mg, bet pas tėvus tabletės.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412522 pubmed.ncbi.nlm.nih.gov › ...
Web results
Memantine Augmentation Improves Symptoms in Serotonin Reuptake ...
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412672 Nu ka, antra savaite ant memantine. Nuotaika pagerejus, energijos daugiau, kognityviniai gebejimai pagereje. Salutinius jauciau pirmas dvi dienas - sirdis biski dauzesi. Pradejau nuo 5mg, po savaites pakeliau iki 10mg.
Parašė Ethan
#415892 Nežinau aš čia ar geras vaistas, nes po jo biški buvo su galva mastyt nelabai. Ir kalbėt. Gal mėnesį su biškiu. nBet (veaaary siokret miosage) vat ką parodė, tą parodė. Jau nelabai ir gali grįžt atgal, ar prieštaraut kas čia darosi kai kažkaip pamatai, žinai.

Bet sitas man pasakė kad mes esam tarakonai. Zai za zai. Vienas per kita lipa, finansuose, sekse, evoliucijoj bendrai... Todėl aš jau nebetrypsiu tarakonų bendrakeleivių.
Tiek apie medziaga... :death
Parašė Zivile R
#426659 dèl kokių off label diagnozių šitas vaistas yra skiriamas? nes skaičiausi, kad šizofrenijai labai padeda, gal klystu pataisykit
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Zivile R rašė:dèl kokių off label diagnozių šitas vaistas yra skiriamas? nes skaičiausi, kad šizofrenijai labai padeda, gal klystu pataisykit

Nebandyciau sizofrenijoje sito vaisto. Siaip turetu jis suveikt kaip greitas antidepresantas, ypac bipolinese depresijose.
Parašė Zivile R
#426662 bet jis ir psichozę gali iššaukt? va šito labiausiai bijau, šiaip man bipolinis, bet skaičiausi, kad ir neblogai jis manijai padeda
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Zivile R rašė:bet jis ir psichozę gali iššaukt? va šito labiausiai bijau, šiaip man bipolinis, bet skaičiausi, kad ir neblogai jis manijai padeda

Na nezinau del psichozes, greiciausiai daliai zmoniu pablogintu tokius reikalus. Del depresijos puses greiciausiai kazka teigiamo turi, manijai - laaabai abejoju.